BPSM: Honka – Ura Basket 81-67

Lähtökohdat otteluun olivat varsin kiinnostavat, sillä karsinnoissa olimme voittaneet vain yhdellä pisteellä Uran. SM-pelit tähän mennessä olivat menneet suurin piirtein samalla tasolla tilastojen valossa. Karsinnoissa Ura vaihteli puolustusmuotojaan useaan otteeseen pelin aikana ja sitä odotettiin nytkin.

Ura pyrki alussa koko kenttää prässäämällä hankaloittamaan peliämme, mutta heikolla menestyksellä. Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja helppojakin kuppeja päästiin tekemään. Puolustuksemme onnistui tekemään oikeita valintoja suunnitelman mukaan, eikä Ura päässyt peliin kunnolla kiinni. Ensimmäinen neljännes päättyi 23-15.

Kakkosjakso ratkaisi pelin. Olimme päässeet mukavasti lämpimiksi ja noudatimme pelisuunnitelmaa. Ura jäi pisteittä seitsemän (!) minuutin ajaksi, meidän tehdessä 20. Tämä oli tähän mennessä parasta joukkuepuolustusta sarjan aikana. Viimeisen kolmen minuutin aikana otteemme hiukan löystyi ja Ura pääsi tekemään 10 pistettä meidän kahta pistettämme vastaan. Puoliaikatilanne oli kuitenkin mukavasti 45-25.

Joissain peleissä meille on tullut toisen puoliajan alkaessa notkahdus, mutta niistä on otettu selkeästi oppia, sillä jo edellinen Wartti-peli, sekä tämä jatkuivat kovalla sykkeellä pitkän tauon jälkeen. Kävimme 23:n minuutin pelin jälkeen 31:n pisteen johdossa, eikä Ura ollut avannut jaksolla pistetiliään.

Loppuosassa peliä oli vaikeuksia pitää intensiteettiä korkeana ja sorruimme löysäämään puolustuksessa, sekä hyökkäyksessä yrittämään yksin. Tähän mennessä olimme pelanneet makoisaa syöttöpeliä hyvällä liikkeellä, johon vastustajan on todella hankalaa vastata. Ratkaisuja tuli sekä läheltä että kaukaa. Mutta niin kuin nyt nähtiin, sitä pitäisi jaksaa jatkaa loppuun saakka.

Pelin viimeisten minuuttien aikana onnistuimme rauhoittamaan omaa peliämme (hiukan), tekemään tarvittavan määrän pisteitä ja ottamaan selkeän voiton. Hävisimme kuitenkin kolmannen 16-17, ja neljännen jakson 20-25. Loppu oli numeroiden kaunistelua, mutta silti seuraaviin peleihin täytyy ottaa oppia ja jatkaa paremmin oman pelisuunnitelman noudattamista.

Koko pelin levypallot 57-46 ja syötöt 17-5 meille. Muuten joukkuetilastot, erityisesti ratkaisujen määrien suhteen, menivät hämmästyttävästi lähes tasan.

Nyt on mukavasti lähes kaksi viikkoa aikaa treenata kovaa ennen seuraavaa ottelua. Harjoittelua, lepoa ja terveellistä ravintoa, niin kehitys jatkuu!

Pelin tilastot löytyvät täältä: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?game_id=2987435&season_id=89807&league_id=12#stf