BPSM: Wartti Basket – Honka 58 – 79 otteluraportti

Wartti Basket – Honka 58 – 79

Olipas makea voitto!

EHBT -turnauksessa hävisimme tiukan väännön jälkeen erittäin harmillisesti, mutta nyt saimme mukavan revanssin. Voitto tuli kauden tasapainoisimmalla esityksellä.

Puolustuksesssa onnistuimme sekä yksilö- että joukkuetasolla viemään vastustajalta heidän vahvuutensa. Avut tulivat energisesti ja oikeisiin kohtiin, hyvillä valinnoilla. Omasta puolustajasta ohi päässyt hyökkääjä ei ehtinyt kovin lähelle koria, vaan hänet pysäytettiin tehokkaasti. Jokainen pelaajamme otti hyvin vastuuta omasta pelaajastaan, eikä helppoja syöttöjäkään päästetty. Hyvä osoitus tehdystä työstä ja sitoutumisesta joukkueen pelaamiseen.

Hyökkäyspäässä odotettu Wartin prässi ei toiminut, vaan pääsimme nostelemaan nopeista tai puolinopeista kuppeja. Vastustaja ei kovin pitkään prässiä jatkanut. 5 vs 5 peleissä meillä oli tasaisesti ratkaisijoita läheltä ja kauempaa, eikä monipuolisuuteemme löytynyt lääkettä.

Ottelun ratkaisu tuli puoliaikatauon jälkeen. Ilmeisesti valmentaja oli painottanut levypallopelaamista ja parempaa asennetta kopissa, sillä valmius fyysiseen pelaamiseen kasvoi huomattavasti. Peli ratkesi 8-0 runiimme ja olimme nopeasti yli kymmenen pinnan johdossa.

Aina on parannettavaa, niin tälläkin kertaa. Lopussa olimme selkeässä johdossa, eikä olisi ollut tarvetta nopeisiin ratkaisuihin yhdellä kolmea vastustajaa vastaan alle 10 sekunnin hyökkäyksen jälkeen. Nyt näin kävi muutamia kertoja. On älyttömän vaikeaa osata vaihdella rytmiä pelaamisessa ja tietää milloin laittaa vauhtia ja milloin pelata rauhassa. Se on kuitenkin opittava asia, ja sitähän se pelaaminen on. Jokaisen pitäisi aina miettiä kehittymistä suhteessa omaan pelaamiseensa.

Pienillä askeleilla ja pitkäjänteisesti, kuten tähänkin mennessä. Hienoa pojat!