BPSM: Honka – Muki otteluraportti

Honka-MuKi 50-76 (36-36) 2.11.2014

Mielenkiintoinen peli, jossa oli paljon hienoja asioita ja yksi erityisen tärkeä oppi tulevaisuutta varten.

Joukkueen lämmittelyistä jo näki, että keskittyminen oli kohdillaan. Peli alkoi komennuksessamme siten, että viiden minuutin kohdalla johdimme 13-7. Silmiin pistävän mukavasti joukkuekavereita tsempattiin ja tarvittaessa nostettiin ylös parketin pinnasta. Pelirohkeutta riitti ja levypalloista taisteltiin hyvällä ilmeellä. Erän loppua kohti Mukikin pääsi peliin mukaan ja tilanne tasoittui siten että 10 minuutin jälkeen tilanne oli 17-15.

Toinen neljännes pelattiin samaan tahtiin ja kummallakin joukkueella oli onnistumisia hiukan enemmän kuin pelin alussa. Puoliajalla pisteet tasattin 36-36. Levypallotilasto näytti suurin piirtein samoja lukemia eikä eroa ollut merkittävästi missään asiassa. Olikin erittäin mukavaa nähdä että olemme ottaneet joukkueiden välistä eroa todella reipppailla askelilla kiinni! Emme hävinneet taitotasossa mielestäni ollenkaan ja joukkuepelaamisemme oli hyvinkin vertailukelpoista.

Sitten toinen puoliaika alkoi ja meille tuli opittavaa. MuKi kovensi pelaamistaan erityisesti fyysisellä tasolla. Kovat EYBL-pelit ja edellisen vuoden pelit vuotta vanhempien kanssa ovat tehneet tehtävänsä emmekä me kyenneet vastaamaan kasvaneeseen pelikovuuteen.

Tämän tyyppiset pelit ovat kehittymisemme kannalta erittäin tärkeitä, sillä kovaa ei opi pelaamaan kuin niissä peleissä, joissa vastustaja on fyysisesti omaa normaalisuoritusta kovemmalla tasolla. Muut asiat eivät valmista pelin tähän osa-alueeseen, eikä sitä voi oppia teoriassa tai tyynyjä vasten nojailemalla. Seuraavia pelejelä varten tässä on paljon mukaan otettavaa. Kun kovemman pelin kerran kokee, siihen on valmiimpi jatkossa.

Pelin loppuun saakka yleisilmeemme oli kuitenkin hyvä ja lupauksia herättävä. Alkuosa sarjassa on ollut koviksi tiedettyjä vastuksia vastaan, ja joukkoon mahtuu yksi heikkokin esitys. Suunta on oikea ja esitykset ovat energisiä. Hienoa!