A-poikien SM-karsintoja pelattiin kotihallin lisäksi Lahdessa 26.-27.9.15

Tapiolan Honka II pelasi viikonloppuna karsintaturnauksen Lahden Suurhallissa. Vastustajiksi oli arpaonni tuonut Lahden Namikan lisäksi PuHu-Sykki yhdistelmän, HNMKY II ja KTP II joukkueet.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue, joka ennakkoonkin oli lohkon voittajasuosikki. Pelasimme kohtuullisen pirteästi ja ennakkoluulottomasti koko ottelun numeroa tai paria isokokoisempia pelureita vastaan. Parannettavaa jäi erityisesti joukkuepelaamiseen, joka ei ole ihme, sillä tällä kokoonpanolla peli oli ensimmäinen ikinä. Valmentaja peluutti melko tasaisesti koko rosteria, ja 10 pelaajaa pääsikin pisteille. Lopputulos 43-76 ei anna täysin oikeaa kuvaa pelistä, sillä suurimmaksi osaksi pystyimme kilpailemaan yksittäisissä tilanteissa, joskin osaamisen ja fysiikan ylärajoilla, josta aiheutui paljon ohiheittoja ja menetyksiä. Pelistä jäi kuitenkin hyvät tuntemukset seuraavia otteluja ajatellen.

Lauantain toinen ottelu oli tuttuja Kotkalaisia vastaan. Heillä oli käytännössä samankaltainen ryhmä, jonka suurin ikäryhmä oli 99-syntyneet. Jostain syystä emme olleet pelin alussa kunnolla valmiit pelaamaan, ja Kotka pääsi ensimmäisen puoliajan kuluessa juoksemaan harhasyötöistä ja muista menetyksistä nopeista hyökkäyksistä parikymmentä helppoa pistettä. Varmistus puuttui ja menetykset syntyivät tilanteissa, joihin oli vaikeaa reagoida riittävän nopealla puolustukseen palaamisella. Hävisimme myös monta yksittäistä tilannetta pehmeisiin otteisiimme. Tästäkin huolimatta peli-ilme oli edelleen rohkea ja ennakkoluuloton, erityisesti hyökkäyspäässä. Puolustuksessa parannettavaa jäi sekä henkilökohtaisella tasolla tilanteiden voittamiseen, että erityisesti levypallopelaamisessa ja oman pelaajan sulkemisessa. Kun ei ole fyysistä etumatkaa, pitäisi pelata pärjätäkseen joko vastustajaa kovempaa tai fiksummin. Peli päättyi lähes samoihin numeroihin kuin edellinen: 45-75.

Sunnuntaiaamun vastustajana oli PuHu-Sykki, jonka riveissä ei tietääkseni juossut yhtään 99-ikäistä. Vaikka pituudessa olimme suurin piirtein samoissa, hävisimme muuten fysiikassa kaikilla pelipaikoilla. Pelimme oli jo parempaa joukkuehyökkäämisen näkökulmasta. Tässä pelissä vastus vei meitä kyllä puolustuksessa ajoittain pahasti, josta kielii heidän tekemänsä 93 pistettä. Kuriositeettina mainitaan heidän 11 kolkkiaan, meidän viittä kolmen pisteen koria vastaan.

Viimeinen pelimme oli HNMKY:tä vastaan, jossa meiltä oli suurin osa eväistä syötynä jo ennen pelin alkua. Pojat olivat kuitenkin päättäneet myydä nahkansa kalliilla, ja ensimmäisen erän jälkeen olimme johdossa 7-11. Toisessa erässä Namika pääsi peliin mukaan ja meille sattui useampia menetyksiä peräkkäin, ja erä meni maalikylän pojille 18-8. Puoliajan metkut eivät tällä kertaa purreet, sillä kolmaskin erä meni tylyin lukemin 22-14 vastustajille. Viimeiseen erään kaivettiin viimeiset energiat, jonka seurauksena oli hienosti sen voitto niukasti 8-11.

Emme päässeet SM-sarjaan emmekä valtakunnalliseen divariin. Rehellisesti sanottuna: Ei ollut lähelläkään. Turnauksessa oli kuitenkin paljon myönteisiä asioita: joukkueen ja valmentajien hyvä yhteishenki, rohkea, ennakkoluuloton yrittäminen ja erityisesti pään pystyssä pitäminen jokaisen pelin loppuun saakka. Emme pärjänneet monella osa-alueella, mutta jaksoimme tehdä loppuun saakka sen mihin tällä kertaa kykenimme. Kun sama yrittäminen ylettyy harjoituksiin ja peleihin, syntyy taatusti hyvää kehitystä pidemmällä aikajänteellä. Kauden pelit juniorisarjassa pelataan Honka II osalta eteläisen alueen I-divarissa.

Honka I joukkue pelasi samana viikonloppuna tiensä A-poikien SM-sarjaan. Lisäksi poikia pelaa myös sopivissa aikuisten sarjoissa, joten otteluita ja mielenkiintoisia hetkiä on luvassa jatkossakin. Ensi vuonna sitten kokeneempana uutta matoa koukkuun!

Kiitos Lahden NMKY:lle hienosti toimineista turnausjärjestelyistä ja onnea kaikille valtakunnallisiin sarjoihin päässeille!