B-tytöt Greenin terveiset Berliinistä

16-vuotiaiden tyttöjen Green joukkue suuntasi pääsiäisenä kohti Berliinin koristurnausta. Turnaukseen lähdettiin hyvällä asenteella 13 pelaajan, kahden valmentajan ja muutaman vanhemman voimin. Toki unohtamatta ihanaa ”kisamaskottia” Minkaa, joka jaksaa aina nuoresta iästään huolimatta, kannustaa innokkaasti mukana!

Torstaina saavuttiin Berliiniin ja nälkä kurni jo tässä vaiheessa kaikkien vatsassa. Kun vatsa oli täytetty ensimmäisellä saksalaisella ravintola-annoksella suunnattiin kohti hotellia. Siellä oli tyttöjen pettymyksenä WiFi, joka olikin maksullinen. Tästä kuitenkin selvittiin ja käytiin vielä katsomassa torstai-iltana turnauksen aloituspeli Mongolia-Tanska.

Hongan pelaajat oli jaettu kahteen joukkueeseen: Honka Green ja Honka White. Molemmilla jengeillä oli tiukkoja pelejä, voittoja ja myös muutamien pisteiden häviöitä. Vastajoukkueina olivat mm. Mongolia (ei ihan joka päivä olla kohdattu tätä jengiä), Luxemburg, Hollanti, Puola ja itse kotimaa Saksa. Jouduttiin myös pelaamaan yksi peli tuttua ja turvallista omaa jengiä vastaan: Honka Green – Honka White. Peli kuitenkin pelattiin hymyhuulilla.

Pelipaikoille matkustettiin busseilla, metrolla tai kävellen. Joskus ehkä hieman eksyttiinkin, mutta perille aina löydettiin. Matkalla ehdittiin tutustua paikalliseen arkkitehtuuriin ja bongattiin kirkkoja, hostelleja, päiväkoteja ja vankiloita! Tytöt pääsivät myös hieman shoppailemaan, tosin melko nopeasti, koska pelejä oli myös illalla. Vaikka välillä tappiot painoivat, ei Honka luovuttanut eikä lannistunut missään vaiheessa.

Ruokaa tankattiin joka mutkassa pelien välissä. Aamuisin saatiin herkullinen hotelliaamiainen, mikä maistui kaikille. Pääsiäismaanantaina käytiin vielä katsomassa finaalipelejä, joihin saakka ei ihan tällä reissulla päästy. Pelien jälkeen, vielä ne joilla oli energiaa jäljellä, suuntasivat pikaisesti Berliinin keskustaan ja osa lähti suosiolla hotellille vielä lepäilemään. Ainahan matkalla pitää sattua jotain pientä. Tällä matkalla matkalaukku keveni yhdellä hävinneellä korispallolla ja vielä mystisemmin hävinneellä lääkelaukulla. Kuitenkin matkalaukku täyttyi puolestaan elämänkantavilla muistoilla ja kokemuksilla!

Tschüss!