Aktiivisia honkalaisia palkittiin ansiomerkein Talvijuhlassa 2017

Tapiolan Honka juhli 60-vuotista taivaltaan Talvijuhlassa 2017, lauantaina 4.2. Talvijuhla kerää honkalaiset yhteen vuosittain Summahallille, joka muuntautuu gaalaillallisineen Honka-perheen juhlien näyttämöksi. Talvijuhlan aikana nautitaan kuohujuomaa, illallinen ja kakkukahvit, ehditään vaihtaa rauhassa kuulumisia koripallosta ja sen ulkopuolelta, sekä eritoten palkitaan honkalaisia erilaisista ansioista yhteisen hyvän eteen. Tänä vuonna juhlahumun keskellä jaettiin niin Suomen Koripalloliiton, kuin Tapiolan Hongan ansiomerkkejä pronssisesta kultaiseen.

Koripalloliiton myöntämiä ansiomerkkejä jaettiin Talvijuhlassa 2017 kuusi kappaletta.

Pronssiset Ansiomerkit

Heikki Kallio
Yli 40 vuotta pyyteetöntä seuratoimintaa monella eri osa-alueella; pelaajana, juniorivalmentajana, hallituksen jäsenenä ja nykyisin myös Kiinteistö Oy Honkahallin puheenjohtajana sekä edelleen aktiivisesti mukana juniorivalmennuksessa.

Risto Lindberg
Valmentanut Hongan junioreita vapaaehtoistyönä 40 vuoden ajan. Risto on ollut ja on edelleen merkittävässä roolissa Hongan laajan pelaajamateriaalin tuottamisessa. Talvijuhlan aikaankin hän oli 05-poikien mukana BBBL-osaturnauksessa Tartossa, joten ansiomerkki luovutetaan Ripalle myöhäisemmässä tilaisuudessa.

Anja Suomalainen
Suomalaisen naiskoripalloilun keulakuva ja yksi tienraivaajista nykyisille nais- ja tyttöpelaajille yliopisto- ja ammattilaiskentille. Merkittävä ura Yhdysvaltojen yliopistokoripallossa, jossa Anjan nähtiin rikkovat useasti ennätyksiä niin pisteissä kuin syötöissäkin, keskiarvona komeat 22,2 pistettä ja 8,5 syöttöä per peli yliopistouran aikana. Anjan taidoista kertoo paljon se, että vuonna 2010 hänet kutsuttiin West Coast-yliopistokonferenssiin Hall of Honor-jäseneksi. Anja oli Suomen maajoukkueen runkopelaaja 80- ja 90-luvuilla. Hän pelasi yliopistovuosien jälkeen mittavan uran kansainvälisillä ammattilaiskentillä ja lopetti aktiivipelaajan uransa Tapiolan Hongan naisten joukkueessa.

Hopeiset Ansiomerkit

Mika Numminen
Tapiolan Hongan monivuotinen puheenjohtaja, jolla on ollut keskeinen rooli Hongan seuratoiminnan nykyaikaistamisessa ja seuran harjoitusolosuhteiden kehittämisessä, eli junioreiden harjoitushallin, Summahallin, rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Terhi ”Mäxä” Pilvi
Pelaajaura Tapiolan Hongassa, junioreista naisten SM-sarjaan. Terhi on Tapiolan Hongan ja suomen kaikkien koripalloseurojen ensimmäinen palkattu työntekijä, jonka myötä Honka otti ensiaskeleen ammattimaiseen seuratoimintaan. Alkujaan Terhi toimi seurasihteerinä ja huolehti yksin Hongan hallinnosta, valmentaen samalla juniorijoukkueita. Palattuaan uudelleen Honkaan vuonna 2012, Terhistä tuli seuran toimistopäällikkö.

Kultainen Ansiomerkki

Anne Eklund
Anne on pelannut pitkän uran Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkueissa. Hän on sittemmin ansioitunut niin juniorivalmentajana, Hongan toiminnanjohtajana sekä Suomen Koripalloliiton aikuisten pääsarjaryhmän jäsenenä. Ja onhan Anne nyt vaan kaikkineen aivan äärettömän hyvä tyyppi!

Suomen Koripalloliiton ansimerkein palkitut. Ansiomerkit jakoivat Suomen Koripalloliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Zitting ja toimitusjohtaja Jani Tourunen.

