Hiilineutraali Honka


Tapiolan Hongassa käynnistyi keväällä 2020 Hiilineutraali Honka -hanke, jonka tavoitteena on tehdä seurastamme entistä parempi. Yksi Hongan arvoista on vastuullisuus, ja kutsummekin kaikki honkalaiset mukaan. Hankkeen painopiste on ekologisessa kestävyydessä ja seuran toiminnan ilmastopäästöjen vähentämisessä, mutta toteutamme ”keken” kaikkia ulottuvuuksia.

Hankeryhmän käynnistivät seuran aktiiviset honkalaisvanhemmat. Myös KOY Honkahallin hallitus ja seuran toimisto ovat luonnollisesti mukana toiminnassa. Jatkossa ryhmä tarkentaa yhdessä seuran hallituksen kanssa hankkeen painopisteitä, tavoitteita ja aikajännettä. Hankeryhmän jäsenet ovat sitoutuneet vuoteen 2022 saakka, ja tavoitehorisontti on lähivuosien lisäksi pidemmälläkin. Tiedotamme etenemisestä kaikille seuran FB-sivujen ja myClubin kautta.

Yhteistyötä haetaan mm. Espoon kaupungin ja yritysten kanssa, ja vireillä on hankerahoitushakemuksia. Honkahallin osalta on monia energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä tehty viime vuosien aikana ja seuran hiilidioksipäästöt on laskettu. On myös jo siivottu Honkahallin ympäristöä puhtaaksi, parannettu kierrätystä Honkahallilla ja avattu käytettyjen koripallokamppeiden markkinapaikka Facebookiin.

Miten toimia ja päästä mukaan?

 • HANKERYHMÄÄN MUKAAN: Tule mukaan antamaan vapaaehtoispanoksesi osana seuran toimintaa ja kehittämistä; hankeryhmän yhteystiedot alla. Rooleja on monia, ja kaikenlaista osaamista tarvitaan! Kokoustamme säännöllisesti ja toimimme monin eri tavoin. Voit myös ottaa yhteyttä hankeryhmään ja jakaa toiveita ja ajatuksiasi kestävistä toimintamuodoista Hongassa.
 • HANKI TUULISÄHKÖÄ KOTIISI:  Tuulisähköön vaihtaminen on yksinkertainen ja edullinen ilmastoteko: vuosi tuulisähköä sekasähkön sijaan vastaa hiilijalanjäljeltään esimerkiksi noin 12 500 kilometriä uudehkolla autolla. Honkahallin tuulisähkön toimittaja Ilmatar palkitsee Hongan otteluissa Hyvän tuulen pelaajia.
 • HONKAKIRPPIS: Liity mukaan keväällä 2020 perustettuun Tapiolan Hongan Kirppis -ryhmään fb:ssä, https://www.facebook.com/groups/1407328352800603/. Tällä seuran jäsenille tarkoitetulla fb-foorumilla voi ostaa, myydä ja lahjoittaa seura- & koristarvikkeita. Toimijat sopivat keskenään tavaroiden vaihdoista ja maksuista ilman välikäsiä. Laita omat ylimääräiset koristarvikkeesi myyntiin tai shoppaile tarvitsemasi.
 • KESTÄVÄT TOIMINTATAVAT: Lajittele hallilla ohjeiden mukaisesti. Lisävinkkejä kestäviin toimintatapoihin esim. täällä https://elamantapatesti.sitra.fi/
 • KOULUTUS: Hiilineutraali Honka mukana myös LiiKe Ry:n verkkokurssin sisällöissä.
 • KESTÄVÄ LIIKKUMINEN: Kannusta itsesi ja lähipiirisi pyöräilemään ja kävelemään! Polkupyöräsi ja pallosi voit pumpata Honkahallin sisäänkäynnini vieressö. Tulemme tiedottamaan myös kestävän liikkumisen edistämisestä.
 • KANSAINVÄLISYYS: Honka on ensimmäinen suomalainen jäsen YK:n kansainvälisessä Sports for Climate Action-verkostossa. 
 • VIESTINTÄÄ:
  Helmikuussa 2022 Länviväylässä
  Video kuntien kehittämiseen syyskussa 2021
  Olympiakomitean seminaarissa syksyllä 2020 
 • Olympiakomitea palkitsi Hiilineutraali Honka-toiminnan vuoden 2021 Fiksu seura-palkinnolla. Olemme iloisia tunnustuksesta, työ jatkuu! 

Kestävin koristerveisin,

Meri Löyttyniemi, Kristiina Kankaansyrjä & hankeryhmän jäsenet

Meri Löyttyniemi, meri_loyttyniemi@hotmail.com, 050 313 7549
Kristiina Kankaansyrjä, kristiina@vehryt.fi, 040 845 6949
Juha Meronen
Milla Suviranta
Paula Schönach
Päivi Koivisto
Sari Laine