BPSM: Pyrintö – Honka 52-68 otteluraportti

Kumpikaan joukkue ei ollut voittanut yhtään SM-peleistään tällä kaudella. Meillä oli vastassa MaSu ja 2x MuKi, kun Pyrintö oli hävinnyt pinnalla pikku-Mukille, kolmella pinnalla Wartille ja reilusti MuKin ykköselle.

Molempien joukkueiden harteilla kurkisteli apina ja paineet pelin alkaessa tavanomaista korkeammalla. Meillä oli takana aika hyvä harjoitusviikko ja kokemus tasavertaisesta kisailusta MuKia vastaan puolet pelistä, joten ainakin allekirjoittanut oli kohtuullisen rauhallisin mielin pelin tuloksesta.

Ensimmäinen erä alkoi meillä erittäin aktiviisella hyökkäämisellä, joista valitettavasti ei saatu reilusti pisteitä, mutta paikat oli hyviä ja niitä tuli juuri sinne mihin pelikonseptin mukaisesti oli ajateltukin. Puolustamisemme sen sijaan ei toiminut muutaman ensimmäisen minuutin aikana Pyrinnön ennakkoon vaarallisimmaksi arvioitua pelaajaa vastaan. Valmentajamme reagoi vastustajan pelitapaan nopeasti ja muutti puolustamisemme, ja tulosta alkoi syntyä. Hyökkäyksessä pääsimme jakson lopussa lähes tasoihin (13-12).

Toisen jakson aikana aktiivisempi ja monipuolisempi pelitapamme alkoi näkymään ja ilmassa vapaana roikkunut johtajuus pelistä siirtyi meille pitkää taukoa kohti mennessä. Puoliaikanumerot olivat 29-31.

Puoliajalla tapahtui selkeä vapautuminen ja kolmas jakso oli sekä puolustuksen että hyökkäyksen osalta energinen ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Pitkästä aikaa saimme muutamia nopeita hyökkäyksiä ja ilmaisia kuppeja. Jakson numerot meille 10-23.

Viimeinen neljännes oli sitten hiukkasen rauhallisempi ja eteni tasatahtiin selkeässä johdossamme. Valmentajista ja pelaajista aisti että pelikonseptiin ja sitä kautta jokaiseen kentällä olleeseen pelaajaan luotettiin kummassakin päässä. Hienoa oppia, sillä erityisesti tiukoissa tilanteissa yleensä se joukkue voittaa, jossa kaikki sitoutuneesti toteuttavat samaa pelitapaa.

Pelaajat ja valmentajat voivat olla tyytyväisiä ensimmäisen voiton ottamisesta ja onnistumisista. Tästä on hyvä mennä kohti seuraavia pelejä ja kehittää edelleen sekä yksilö- että joukkuepelaamisen osa-alueita. Olemme hyvässä vauhdissa!