BPSM: Honka-Pyrintö 79-71 (45-39) otteluraportti

Edellisestä pelistä oli jo monta viikkoa. Pelitauon aikana on treenattu kovalla intensiteetillä ja hyvällä meiningillä. Olin ennen peliä varma, että tämä yleisilme siirtyy myös peliin, erityisesti puolustuspäähän. Jostain syystä niin ei kuitenkaan täysin käynyt.

Pyrintö pääsi liian helpolla ohi omasta puolustajasta, joka antoi turhaan tilaa ja suoran väylän purjehtia korille pallon kanssa. Vaikka puolustaja menisi harhautukseen, hänen täytyy tehdä hyökkääjän eteneminen hankalaksi ja ohjata kohti sovittua suuntaa, että apu ehtii paikalle tai itse saa puolustuksen onnistuneesti päätökseen.

Treeneissä olen nähnyt paljon hyviä stoppeja, kilpailua ja periksiantamattomuutta. Samat elementit pitää siirtää peliin ja viedä vastustajalta tila ja happi joukkueena. Tasaisessa joukkueessamme keskinäinenkin kilpailu muuttaa asetelmia nopeasti.

Eilen pelissä oli monta hienoa muutaman puolustuksen jaksoa, jossa näin tapahtuikin. Se näkyi välittömästi myös hyökkäyspäässä hyvinä valintoina ja pallon liikkeenä. Kun joukkue pelaa yhtenäisenä ryhmänä, meitä vastaan on hankalaa hyökätä, vaikka vastustajissa on useimiten aina yksi tai muutamia kovia yksilöitä.

Itse olin erityisen yllättynyt levypallopelaamisesta. Meillä on moneen vastustajaan nähden isohko ja urheilullinen joukkue, mutta niin vain aina välillä levypallopelaamisemme ontuu. Eilen ne menivät tasan, vaikka Pyrintö on selvästi pienikokoisempi kuin me. Levypallopelaaminen on jokaisen vastuulla ja asenteesta kiinni. Seuraaviin peleihin siinä pitää petrata huomattavasti.

Heittovoimaa meillä on, sekä kaaren takaa että sisältä. Pallon käyttäminen sisällä ja muutaman voimakorin tekeminen paintista avaa ulkopelaajille tilaa ottaa ratkaisuja. Parhaimmillaan eilenkin hyökkäyspelaaminen sujui erittäin kivasti. Löysimme oikeat heittopaikat ja käytimme ne onnistuneesti.

Sarjaa ajatellen meillä on kaikki omissa käsissä. Olemme päässeet harjoittelemaan hyvin ja menneet eteenpäin monella alueella sekä yksilöinä että joukkueena. Kun hyvä harjoittelu, kova intensiteetti ja kilpailu siirtyy peleihin, niin hyvä tulee!