Aamos Laavainen Fresno Pacific-yliopistoon

Viime kauden nuorin korisliigakapteeni Aamos Laavainen siirtyy ensi kaudella Yhdysvaltoihin yliopistokentille. Suuntana on Fresno Pacific University ja yliopiston NCAA 2.divisioonaa pelaava joukkue Sunbirds. Joukkueessa nähdään honkalaista kasvatustyötä peräti kolmen pelaajan verran kun joukkueeseen liittyy myös aiemmin Erik Muhonen ja viime kauden Augustasta Fresnoon siirtyvä Alvar Peltoniemi.

Aamos Laavainen kommentoi valintaansa: ”Päätin valita FPU:n sen korkean tason ja pelityylin vuoksi. Minulla oli hyvät keskustelut coach Haydockin kanssa ja sain hyvin postiivisen kuvan niin urheilullisista kuin akateemisista mahdollisuuksistani Fresnossa. Muuttaminen aurinkoiseen Kaliforniaan tietysti lämmittää mieltä myös.”

”Olen innoissani saadessani mahdollisuuden vielä koripalloilijan urani uudelle tasolle. On kaikin puolin innostavaa ja kiinnostavaa päästä opiskelemaan kansainvälisessä ympäristössä Yhdysvalloissa” Laavainen lisää.

Hongan tavoite on tarjota pelaajilleen erilaisia pelaajapolkuja ja Aamoksen siirtyminen USA yliopistokentille on esimerkki Honka poluista, joita seura pyrkii aktiivisesti mahdollistamaan.

”Olen kiitollinen kaikista mahtavista vuosista osana Honka-perhettä ja saaduista opeista. Tulen jatkossakin seuraamaan tiiviisti seuran kehittymistä ja joukkueiden otteita pelikentällä” Laavainen päättää.

Tapiolan Honka toivottaa Aamokselle mahtavaa jatkoa rapakon toisella puolella!

Kuvat: Samira Lee