Shenita Landry vahvistamaan naisten Korisliiga-joukkuetta

Espoo Unitedin naisten Korisliiga-joukkue vahvistuu entisestään. Joukkueeseen on liittynyt amerikkalaisvahvistus Shenita Landry, sekä komea joukko nälkäisiä Tapiolan Hongan kasvatteja. 

Naisten edustusjoukkue alkavalle pelikaudelle 2016-17 ilmentää Unitedin toiminta-ajatusta täydellisesti. Joukkueesta löytyy kokeneita johtohahmoja, tärkeitä kehitysvuosiaan ja kokemustaan kartuttavia pelaajia, sekä nuoria ahkeria ja nälkäisiä espoolaiskasvatteja. Jenkkivahvistus Shenita Landry tuo joukkueeseen kaivattua voimaa sentteriosastolle.

Shenita Landry, 188cm, syntynyt: 1987, kasvattajaseura: Temple University

Temple Universitysta lähtöisin oleva amerikkalaispelaaja Landry on keitetty kovaksi monessa eurooppalaisessa sarjassa. Landryn otteita on nähty niin Ranskan kuin Saksankin eurokentillä, sekä viimeisimpänä Liettuassa, jossa voimakkaan levypallopelaajan pistekeskiarvo oli kunnioitettava 15,3 pistettä per ottelu kaudella 2015-16. Shenita Landry on nähty naisten Korisliigassakin aiemmin, tällöin Peli-Karhujen paidassa kaudella 2012-13.

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu odottaa vahvistukselta astumista isoon rooliin monipuolisessa joukkueessa.

  • Landry on kokenut pelaaja, joka on pelannut hyvällä menestyksellä laadukkaissa sarjoissa. Odotan, että hän pystyy astumaan isoon rooliin myös meidän joukkueessa. Shenita on hyvin liikkuva iso pelaaja, jonka persoona ja pelilliset ominaisuudet tukevat erinomaisesti joukkueemme kotimaista runkoa.

Landry saapui Suomeen viikko sitten. Joukkueeseen ja sen toimintatapoihin tutustuminen on sujunut hyvin. Pelaaja kertookin kaikkien tapaamiensa espoolaisten olevan todella mukavia ja hänet on otettu hyvin vastaan. Tämä onkin seuralle kunnia-asia, sillä pelaaja on kertonut viihtyneensä edellisessä seurassaan, Liettuan Kibirkstisissä erityisesti ympärillä olleiden mahtavien ihmisten takia.

  • Olen ollut Suomessa nyt viikon, tutustunut joukkueeseen ja harjoitellut paljon. Vietin kesän kotona USA:ssa harjoitellen ja omatoimisen treenikauden jälkeen on hienoa päästä jälleen mukaan joukkueharjoitteluun, vaikka se onkin taas hyvin erilaista tauon jälkeen.Espoo Unitedin naisten joukkueesta pidän jo kovasti, arvostan sitä, että kokeneemmalta pelaajaosastolta löytyy itseni lisäksi muitakin vanhempia pelaajia sekä todella laadukkaita nuoria. Ulkomaalaisvahvistuksen saapuessa joukkueeseen, harva tietää mitä odottaa, itse pyrin tuomaan mukanani kokemuksen lisäksi positiivista asennetta.

Naisten joukkue harjoittelee pääasiassa Summahallilla ja ottelut pelataan Espoo Metro Areenalla. Landrylle on kerrottu Tapiolan Hongan olevan Suomen suurin koripallon kasvattajaseura ja tähän tietoon pelaaja suhtautuu suurella kunnioituksella.

  • Olen päässyt tutustumaan olosuhteisiin Espoossa ja olen hyvin vaikuttunut. Olen seurannut taitavien juniorien harjoittelua ennen omia harjoituksia. Taso on tosi kova verrattuna moneen paikkaan joita olen nähnyt. Espoo Metro Areena on myös yksi hienoimmista areenoista jossa olen pelannut. Toivottavasti juniorit saapuvat katsomaan otteluita, he seuraavat meidän pelejä nyt ja kun meidän nykypelaajien pelaajaurat loppuvat, me siirrymme katsomaan heidän otteluitaan. He ovat tulevaisuus. Näin se menee, hymyilevä Shenita päättää.

Unitedin naisten koripallojoukkue on nyt viidentoista pelaajan vahvuinen. Joukkueeseen on nimetty aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi viime kaudella Hongan paidassa naisten Korisliigassa debytoinut Johanna Borenius sekä uusina naisten joukkueeseen astuvat Veera Ojajärvi ja koripallon parissa Tapiolan Hongan liikunnallista iltapäiväkerhoa ohjaavat Pipsa Kahlos ja Jemina Airaksinen. Lisäksi harjoitusryhmään kuuluvat Camilla Simola ja joukkueen nuorimman viittaa kantava Lotta Lavonen. Kaikkia näitä nuoria naisia tullaan näkemään pelikentillä myös naisten kehitysjoukkueessa divisioonatasolla tai A-tytöissä.

  • Yksi edustusjoukkueen ja junioriorganisaation yhteisistä tavoitteista on, että seuran junioreista nousee uusia pääsarjatasolle tähtääviä pelaajia. On hienoa, että harjoitusryhmämme on kasvanut useilla uusilla pelaajilla, jotka nauttivat tavoitteellisesta harjoittelusta ja pelaamisesta, päävalmentaja Kujansivu linjaa.

Joukkueen kokoonpano nyt, kun kauden alkuun on vajaa kuukausi: 

Heta Korpivaara
Didi Pounds
Shenita Landry
Ellen Nurmi
Saara Sandell
Kaisa Kuisma
Veera Ojajärvi
Johanna Borenius
Minna Mali
Jemina Airaksinen
Pipsa Kahlos
Camilla Simola
Leila Kaajasalo
Kia Vaalavirta
Lotta Lavonen

Naisten Korisliiga starttaa Espoossa sunnuntaina 2.10 paikalliskamppailulla Espoo Basket Teamia vastaan. Sitä ennen, naisten otteita kentällä voi seurata harjoitusotteluiden muodossa, joista ensimmäinen pelataan tulevana lauantaina ”Ukko Munkki Cup” nimeä kantavassa tapahtumassa, Munkkiniemen yhteiskoululla. Tapahtuma starttaa ToPon ja Hongan minityttöjen ja –poikien ottelulla, jonka jälkeen parketille astuvat naiset ja miehet. Otteluihin on vapaa pääsy!

Ukko Munkki Cup