Alvar Peltoniemen koripalloura jatkuu Augusta Universityssä: ”Ajatuksena oli, että nyt jos koskaan”

Tapiolan Hongan miesten divarimestaruusjoukkueen luottomiehenä toiminut ja kaikin puolin erinomaisen kauden pelannut Alvar Peltoniemi, 21, jatkaa pelaajanuraansa USA:ssa. Peltoniemen tuleva opinahjo on Augusta University, Georgian osavaltiossa.

Kauden päättymisen jälkeen Alvar Peltoniemi jatkoi pienen tauon jälkeen aktiivista treenaamista Hongan miesten joukkueen harjoitusryhmän kanssa. Viimeistään viime kauden alusta tähtäin oli ollut tavoitteessa, halu pelata jenkeissä ja katsoa mihin rahkeeet riittää on ollut kova. Alkukaudesta Gerry Besselink vieraili harjoituksissa puhumassa pelaajien kanssa ja sen jälkeen yhteydenpitoa mahdollisten yliopistojen kanssa on jatkettu läpi kauden. Lopulta apua Augustan löytymiseen saatiin Hanno Möttölältä.

”Kauden päättymisen jälkeen olen oikeastaan jatkanut eniten treenaamista ja tehnyt töitä. Olen koko ajan ajatellut, että jenkkeihin lähden jos ovi aukeaa. Ennen kautta ajatus oli, että nyt jos koskaan mikäli kausi menee hyvin. Lähdin kauteen siis täysillä, katsomaan mihin se riittää. Alkukausi oli vielä hieman haparoivaa, mutta joulutauon jälkeen alkoi näkyä tulosta. Luottamus harjoitteluun kasvoi onnistumisten ja Travis McConicon tuen kautta, ne vei omaa pelaamista eteenpäin.” Peltoniemi kertaa.

Tulosta todella syntyi ja tehokkaan puolustuspään tekemisen lisäksi se näkyi myös tilastoissa 15,1 pisteen, 7,4 levypallon ja 3,1 syötön keskiarvona.

”Koen että Augusta on hyvä seuraava askel. Muutos tulee tietysti olemaan iso, sillä siellä odottaa 10 000 opiskelijan campus. Olen kuullut Augustan joukkueesta paljon hyvää. Viime kaudella he pelasivat II-divisioonan finaaleissa. Vielä ei jännitä, on lähinnä odottava olo.”

”Tavoitteina tulevalle kaudelle on saada peliaikaa ja vakiinnuttaa oma pelipaikka. Halu kehittyä on yhä tosi korkealla. Kesä menee edelleen aktiivisesti harjoitellessa, jotta olen valmis kauteen. Omatoimijaksolla heitän paljon ulkokentillä. Lähden elokuun puolessa välissä, mutta sitä ennen on vielä paljon paperiasioita hoidettavana, kuten viisumit ja sellaiset.”

”Honka tulee aina olemaan mun kotiseura, olen pelannut täällä 9-vuotiaasta saakka. Omat tavoitteet pidemmällä tähtäimellä on ehkä Euroopan kentillä, mutta mistä sitä tietää milloin palaan takaisin, vaikka Hongan paidassa Korisliigaan” Peltoniemi päättää hymyillen.