Atte Vuoristo ja Oskari Rantala tuovat monipuolisuutta miesten joukkueen rotaatioon

Hongan miesten joukkueen esittelyvuorossa tuoreet honkalaiset Oskari Rantala, 23 ja Atte Vuoristo, 22. Molemmat tuovat monipuolisuutta Hongan miesten joukkueeseen. Vuoristo on hakenut pelikokemusta niin lukiosarjoista kuin Junior College-tasolta rapakon takaa, Rantala taasen on johtanut PuHu:n peliä miesten divisioona B:ssä jo neljän kauden ajan, nälkää riittää korkeammalle sarjatasolle.

OSKARI RANTALA

Takakentällä viihtyvä Rantala on helsinkiläiskasvatti, jonka sarja on viime vuosien ajan ollut 1B-divisioona. Halu nähdä miten pitkälle omat rahkeet riittää tavoitteellisesti treenatessa toi Rantalan Hongan miehiin.

”Olen Wartti Basketin kasvatti. Juniorivuosina tuli pelattua eri ikäluokkien SM-mitalipeleissä ja European Youth Basketball-liigassa (EYBL:ssä). Viimeiset neljä kautta pelasin PuHu:n edustusjoukkueessa. Jokaisella kaudella oma roolini joukkueessa kasvoi ja viimeisimmällä kaudellani onnistuttiin pääsemään finaaleihin asti” Rantala kertaa.

”Pelaajana olen ennen kaikkea joukkuepelaaja, joka tekee usein oikeita valintoja molemmissa päissä kenttää. Oma merkitykseni joukkueelle ei siis aina näy suoraan tilastoista, mutta kyllä heittääkin osaan. Kauteen lähden odottavaisilla fiiliksillä. Haluan kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, eli nousemaan takaisin Korisliigaan.”

Hongan valmennuksen Rantala vakuutti nopeasti: ”On hienoa nähdä, miten suomalaisen koripallon sisällä seurat pystyvät tekemään yhteistyötä, ajatellen pelaajien parasta. Kesän alussa Pussihukkien Mikko Larkas vinkkasi, että heillä olisi takamies, joka haluaisi kokeilla kovempaa sarjaa. Oskari on klassinen pointti, joka syöttää mielellään ja haluaa luoda muille heittopaikkoja. Jo hänen ensimmäinen harjoituksensa meillä vakuutti niin minut kuin Jammun, että nuorimies on loistava lisä joukkueeseen” päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi.

ATTE VUORISTO

Urheilullisen Vuoriston koripallotausta on kenties hieman poikkeuksellinen, nuori mies vaihtoi koripallon pariin vasta vuonna 2015 Wartti-Basketissa. Laji vei nopeasti mukanaan ja kolmen vuoden päästä kaudella 2018-19 nuori koripalloilija pelasi vuoden ajan lukiosarjaa Michiganissa. Kaksi kautta Helsingin NMKY:ssa ja kohti Yhdysvaltoja jälleen, tällä kertaa pelikenttänä Junior College. Nyt mies on palannut Suomeen kokemukset repussa ja tavoitteet kotimaisissa sarjoissa kehittymisessä.

”Vaikka aloitin koriksen tavallista myöhemmin, peliäly ja -käsitys on kasvanut nopeasti eri puolilla maailmaa pelaillessa. Uskon tuovani hyvää energiaa ja heittovoimaa Hongan miesten joukkueeseen” Vuoristo taustoittaa.

”Odotan innolla alkavaa kautta. Tavoitteena olla mukana nostamassa Honka takaisin Korisliigaan ja samalla kehittyä henkilökohtaisesti liigatason pelaajaksi.”

Heinonen: ”Kesän alussa sain mukavan puhelun, kun Atte kertoi kiinnostuksestaan tulla Honkaan pelaamaan. Kesän harjoittelu on osoittanut, että vuosi Jenkeissä ei ole mennyt hukkaan. Aten heittovoima ja urheilullisuus tuovat loistavan lisän joukkueen rotaatioon.”


Hongan miesten runkosarjakausi starttaa lokakuun alussa. Kausikortit ja ottelukohtaiset liput myy lippu.fi. Tutustu joukkueen koko rosteriin ja ota talteen syyskauden ottelukalenteri miesten joukkueen omalla sivulla TÄÄLLÄ.