BPSM: Honka – HNMKY 73-69 otteluraportti

Molemmat joukkueet pyrkivät vauhdikkaaseen, korkean intensiteetin pelaamiseen. Odotettavissa oli onnistumisia, virheitä ja kaikin tavoin viihdyttävää B-poikapelaamista. Edellinen kohtaaminen oli yli vuoden takaa, ja silloin Namika pyyhki Honkalaisilla lattiaa oikein urakalla.

Peli alkoi vierailijoiden komennossa. Ensimmäinen erä hävittiin 15-21, emmekä olleet pelissä sisällä missään vaiheessa. Namikan fyysinen joukkuepuolustus sai meidät tyytymään helppoihin ratkaisuihin, kaukana korista. Toinen erä oli jo huomattavasti parempaa pelaamista ja jalkakin liikkui paremmin, eikä Namika päässyt enää nopeisiin hyökkäyksiin.

Kolmas (19-20) ja neljäs (15-13) erä menivät tasaisissa merkeissä. Namika sai neljännessä erässä 9:n pisteen runin, jonka katkaisi valmentajan aikalisä. Aikalisä tehosi ja keskittyminen peliin parani huomattavasti. Viimeiset minuutit mentiin kori korista, joka riitti meille riemukkaaseen voittoon!

Parannettavaa löytyy erityisesti määrätietoisesta korille hyökkäämisestä. Heitimme yhteensä 5 vaparia, kun Namika pääsi viivalle 19 kertaa!

Toinen kehitettävä osa-alue on levypallopelaaminen. Puolustuspäässä täytyy sulkea, sillä muuten kauempaa koria kohti tulevilla on liikkeen vuoksi etulyöntiasema ja levypallopelaaminen menee hyppelyksi. Levarit kuuluu jokaiselle pelaajalle. Niitä saa silloin jos aktiivisesti menee niitä hakemaan. Kentällä olevien kuuluu aina kantaa vastuuta levypalloista.

Kokonaisuutena peli oli hyvä osoitus kehityksestä ja treenaamisen merkityksestä. Pystyimme pitämään ensimmäisiä minuutteja lukuunottamatta tahtotason ja intensiteetin korkealla. Joukkueena pelaaminenkin menee jatkuvasti eteenpäin.

Paljon on vielä parannettavaa, mutta on upeaa nähdä miten kehitystä tapahtuu koko ajan.