Airaksinen paluumuuttajana ja Karstén uutena kasvona Hongan naisiin

Naisten korisliigajoukkue vahvistuu jälleen kahdella pelaajalla. Jemina Airaksinen palaa Hongan naisten edustusjoukkueeseen kahden Kouvottarissa pelatun kauden jälkeen. Viime kauden Ruotsin liigassa pelannut Sandra Karstén vetää päälleen Tapiolan Hongan paidan ensimmäistä kertaa.

24-vuotias Jemina Airaksinen aloittaa nyt kuudetta kauttaan liigatasolla. Honkalaiskasvatti palaa kotiin pelattuaan kaksi viimeistä kauttaan Kouvottarien riveissä. Päävalmentaja Niko Nyholm iloitsee paluumuuttajan sopimuksesta.

”Jemppu tuo meille kaivattua levypallotaistelua ja heittovoimaa korin alle. Hän palaa nyt takaisin kasvattajaseuraansa rutkasti pelikokemusta kartuttaneena.”

Airaksinen kertoo viime kausien kasvattaneen monessa mielessä. Juurille paluu tuottaa kuitenkin nyt iloa ja motivaatio alkavaan kauteen on korkealla.

”Teki hyvää lähteä kokeilemaan koripalloa ja Kehä III ulkopuolella asumista. Hampaankoloon jäi tietysti ensin koronan keskeyttämä kausi ja sitten henkilökohtaisesti haastavin kauteni tähän asti, kun kamppailin niin loukkaantumisten kuin roolitusten kanssa. Kouvolasta jäi kuitenkin käteen elinikäisiä ystäviä sekä erittäin paljon kokemusta. Espooseen ja Honkaan palaamisesta olen erittäin innoissani! Koripalloilun ohella aloitan syksyllä opiskelut Aalto-yliopiston teknillisessä korkeakoulussa, joten on tulossa hyvin kiireinen, mutta mielenkiintoinen vuosi.”

”Tavoitteina tulevalle kaudelle on yrittää pysyä ehjänä ja päästä vihdoin myös itse pelaamaan pudotuspeleissä. Viime kausi alkoi ja loppui loukkaantumiseen ja siten pudotuspelitkin jäivät taas kokematta. Nyt ollaan kuntoutuksen loppusuoralla ja toivon, että olen valmis kentälle heti ensimmäisistä otteluista alkaen.”

”Meillä on kohtuullisen nuori ja nälkäinen joukkue, johon jenkit tuovat kokemusta sekä oman mausteensa räiskyvillä persoonallisuuksillaan. Mielenkiintoinen kausi on siis tulossa ja en malta odottaa sen alkua. Niin kivaa päästä taas pelaamaan ja pukemaan Honkapaita ylle”, Airaksinen intoilee.

Sandra Karstén on yksi uusista tuttavuuksista Hongan joukkueessa. Karstén on lähtöisin Wartti-Basketista, josta koripalloilijan ura sai jatkoa HBA:n kautta New Yorkissa Hofstra Universityssä. Neljä vuotta amerikkalaista yliopistokoripalloa pelattuna ja tutkinto kourassa matka jatkui Ruotsin Liigaan kaudelle 2020-21. Karsténin edustama Wetterbygden Sparks putosi niukasti pudotuspeleistä, josta tietysti jäi hieman hampaankoloon.

”Kausi Ruotsissa oli positiivinen kokemus ehdottomasti, vaikka meidän asettama tavoite ei täyttynyt kun emme päässeet pudotuspeleihin” Karstén kertaa.

”Olen päässyt nyt treenaamaan Hongan joukkueen kanssa kunnolla ja tuntuu että meillä on hyvä porukka kasassa. Ollaan ikään kuin samalla kartalla pelaajien kanssa koko ajan, tuntuu hyvältä harjoitella ja rakentaa yhdessä alkavaa kautta kohti. Koen meidän vahvuuksiksi materiaalin leveyden. Jaksetaan varmasti pitää kovaa intensiteettiä yllä.”

”Urheilijana ja ylipäänsä ihmisenä kuvailisin itseäni positiiviseksi. Se varmasti näkyy myös koripallokentällä.”

Honkalaisvalmennus nostaa korkeaan arvoon Karsténin mukanaan tuoman kokemuksen.

”Sandra tuo joukkueeseemme huikean määrän monipuolista osaamista, taistelua ja urheilullisuutta. Kokemukset maajoukkueesta, yliopistosta sekä ulkomailta tulevat varmasti auttamaan meitä kauden aikana.”

Hongan naisten kausi käynnistyy kotiottelulla lauantaina 2.10. jolloin vieraaksi Tapiolaan saapuu Catz Lappeenranta. Kausikorttimyynti on käynnissä! Voit hankkia omasi TÄÄLTÄ ja näet kaikki Hongan naisten ja miesten runkosarjan kotiottelut Tapiolassa. Vihdoin espoolaista huippukorista pääsee seuraamaan taas paikan päällä kotihallissa!