BPSM: MuKi 99-00 – Honka otteluraportti

84-75 (18-21, 20-14, 19-17, 27-23)

Ensiksi täytyy tunnustaa tosiasiat: Peli oli meiltä heikoin esitys tällä kaudella. Jostain syystä tuntui kuin koko porukalla yhteisesti ja jokaisella erikseen, ollut keskittymisvaikeuksia. Erään pelaajan sanoin: ”Tuntui kuin ei olisi ollut SM-peli.

Tästä huolimatta pysyimme koko pelin iskuetäisyydellä ja välillä jopa johdimme.

Puolustuksessa annoimme periksi aika helpolla ja apu ei toiminut normaalilla tavalla. Liian usein syntyi tyhjää heittotilaa, jonka vastustaja käytti armotta hyväkseen. Hyökkäyspäässä emme toteuttaneet joukkuehyökkäystä kunnolla, vaan asioita tehtiin vähän sinne päin. Toki muutamia erittäin määrätietoisia ja onnistuneita yksilö-, tai kahden pelaajan välisiä ratkaisujakin nähtiin.

Koripallopeli perustuu lopulta yksilöiden suorituksiin, mutta hankalan ja monimutkaisen siitä tekee mm. se että joukkueena pitää hakea kulloinkin paras paikka toteuttaa yksilösuoritus, erityisesti hyökkäyspäässä.

Jokaisella pelaajalla on vastuu itsestään ja siitä, että kentälle tullessaan on valmius vähintään pelin mukaiseen tempoon ja antamaan itsestään joukkueelle. Tämä on aika pitkälle henkilökohtainen asia, ja iso osa urheilijana kasvamista. Joskus lämmittelyt ei salivuorojen vuoksi onnistu totutulla tavalla tai peli pelataan epätavalliseen aikaan, mutta niistä huolimatta jokainen voi henkisesti valmistautua pelaamaan omaa parasta peliään – eli keskittyä määrätietoiseen tekemiseen.

Kauden aikana tulee hyviä ja huonoja pelejä. Kokonaisuus ratkaisee. Joukkuehenki on hyvä ja taidollisesta kehitystä on tapahtunut huomattavasti. SM-sarja näyttää ensimmäisten pelien perusteella niin tasaiselta, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Jatketaan tällä polulla ja harjoitellaan ja pelataan määrätietoisesti ja päättäväisesti, niin hyvä tulee!