B-juniorit EYBL-turnauksissa Unkarissa ja Latviassa tulevana viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna Tapiolan Hongasta EYBL (European Youth Basketball League) turnauksissa Latviassa ja Unkarissa pelaavat B-ikäluokan 01-tytöt ja 00-pojat. 

Tänään matkaan lähtevä tyttöjen joukkue matkustaa Riikaan, Latviaan.

Kausi 2015-16 on 01-tyttöjen toinen vuosi EYB-liigaa. Liigasta tyttöjen kohdalla käytetään myös lyhennettä EGBL (European Girls Basketball League). Sarja on alunperin ollut pääasiassa Itä-Eurooppalaisille joukkueille suunnattu  nuorten sarja, mutta nykyään osaanottajia on jo monesta Länsi-Euroopankin maasta. Tyttöjen sarjassa joukkueita on mm. Ruotsista ja Tanskasta, Itä-Euroopan joukkueiden lisäksi. Suomesta Hongan lisäksi mukana on tuttu paikallisvastustaja Espoo Basket Team.

Liigassa pelaavat 14-19-vuotiaat tytöt. Kaksi ikäluokkaa on yhdistetty yhdeksi, eli 01-ikäluokka pelaa yhteistä sarjaa 01/02. Hongan tytöt lähtivät hakemaan liigasta alunperin kokemusta ja kovia pelejä ja niitä on myös saatu, mutta pienenä yllätyksenä on tullut myös suuret tasoerot. Niitä toki selittää mm. ikäluokkajako. Tänä vuonna 01/02 sarjaan on muodostettu kaksi divisioonaa, joka on joukkueelle mieluista, sillä nyt tarjolla on kaivatussa määrin haastetta.

Viikonlopun turnauksen ottelut pelataan perjantaina ja lauantaina pääosin. Yksi ottelu jää vielä sunnuntaillekin, jonka jälkeen joukkue matkustaa takaisin Espooseen.

Tarkemman ohjelman näet täältä.

EYBL-nettisivulla voi seurata otteluita myös livenä, täällä.

Viime kaudella Tapiolan Hongan 01-tytöt toivat mukanaan hopeaa ja tänä vuonna jatketaan siitä mihin edellisenä jäätiin, eli pehmeää laskua kansainvälisiin otteluihin ei ole luvassa, vaan vastaan heti ensimmäisessä ottelussa astelee viime vuoden finaalivoittaja Valko-Venäjän SDJSOR Nr.7 Prinemanie – joukkue.

00-pojat matkustavat tyttöjen tapaan tänään torstaina. Tällä kertaa pojat pelaavat Debrecenissä, Unkarissa.

Hongan 00-pojat ovat pelanneet EYB-liigaa viimeisen kahden kauden ajan. Takana on yhteensä seitsemän turnausta ja todella monta, monentasoista ottelua eri puolilla Baltiaa. Vastustajat ovat tulleet jo osin niin tutuksi, että valmennus päätti hakea muutosta tulevan vuoden ohjelmaan.

Kuluvalla kaudella, joukkue pelaa EYBL:n Keski-Euroopan lohkoa, jossa vastassa on joukkueita mm. Unkarista, Sloveniasta ja Makedoniasta. Unkarin Debrecenissä pelattava turnaus on siis sarjan kauden ensimmäinen osaturnaus. Hongan pojat pelaavat U16 sarjaa. Poikien puolella sarjoja löytyy U20 asti.

Poikien ensimmäinen ottelu viikonloppuna pelataan lauantaina ja vastassa unkarilainen Vasas Academy Budapest.

Tarkemman otteluseurannan ja tulokset näet täältä.

Molempien joukkueiden turnausreissuista on luvattu kuvamateriaalia, peliraporttia ja tarinoita. Niitä odotellessa, onnea ja menestystä joukkueille turnauksiinsa!