A-tyttöjen ja B-poikien SM-finaalit alkavat viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna riittää jännitettävää espoolaisittain, kun Hongan nuorten SM-finaalisarjat starttaavat. Sekä A-tyttöjen, että B-poikien ensimmäiset finaalipelit pelataan Helsingin puolella vieraissa lauantaina ja toiset sunnuntaina kotiparketilla Tapiolan urheiluhallissa.

A-tyttöjen kausi on ollut tasaisen laadukasta tekemistä, hyvällä asenteella. Valmennus kertoo kovan työn kantavan hedelmää ja se on näkynyt tulostauluilla kautta linjan. Runkosarjassa Hongan A-tytöt sijoittuivat kuudellatoista voitolla sarjan kakkoseksi häviten sarjan aikana vain kahdesti, molemmat nyt finaalisarjassa vastaan asettuvalle Helmi Capitalsille. Välierissä Honka kaatoi SB-Girlsin suoraan kahdessa ottelussa. Helmi Capitals on vastustajana kova. Joukkue porskutti koko runkosarjan läpi puhtaalla pelillä 18/0, ensimmäinen tappio kaudella tuli vasta välieräsarjassa kun Tampereen Pyrintö onnistui kaatamaan ennakkosuosikiksikin tituleeratun Capitalsin kotonaan lukemin 61-58. Hongan nuorilla naisilla on kuitenkin selvät sävelet siitä, millä ”Capsit” kaadetaan.

Hongan kapteeni Susanna Kuosmanen kertoo joukkueen olevan huomiseen ensimmäiseen otteluun valmis ja kaikinpuolin hyvin fiiliksin.

  • Me ollaan joukkueena valmistauduttu tähän koko kausi ja nyt olo on sopiva sekoitus hyvää jännitystä ja levollista mieltä. Capitals on iskuvoimainen varsinkin laidoista ja isoja, vahvoja pelaajia löytyy. Meidän joukkueen ehdoton vahvuus on loistava joukkuehenki ja laaja pelaajamateriaali, meillä riittää ratkaisijoita laajalla rintamalla. Välierissä saatiin pelata tiukassa tilanteessa ja ne onnistumiset, joita toisessa välieräottelussa saatiin nosti meidän taistelutahtoa ja itseluottamusta entisestään. Me ollaan henkisesti ja fyysisesti valmiita tähän, Susa päättää.

Päävalmentaja Mikko Asikaisen kommentit ovat lyhyet ja ytimekkäät:

  • Me lähdetään näihin peleihin hyvin ja luottavaisin mielin. Nautitaan yhdessä tekemisestä!

B-poikien SM-joukkueella on vähintäänkin sydämentykytyksiä aiheuttanut välieräsarja alla. Pojat sijoittuivat runkosarjassa kolmanneksi, kahden pisteen päähän sarjakakkosesta WB:stä. Välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa WB oli kotikentällään vahvempi, ottaen voiton Hongasta lukemin 61-46. Ottelusta sisuuntunut Honka näytti seuraavissa kahdessa ottelussa todella, miten takaa-ajoasemasta noustaan. Toisessa ottelussa Tapiolan kotihallissa Hongan pojat taistelivat tiensä voittoon, oltuaan jo kymmenen pistettä perässä. Katsomosta lähetettiin terveisiä, etteivät herkemmät olisi kyenneet taistelua jännitykseltään seuraamaan. Kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa laitettiin seuraava vaihde silmään ja neljännellä jaksolla nähtiin nousu jollaista ei hetkeen ole nähty. Ajassa 6:31 Honka oli tappiolla peräti 18 pistettä, tästä starttasi Hongan nousu. 20 pisteen runilla tasoihin ja kahdella pisteellä ohi. Huikeaa nuorten koripalloa – It ain’t over ’til its over!

Finaalivastustaja MuKi-00 voitti runkosarjan, sekä välieräsarjassa KTP:n voitoin 2-1. Hongan B-poikien päävalmentaja Vesa Vertio kuvailee alkavaa finaalisarjaa näin:

  • Muki on erilainen vastustaja kuin välierissä kohtaamamme Wartti Basket; pienikokoinen mutta taitava ja parhaimmillaan myös vaarallinen kaaren takaa. Siinä mielessä, finaalisarjassa kohtaa nyt kaksi saman tyyppistä joukkuetta.On upeaa pelata näitä finaalipelejä. Kuten sanoin jo ennen välieräsarjaa, olemme tehneet hirvittävästi töitä kauden aikana treeneissä. Se näkyi peleissä WB:tä vastaan ja tulee näkymään myös finaalipeleissä. Tällä joukkueella on iso sydän. Sen varaan on hyvä rakentaa, Vertio summaa.

Hongan A-tytöillä ja B-pojilla on superviikonloppu, sillä honkalaiset kamppailevat myös valtakunnallisen 1.divisioonan Final Four – turnauksissa.

  • Valtakunnallista 1.divaria on pelannut kauden aikana hyvin laaja kokoonpano. Finaaliturnaukseen lähtee nälkäinen ryhmä nuorempia (-01) ja vanhempia (-00) pelaajia. Monet heistä ovat pelanneet kauden aikana myös SM-sarjaa.Ensimmäinen vastustaja on Lapuan Korikobrat, joka pelaa melko traditionaalista voimakoripalloa, erinomaisen sisäpelaajansa johdolla. Meidän tulee onnistua erityisesti hänen puolustamisessaan, B-poikien Vertio tähdentää.

Viikonlopun otteluohjelmat Hongan joukkueiden osalta näyttää tältä:

A-tytöt SM-finaalit
La 23.4 Helmi Capitals – Tapiolan Honka, Helmi Center klo 14.00
Su 24.4 Tapiolan Honka – Helmi Capitals, Tapiolan urheiluhalli klo 17.00
Ti 26.4 Helmi Capitals – Tapiolan Honka, Helmi Center klo 19.30 (tarvittaessa)

B-pojat SM-finaalit
La 23.4 Munkkiniemen Kisapojat 00 – Tapiolan Honka, MYK klo 12.20
Su 24.4 Tapiolan Honka – Munkkiniemen Kisapojat 00, Tapiolan urheiluhalli klo 12.00
Ti 26.4 Munkkiniemen Kisapojat 00 – Tapiolan Honka, MYK klo 19.20 (tarvittaessa)

A-tytöt valtakunnallinen 1.divisioona
La 23.4 Tapiolan Honka – Keskiuusimaa Basket Black, Tapiolan urheiluhalli klo 9.30
Pronssiottelu klo 16.45 tai loppuottelu klo 19.15, Tapiolan urheiluhalli

B-pojat valtakunnallinen 1.divisioona
Su 24.4 Lapuan Korikobrat – Tapiolan Honka, Järnefeltin liikuntahalli klo 12.30
Pronssiottelu klo 15.30 loppuottelu klo 18.30, Järnefeltin liikuntahalli

Tervetuloa kannustamaan Hongan nuoria!