A-pojat avasivat SM-kauden pelaamalla jatkoaikapelin

Kevään SM-välierävastukset avasivat uuden kauden pelaamalla jatkoaikapelin.

 Tarkastellaanpa aluksi peliä numeroiden valossa. Otteluohjelmaan merkatuista pelaajista ToPolla oli kaksi -98 syntynyttä ja loput -97 syntyneitä, kun Hongan rosterista löytyi kolme -97:aa ja loput väliltä -98 – -00. Hongan aloitus koostui vanhimman ikäluokan pelaajista ja parista vuotta nuoremmasta. Sille kertyi minuutteja paljon, yhteensä 161 jaossa olleesta 225 minuutista.  ToPon aloitusviisikko pelasi 147 minuuttia.

 Peli alkoi Hongan kannalta heikosti. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen olimme tappiolla 17-9, vain kahden onnistuneen pelitilanneheiton voimin. ToPo pelasi kaikkiaan vähemmän hermostuneesti ja enemmän joukkueena. Me ajauduimme useaan pakotettuun ratkaisuun, joista ei tehdä kovin korkealla prosentilla koreja. Toisen neljänneksen (21-23) alusta saakka olimme selkeästi aktiivisempi osapuoli. Tämä näkyi erityisesti vapaaheittoviivalle pääsemisessä, jotka viimeistelimme hienosti 11/13.

Kolmas neljännes jatkui siitä mihin entinen päättyi. Voitimme jakson mukavasti 13-21 ja olimme tehneet nuorella joukkueella nousun pahimmillaan 13:n pisteen takamatkalta. Neljäs jakso alkoi kutkuttelevasti tilanteesta 51-53. Neljäs jakso oli meille vaikea, vaikka se päättyi vain 14-12 tappioon. Onnistuneella haamuheitolla vajaat puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä olimme vielä 4 pistettä johdossa, mutta se jäi toiseksi viimeiseksi onnistuneeksi pelitilannekoriksemme huomioiden myös jatkoajan.

 Jatkoajan hävisimme selkeästi 15-3. Eväät oli syöty. Saimme viiden minuutin aikana viisi korinheittoyritystä, kun ToPo yritti yhteensä 10 kertaa. Päätöslukemat siis 80-68.

 Pelissä oli ajoittain hyviä hetkiä. Kun pallo liikkuu useamman syötön peräkkäin ja korinheittotilanne on luontainen, viimeistelemme läheltä ja kaukaa mukavilla prosenteilla. Levypallopelaamisemme on myös tähän sarjaan tarvittavalla tasolla. ToPo haki kuitenkin 15 hyökkäyslevaria, joka kertoo sekä yksilö- että erityisesti joukkuepuolustuksen herpaantumisesta. Toisia ja kolmansia heittoyrityksiä ei ole varaa antaa noin paljon. Ne hetket, kun pyrimme joukkueena kohti koria, olivat parhaimmillaan nautittavaa katsottavaa ja niistä palkittiinkin usein vapaaheitoilla, jotka naulasimme hyvällä joukkueprosentilla 76.

 Peli antaa kuitenkin odottaa hyvää kautta, sillä näinkin hajanaisella esityksellä pystyimme kamppailemaan 40 minuuttia pelin voitosta. Kun opimme löytämään ja luottamaan kulloinkin kentällä oleviin pelaajiin, uskon että olemme sarjan päättyessä kamppailemassa hyvästä sijoituksesta.

 Pelin tilastot ovat täällä.

Seuraava pelimme on ensi lauantaina klo 16.00 Summahallissa Namika Lahti Junioreita vastaan. Tervetuloa katsomaan, peli on viihdyttävää ja tapahtumarikasta!