Akseli Hartikainen palaa Espooseen: ”Odotan mielenkiintoista ja nousujohteista kautta”

Viime kauden Torpan Pojissa pelannut Akseli Hartikainen, 24, palaa Tapiolan Honkaan. Korisliigakokemustakin omaava Hartikainen tuo joukkueeseen vahvat hartiat, joille ollaan asettelemassa reilusti vastuuta. Paluumuuttaja on jo toinen jäsen honkalaismiehistöstä, joka yhdistää alkavalla kaudella varusmiespalveluksen ja koripallouran.

Lappeenrannan NMKY:n kasvatti Akseli Hartikainen on tuttu näky Hongan pelipaidassa. Lahdessa ja Porvoossa ensimmäiset aikuisten pääsarjojen peliminuuttinsa kausilla 2014-16 hankkinut Hartikainen pelasi Espoossa niin Hongan kuin Espoo Unitedinkin riveissä kausilla 2016-18. Näihin kausiin mahtui I-divisioonat A ja B, sekä yksi kausi Korisliigassa. Menneen kauden 195-senttinen laituri pelasi munkassa divari A:ta.

Hartikaisen mennyt kausi ToPo:ssa ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta pelaajalla itsellään on vastoinkäymistenkin jälkeen positiiviset tunnelmat.

”Tiivistetysti, edellinen kausi oli itselle rikkonainen ja loukkaantumisten sävyttämä. Vuodenvaihteen jälkeen aloin päästä takaisin pelikuntoon, mutta valitettavasti kausi päättyi kesken kuten kaikki varmasti tietävät. Vaikka tyngäksi jäänyt kausi olikin omalta osaltani rikkonainen, oli se silti jollain tapaa hyvä ja erilainen kokemus.”

Hartikainen on päässyt syksyn aikana treenikentälle honkalaisten kanssa, mutta armeijan harmaat tekevät kauteen valmistautumisesta erilaista.

”Armeija, etenkin nyt korona-aikaan vaikeuttaa täysipainoista reenaamista ja kauteen valmistautumista. Olen kerrallaan useita viikkoja kiinni kasarmilla. Toisaalta vastaavasti myös lomatkin on pitkiä. Luonnollisesti lomaviikoilla olen aktiivisesti joukkueen mukana, mutta palveluksen aikana täytyy tyytyä punttisalin ja lenkkipolun hyödyntämiseen. Tilanne tuo eteen tiettyjä haasteita, mutta onneksi valmennuksen kuviot ovat tuttuja ja fysiikkapuolen kehittämiseen saan apuja. Uskon tekemisen näyttävän kauden alkaessa hyvältä.”

”Palaan takaisin Espooseen hyvillä mielin. Ympäristö on tuttu ja koen sen itselleni sopivimmaksi paikaksi yhdistää koripallo ja elämän muut osa-alueet myös varusmiespalveluksen jälkeen. Alkavan kauden joukkueessa on vanhoja tuttuja sekä uusia kasvoja. Isoimpana muutoksena aikaisempiin Honka-kausiin on joukkueen ikärakenne, jossa kuulun nyt vanhempaan ja kokeneempaan kaartiin. Joukkueessa on paljon nuoria ja lupaavia pelaajia, kokeneempia kavereita unohtamatta. Uskon, että jokaisella meistä on potentiaalia kehittyä paljon kauden edetessä.”

Hongan miesten päävalmentaja Aapo Heinoselle Hartikaisen paluu on iloinen asia.

”Akseli on erittäin mieluinen paluumuuttaja, joka tuo joukkueeseen tarvittavaa fyysisyyttä ja kykyä puolustaa. On tärkeää, että nuorta joukkuetta on tukemassa pelaaja, jolla on kokemusta niin Korisliigasta kuin divari A:sta. Aksen arvo ei aina näy hänen omalla tilastorivillään, mutta niin sanotun ’likaisen työn’ arvo joukkueelle on merkittävä. Joukkueessamme Akse tulee olemaan yksi niistä vastuunkantajista, joiden harteille laitan painoa kannettavaksi.”

Mitä Hartikainen itse kokee tuovansa joukkueeseen ja millainen kausi on edessä?

”Monelle nuoremmalle pelaajalle tuleva kausi on ensimmäinen kosketus 1A-divariin, jossa pelaaminen on fyysisempää ja nopeampaa kuin aiemmin. Koen että pystyn omalla kokemuksellani ja tekemiselläni auttamaan nuorempia pelaajia pärjäämään ja kehittymään tässä uudessa ympäristössä. Odotan mielenkiintoista ja nousujohteista kautta – unohtamatta pieniä kasvattavia vastoinkäymisiä matkan varrella.”

Hongan miesten kausi käynnistyy kuukauden päästä 16.10. kotiottelulla Tapiolassa jolloin vieraaksi saapuu Raiders Järvenpäästä. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten I-divisioona A:n ja naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit.