Unified-kausi käynnistetty Kisakalliossa kahden joukkueen voimin

Hongan Unified-joukkueet avasivat kautensa kahden joukkueen voimin viime viikonloppuna 15.-16.10 Kisakallion turnauksessa. Hyvän fiiliksen turnauksesta saatiin taas paljon pelikokemusta ja onnistumisia.

Tapiolan Hongassa on pelattu Unified-korista vuodesta 2013 asti. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat samoissa joukkueissa. Unified-korista pelataan kolmessa divisioonassa 7-, 6A- ja 6B-sarjassa. Viikonloppuna pelattiin 6A- ja B-turnaus ja honkalaisilta mukana joukkue molemmissa sarjoissa.

Turnausviikonloppu oli Hongan joukkueille pelillisesti menestyksekäs – ei yhtäkään tappiota kuudesta ottelusta. Parasta oli se, että kaikki mukana olleet pelaajat pääsivät korinteon makuun!

unified2016-3

Lämmittelyhommissa.

Kisakallion puitteissa oli muutenkin mukava viettää aikaa yhdessä joukkueen kanssa. Joukkueeseen on uusien pelaajien lisäksi liittynyt kauden alussa Panu Pedersenin avuksi uusi valmentaja, Taru Salmi. Turnaus oli tuoreelle Unified-koutsille ensimmäinen ja kehitysvammaisten parissa työskentelevä Taru kertoo viikonlopun olleen kaikkineen mukava ja viihtyvänsä mainiosti mukana joukkueensa toiminnasssa.

  • On ollut ihan superia palata koriksen pariin muutaman vuoden tauon jälkeen. Unified-koris on itselle uusi juttu ja kokoajan oppii lisää. Turnauksessa oli mieletöntä nähdä, kuinka meidän joukkue pelaa yhteen ja kuinka treenien harjoitteet siirtyvät pelissä käytäntöön, Salmi kuvailee innostuneena.
unified2016-2

Frisbeegolfia ja raitista ulkoilmaa pelien välissä.

Peliviikonloppuun sisältyy toki paljon muutakin kuin pelit. Valmennuksesta kerrotaan, että muiden pelejä käytiin katsomassa ahkerasti ja scoutattiin tietysti vastustajia. Molempien sarjojen otteluissa kannustettiin kaikkia joukkueita kovasti. Pelien välissä ehti ulkoilla Kisakallion ympäristössä, mm. frisbeegolfia pelaten ja tietysti syötiin hurjasti herkullisia noutopöydän ruokia. Sunnuntain lounaalla joukkueen kanssa summattiin turnauskokemuksia ja kyllä viikonlopussa kaikkien mielissä parasta oli ne omat pelit!

Nyt palataan taas perusrytmiin ja treenataan kahdesti viikossa seuraavia turnauksia odottaen. Marraskuussa 6A ja B-joukkueet pelaavat yhden päivän turnauksen Nokialla ja ensimmäiset 7-sarjan pelit ovat edessä joulukuussa HNMKY:n vieraana.

Tsemppiä kauteen meidän Unified-koripalloilijat!

unified2016