Hiilineutraali Honka


Tapiolan Hongassa käynnistyi keväällä 2020 Hiilineutraali Honka -hanke, jonka tavoitteena on tehdä seurastamme entistä parempi. Yksi Hongan arvoista on vastuullisuus, ja kutsummekin kaikki honkalaiset mukaan. Hankkeen painopiste on ekologisessa kestävyydessä ja seuran toiminnan ilmastopäästöjen vähentämisessä, mutta toteutamme ”keken” kaikkia ulottuvuuksia.

Hankeryhmän käynnistivät seuran aktiiviset honkalaisvanhemmat. Myös KOY Honkahallin hallitus ja seuran toimisto ovat luonnollisesti mukana toiminnassa. Jatkossa ryhmä tarkentaa yhdessä seuran hallituksen kanssa hankkeen painopisteitä, tavoitteita ja aikajännettä. Hankeryhmän jäsenet ovat sitoutuneet vuoteen 2022 saakka, ja tavoitehorisontti on lähivuosien lisäksi pidemmälläkin. Tiedotamme etenemisestä kaikille seuran FB-sivujen ja myClubin kautta.

Yhteistyötä haetaan mm. Espoon kaupungin ja yritysten kanssa, ja vireillä on hankerahoitushakemuksia. Honkahallin osalta on monia energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä tehty viime vuosien aikana ja parhaillaan selvitetään seuran hiilidioksidipäästöjä sekä keinoja niiden vähentämiseen. On myös jo siivottu Honkahallin ympäristöä puhtaaksi ja avattu käytettyjen koripallokamppeiden markkinapaikka Facebookiin.

Miten toimia ja päästä mukaan?

  • HANKERYHMÄÄN MUKAAN: Tule mukaan antamaan vapaaehtoispanoksesi osana seuran toimintaa ja kehittämistä; hankeryhmän yhteystiedot alla. Rooleja on monia, ja kaikenlaista osaamista tarvitaan! Kokoustamme säännöllisesti ja toimimme monin eri tavoin. Voit myös ottaa yhteyttä hankeryhmään ja jakaa toiveita ja ajatuksiasi kestävistä toimintamuodoista Hongassa.
  • HANKI TUULISÄHKÖÄ KOTIISI: Samalla tuet Hiilineutraali Honka -hanketta kun vaihdat sähkösopimuksesi. Tuulisähköön vaihtaminen on yksinkertainen ja edullinen ilmastoteko: vuosi tuulisähköä sekasähkön sijaan vastaa hiilijalanjäljeltään esimerkiksi noin 12 500 kilometriä uudehkolla autolla.Ilmatar palkitsee Hongan otteluissa Hyvän tuulen pelaajia sekä lahjoittaa jokaisesta tehdystä sähkösopimuksesta 25€ lyhentämättömänä Hiilineutraali Honka -hankkeeseen. https://ilmatar.fi/honka/
  • HONKAKIRPPIS: Liity mukaan keväällä 2020 perustettuun Tapiolan Hongan Kirppis -ryhmään fb:ssä, https://www.facebook.com/groups/1407328352800603/. Tällä seuran jäsenille tarkoitetulla fb-foorumilla voi ostaa, myydä ja lahjoittaa seura- & koristarvikkeita. Toimijat sopivat keskenään tavaroiden vaihdoista ja maksuista ilman välikäsiä. Laita omat ylimääräiset koristarvikkeesi myyntiin tai shoppaile tarvitsemasi.
  • KESTÄVÄT TOIMINTATAVAT: Lajittele hallilla ohjeiden mukaisesti. Lisävinkkejä kestäviin toimintatapoihin esim. täällä https://elamantapatesti.sitra.fi/
  • KESTÄVÄ LIIKKUMINEN: Kannusta itsesi ja lähipiirisi pyöräilemään ja kävelemään! Tulemme tiedottamaan myös kestävän liikkumisen edistämisestä.
  • VIESTINTÄÄ: Hanke Länsiväylän Espoo-liitteessä kesäkuussa 2020 sekä esitys Olympiakomitean seminaarissa syksyllä 2020 https://www.olympiakomitea.fi/2020/10/12/hiilineutraali-honka-seurakentan-askel-kohti-kestavyytta/

Kestävin koristerveisin,

Meri Löyttyniemi, Kristiina Kankaansyrjä & hankeryhmän jäsenet

Meri Löyttyniemi, meri_loyttyniemi@hotmail.com, 050 313 7549
Kristiina Kankaansyrjä, kristiina@vehryt.fi, 040 845 6949
Juha Meronen
Milla Suviranta
Paula Schönach
Päivi Koivisto
Sari Laine
Susanna Horn