BPSM: Honka-WarttiBasket 84-91 otteluraportti

Edellinen peli Warttia vastaan sujui erittäin hienosti ja siitä tuli selkeä voitto. Tästäkin odotuksena oli vähintään voitto, vaikka toki tiedettiin Wartin olevan kova vastustaja. Pelissä nähtiin mielenkiintoisia, BP-peleihin kuuluvia nousuja ja laskuja.

Aluksi olimme takamatkalla, mutta puoliajalla pari pinnaa johdossa. Kolmannelle neljännekselle Wartti tuli huomattavasti kovempaa ja vei erän 14-25, jonka kuittasimme neljännellä neljänneksellä 16-7. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa ratkaista peli varsinaisen peliajan puitteissa.

Ensimmäisellä jatkoajalla pelasimme vielä aika hyvällä jalalla ja energialla. Toisen jatkoajan energisempi ja yhtenäisempi joukkue vei lopulta pisteet kotiin.

Pelaamisessamme oli paljon hyvää. Parhaimmillaan pallo liikkui hyökkäyksessä oikeisiin paikkoihin ja onnistuimme ratkaisuissa laajalla rintamalla. Parempaa tekemistä kaivataan kuitenkin joukkueena pelaamiseen.

Ensisijainen vastuu puolustamisesta on jokaisella pelaajalla itsellään. Joukkueena voidaan – ja pitääkin – hyvän rotaation ja apujen avulla saada henkilökohtaiset pienet tappiot kuitatuksi ja hyökkääjä ahdistettua vaikeisiin tilanteisiin ja huonoihin ratkaisuihin. Hyökkäyspäässä sama ilmiö pitää ajatella niin, että pelaamalla yhtenäisesti samaa peliä, pallo saadaan liikutettua paikkoihin, joista on edullista ratkaista, niin läheltä kuin kauempaakin. Jokaisen henkilökohtainen liikkuminen oikeisiin paikkoihin ja esimerkiksi syöttöjen tarkkuus antaa tarvittavan pienen edun, joka tekee meistä hiukan vastustajaa paremman. Henkilökohtainenkin pelaaminen pääsee esille parhaiten silloin, kun kaikki viisi kentällä olevaa pelaavat samaa peliä.

Nyt pitää edelleen nostaa intensiteettiä pelaamisessa ja panostettua yhtenäiseen tekemiseen. Tähän on oivallinen mahdollisuus jäljellä olevissa peleissä.

Pahoittelut hitaasta raportoinnista. Parannan tapani jatkossa.