C-tytöt 2 turnausmatkalla Pietarissa

Nollanelosista ja yhdestä nollavitosesta koostuva Hongan C-tytöt 2 joukkue matkusti 1.-4.12. viikonloppuna Pietariin. Joukkue osallistui ainoana ulkomaalaisjoukkueena paikalliseen Governor’s Cup turnauksen 2003 syntyneiden sarjaan, jossa vastassa oli isäntien lisäksi joukkue Gatchinasta (50 km Pietarista etelään), joukkue Belgorodista (lähellä Ukrainan rajaa) sekä kaksi joukkuetta Moskovasta. 

ct02-pietari-2016-webTurnauksen järjesti Kupchinsky Olimp urheilukoulu, joka toimii Frunzen esikaupunkialueella Pietarin eteläosassa. Niiltä seuduilta on kotoisin myös entinen venäläinen huippupelaaja Andrei Kirilenko – nykyään Venäjän koripalloliiton puheenjohtaja – jonka avustuksilla koululla on käytössä moderni harjoituskeskus. Saman koulun turnauksissa honkalaiset C-tyttöjoukkueet (mm. -99, -01 ja -03 syntyneet) ovat vierailleet aikaisempina vuosina ja kansainvälinen yhteistyö sai jälleen jatkoa.

Tuomisina oli neljäs sija kuuden joukkueen turnauksessa saldolla 2 voittoa ja 3 tappiota. Tuloksia tärkeämpi oli ensikosketus erilaisiin koripallon pelitapoihin. Marianne Määttänen ja Venla Ulander luonnehtivat oppeja seuraavasti.

  • Venäläiset puolustivat aika aggressiivisesti ja tekivät paljon skriinejä. Me opimme, että pitää ottaa enemmän kontaktia ja sulkea kovempaa.

Hongan tyttöjen oppi pelikovuudesta kulminoitui erinomaiseen otteluun turnauksen voittanutta isäntäjoukkuetta vastaan. Selkeästi pienikokoisemmat suomalaistytöt roikkuivat turnauksen voittaneen Kupchinsky Olimpin tornien kimpussa kuin takiaiset, sekä tuloksellisesti että usein myös aivan kirjaimellisesti. Vaikka hieno kamppailu päättyi 58-70 tappioon niin paras peli pelattiin viimeisenä.

Järjestäjät palkitsivat joukkueen parhaana pelaajana takamies Elina Aarnisalon, jonka kikkailuille 30 senttiä pidempien vastustajien seasta myös Olimp-joukkueen fanivanhemmat antoivat ottelun päätteeksi ansaitut aplodit. Turnauksen palkintonelikkoon valittiin myös noin 15 levypallon keskiarvolla urakoinut Kelly-Angela Käärson. Joukkueen oma tsempparipalkinto annettiin kovasti taistelleelle Jenna Tuupaselle.

ct02-pietari-2016-3-web

Muusta turnauselämästä kommentoivat Amanda Pynnönen ja Pinja Vertio seuraavasti.

  • Hotellin vieressä olevassa ravintolassa syödessämme pastaa juttelimme ja pidimme hauskaa. Hotellilla oleskelu ja jengiläisten kanssa nauraminen on ihan parasta. Bussimatkat sujuivat nopeasti laulaen.

ct02-pietari-2016-4-web

Turnauksen päätyttyä joukkueella oli vielä aikaa suomenkielisen oppaan vetämälle kolmen tunnin kaupunkikierrokselle, jota kommentoivat Ella Muhonen ja Senja Tuomi.

  • Eniten mieleen jäivät upeat kirkot ja katedraalit. Hauskin yksittäinen asia oli Pietari Suuren pituus ja kengän koko.

Paluumatkalla junassa pidetyn kymmenen kysymyksen Pietari-tietovisan voittivat Noora Sipponen sekä Elina Aarnisalo. Kysymys kahdesta Hongan valmentajasta, joilla on sama nimi kuin Pietarin läpi virtaavalla joella, oli kaikille helppoa kauraa. Haastavin kysymys oli upean kirkon nimi, jonka pihalla tsaari Aleksanteri II kuoli verenhukkaan.

Honka C-tytöt 2 joukkueen kausi jatkuu keväällä C-tyttöjen SM-sarjassa, johon tytöt selvittivät tiensä vuotta nuorempana rekordilla 4-6.

Tulokset

Honka – Belgorod (Belgorodista) 96-21
Honka – Gatchina (läheltä Pietaria) 83-61
Honka – Ramenskoe (Moskova) 38-59
Honka – Dzerzhinskyi (Moskova)  52-57
Honka – Kupchinsky Olimp 58-70

Linkkejä:

Teksti : Juha-Pekka Sipponen
Kuvat: Juha-Pekka Sipponen ja Jonna Muhonen