B-junioreiden SM-sarjajoukkueet kovassa vireessä

Tapiolan Hongan B-junioreissa korkeinta sarjatasoa, SM-sarjaa, pelaa pojissa yksi joukkue ja tytöissä peräti kaksi. Kausi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti ja vielä pelataan kuukauden verran ennen joulutauolle siirtymistä. Sekä tytöissä, että pojissa tulosta on saatu ja menestyksen eteen ollaan valmiita tekemään paljon töitä kovalla asenteella.

Kaksi joukkuetta BSM-sarjassa, 11 pelattua ottelua, ei yhtäkään tappiota. Hongan B-tyttöjen meriittilista näyttää kovalta heti kauden alussa. Tyttöjen päävalmentaja Susanna Vartiainen näkee alkukauden hyvät tulokset pohjana kehitykselle.

  • B-tyttöjen syksy on käynnistynyt vauhdikkaissa merkeissä ja hyvällä sykkeellä. Molemmat, Honka 1 ja Honka 2 ovat aloittaneet pelinsä vahvoilla suorituksilla, joiden tiimoilta on hyvä rakentaa kauden suunnitelmaa eteenpäin, Vartiainen avaa.

Isänpäivän aamuna Honka 1 kohtasi paikallisvastus EBT:n ja Honka 2 heti perään viime kauden BT-mestarin Pyrinnön. Molemmissa peleissä mentiin kovaa ja vaiherikkaita tilanteita säästelemättä, pisteitä ei saanut kumpikaan joukkue ilmaiseksi. Molemmat Hongan joukkueet käänsivät kuitenkin ottelunsa itsevarmasti voitoiksi. Honka 1 – EBT 71-65 (33-25), Honka 2 – Pyrintö White 71-67 (37-28).

  • Näistä peleistä oppii eniten. Tiukat tilanteet ja vaikeat paikat kasvattavat rutiinia ja kokemusta, tuoden aina enemmän pankkiin kuin läpihuutopelit. Nämä ovat niitä tärkeitä oppimisen paikkoja jo nyt syyskaudella, tiivistää Vartiainen kahden tasaisen ottelun jälkeen.
  • Oman pelin elementit alkavat pikkuhiljaa näkyä tekemisessä,  johdonmukaisuus ja nousujohteinen tekeminen ovat taas vielä työn alla – mutta sitä vartenhan me harjoitellaan ja kovaa harjoitellaankin! Teemana – harjoitusten tulisi aina olla pelitilanteita haastavampia ja kovempia, päävalmentaja summaa.

Sarjataulukkoa on aikaista analysoida, sillä kausi on vasta alussa, mutta näyttäähän Honka-tyttöjen tuplajohto silti komealta. Seuraavia taistoja kohden!

Tehokkaalla puolustuksella helsinkiläiset kumoon poikien BSM-ottelussa

Summahallilla pelattiin kaikkien Hongan BSM-joukkueiden otteluita Isäpäiväviikonloppuna. Pojat saivat vastaansa Helsingin NMKY:n. Ikäluokan päävalmentaja Niko Nyholm tiesi valmistaa joukkueensa tasaiseen otteluun helsinkiläisten ollessa tunnettuja hyvästä ja kollektiivisesta tavastaan pelata korista.

  • Ensimmäisellä puoliajalla heitettiin huonosti, osittain huonoista valinnoista, toisaalta pallon vähäisestä liikuttamisesta johtuen. Tehokas puolustus kannatteli meitä kuitenkin läpi ottelun ja puoliajan jälkeen parantunut pallonliike vapautti hyökkäyspäässä, Nyholm kertaa.

Ottelu päättyi honkalaisten hyväksi lukemin 67-53 (25-24). Erityismainintana Heikki Lambergin kova duuni puolustuspäässä, joka oli vastustajan takamiehille myrkkyä – yhdeksän riiston verran.

  • Summa Summarum: Ei meidän parasta osaamista tämä ottelu, kaksi pistettä saatiin meille kuitenkin ja se tietysti lämmittää aina. Seuraavaksi katseet kohti Säynätsaloa, jossa pelataan SäyRi:ä vastaan tulevana sunnuntaina, Nyholm päättää.

Honka on pelannut vasta ensimmäiset neljä otteluaan SM-sarjaa, tie on siis vasta alussa mutta alkukauden tulokset näyttävät lupaavilta. Honka tällä hetkellä sarjataulukon neljäntenä, tilillään kolme voittoa yhtä tappiota vastaan. SM-sarjan piikkipaikkaa pitää nyt KTP, jota ei ole neljässä ensimmäisessä ottelussa kaadettu vielä kertaakaan.

Hongan B-junioreiden seuraavat kotiottelut:

BTSM

Su 4.12 klo 15.30 Tapiolan Honka 1 – Pyrintö White, Summahalli
Su 4.12 klo 18.00 Tapiolan Honka 2 – Helmi Basket, Summahalli

BPSM

Su 11.12 klo 15.00 Tapiolan Honka 1 – Pyrintö 1, Summahalli

Tervetuloa kannustamaan Hongan nuoria!

Kuva: Sonja Herrala