BPSM: HNMKY – Honka 75 – 64 otteluraportti

Namika on pelannut kevätkauden hiukan alavireisesti ja ailahdellen. Meidän pelaamistamme on leimannut suuret vaihtelut sekä pelien välillä että yksittäisten pelien sisällä. Molemmille joukkueille tämä ottelu oli elintärkeä, sillä vain voittajalla on portti auki final four -otteluihin. Meille tämä oli jo kolmas samaa sarjaa raskaan WB-pelin jälkeen, jonka hävisimme muutamalla pisteellä kahden jatkoajan jälkeen.

En ole ollut kovin monessa yhtä intensiivisessä junioripelissä. Alusta saakka jokaisesta pallosta taisteltiin, tuomarit sallivat kohtuullisen paljon kummaltakin joukkueelta ja lähes täysi katsomo kannusti omiaan Malmin palloiluhallissa.

Ensimmäinen erä oli meidän hallintaamme. Huolimatta namikan tiukasta puolustuksesta, onnistuimme viimeistelemään hienosti ja melko monipuolisesti. Oma puolustuksemme toimi hyvin ja kaikki näytti mainiolta. Erä päättyi lukemiin 16-22.

Toisessa erässä oli kaikenlaista sekoilua ja tiukkaa vääntöä pelin kaikilta osallistujilta. Namika pääsi otteluun paremmin sisälle ja veikin tämän erän 17-11.

Toiselle puoliajalle tuli erittäin hyvin latautunut Honka, joka piti ottelua näpeissään onnistuen erityisen hyvin puolustuksessa. Kolmas erä meille 8-16.

Vastustaja ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli todella kovalla energialla viimeiseen erään. Erityisesti heidän puolustuksensa aiheutti ehkä hiukan väsyneille Honkalaisille ongelmia. Pallo ei liikkunut enää samaan tapaan hyökkäyspäädyssä ja meille tuli menetyksiä. Peli oli numeroiden valossa kuitenkin edelleen selkeästi meille tulossa. Toisin kuitenkin kävi.

Koripallo on aivan uskomaton peli. Kun peliä oli pelattu 33 minuuttia, Namika oli heittänyt kolkkeja 21 kappaletta, joista 3 sisään. Sitten nähdään pelin käännekohta. Namika ottaa hyökkäyslevypalloja samassa hyökkäyksessä kaksi kertaa, pelaa pallon välillä sisään, taas ulos, siirtää ekstrasyötöllä vielä vapaana olevalle pelaajalle joka heittää kolmosen sisään.

Jotain käsittämätöntä tapahtuu ja sama kaveri pistää seuraavassa hyökkäyksessä pallon säkkiin saman tien. Koko Namikan joukkue pääsee jonkinlaiseen hurmokseen ja heittää uskomattomat 7 kolkkia putkeen sisään neljän eri pelaajan voimin.

Tässä pelissä tilanteet voivat vaihtua todella nopeasti ja näin kävi tässäkin pelissä. Samaan aikaan kun vastustajalle tuli onnistumisia hyökkäyspäässä, me aloimme sekoilemaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja unohdimme kaksi erittäin tärkeää asiaa: maltin ja joukkuepelaamisen.

Taistelimme kuitenkin energisesti aivan loppuun saakka, mutta joukkohurmosta vastaan on vaikeaa voittaa. Namika teki viimeisellä neljänneksellä 34 pistettä meidän aivan kelvollista 15:ttä vastaan.

Täytyy antaa kaikki kunnia vastustajalle onnistumisista, mutta samalla todeta että en ole nähnyt tuollaista muutosta koko joukkueen onnistumisissa kovin montaa kertaa intensiteettitasoltaan näin kovassa junioripelissä. Vaikka me vähän väsyimme ja vaikka me hiukan sekoilimme, oli Namikan peli lopussa todella kova suoritus.

Harmittaa tietysti että pelin tappion myötä menetimme mahdollisuutemme neljän parhaan joukkoon, mutta koska omat otteemme olivat kauttaaltaan hyvät, ei pelistä jäänyt kuitenkaan ihan karmeat fiilikset. Kaksi tasaväkistä joukkuetta otti yhteeen ja tällä kertaa kävi näin.

Meillä on jäljellä yksi runkosarjaottelu, johon jäi panoksia sen verran, että voittaja on SM viitonen ja häviäjä kuutonen. Syksyllä hävisimme Kotkassa muutamalla pisteellä ja nyt meillä on mahdollisuus kuitata tämä. Jos ja kun voitamme, olemme ottaneet päänahat kauden aikana kaikilta muilta joukkueilta kuin Mukilta ja Masulta. Se kertoo sarjan tasaisuudesta ja on hyvä tavoite viidennen sijan lisäksi.