Tapiolan Honka jakoi tänä vuonna 13 kappaletta hopeisia ansiomerkkejä honkalaisille, jotka ovat ansioituneet erityisesti vapaaehtoistyössä seuran puolesta. Ilman palkittujen kaltaisia ihmisiä, seuratoiminta olisi käytännössä mahdotonta.

Tapiolan Hongan hopeiset ansiomerkkien saajat kaudella 2016-17

Jaana Turunen
Ansioista esimerkillisenä talkootyöntekijänä Summahallin kahvilatoiminnassa, sekä edustusjoukkueiden ottelutapahtumissa.

Susanna Vartiainen
Ansioista pelaajana sekä vaativana, joukkueelleen omistautuvana juniorivalmentajana.

Jyrki Ingman
Ansioista monivuotisena joukkueenjohtajana. Malliesimerkki täydellisestä joukkueenjohtajasta.

Jarkko Viheriävaara
Ansioista joukkueenjohtajana ja pitkäaikaisena seuran tukijana.

Heikki Tiusanen
Ansioista joukkueenjohtajana, joka oman joukkueensa asioiden lisäksi hoitaa myös muiden joukkueiden ja välillä seuran toimistonkin asiat kuntoon. 

Mikko Mali
Ansioista pitkäaikaisena, menestyksekkäänä ja pyyteetöntä valmennustyötä tehneenä valmentajana.  

Jouko Järvinen
Ansioista korvaamattomana talkooapuna vahvan ja ovelan pelinjohdon muodossa miesten edustusjoukkueen nousussa Korisliigaan 2013 ja 1A-divisioonaan 2016. Jälleen mukana nousutaistossa Korisliigaan keväällä 2017.  

Tero Laitinen
Ansioista korvaamattomana talkooapuna voimakkaalla levypallopelaamisella miesten edustusjoukkueen nousussa Korisliigaan 2013 ja 1A-divisioonaan 2016. Jälleen mukana nousutaistossa Korisliigaan keväällä 2017.

Ilkka Sirola
Ansioista korvaamattomana talkooapuna iskuja kaihtamatta, irtopalloista taistellen miesten edustusjoukkueen nousussa Korisliigaan 2013 ja 1A-divisioonaan 2016. Jälleen mukana nousutaistossa Korisliigaan keväällä 2017.  

Anselmi Vanjoki
Ansioista korvaamattomana talkooapuna tuoden vauhtia, energiaa ja rohkeaa heittäytymistä miesten edustusjoukkueen nousussa Korisliigaan 2013 ja 1A-divisioonaan 2016. Jälleen mukana nousutaistossa Korisliigaan keväällä 2017.  

Viljami Vanjoki
Ansioista korvaamattomana talkooapuna kylmäpäisillä ratkaisuillaan, ottaen tarvittaessa koko joukkueen hartioilleen miesten edustusjoukkueen nousussa Korisliigaan 2013 ja 1A-divisioonaan 2016.

Tapiolan Hongan ansiomerkein palkitut. Palkinnot jakoi ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtaja Eero Neva.

Tapiolan Honka haluaa onnitella jokaista ansiomerkein palkittua, sekä tälläkin hetkellä pyyteetöntä työtä seuran eteen tekevää honkalaista kaikista antamistanne tunneista espoolaisen koripallon ja junioreiden eteen. Te kaikki yhdessä rakennatte tästä seurasta Honka-perheen. Kiitos!

Summahalli muuntautui jälleen Tapiolan Hongan Talvijuhlan näyttämöksi. Iltaa Talvijuhlassa vietti ennästyksellinen 300 honkalaista ja kutsuvierasta.

Illallispöydän herkkuja.

Summahallin kahvion Ballzy Cornerissa sai tutustua vaatemuotiin vuosikymmenten varrelta.

Hongan 60-vuotista historiaa oli esillä kuvien ja kausijulkaisujen muodossa.

Illan juonsi entinen Hongan juniori, nykyään toimistolla yhteisömanagerina toimiva Sonja Herrala. Kuvassa lauletaan onnittelulaulua 55 vuotta Talvijuhlassa täyttäneelle Mika Nummiselle.

Kuvat: Mikko Rajala, Alarik Vihersola ja Sonja Herrala