2010-tytöissä hurja korisbuumi – joukkue kävi pelaamassa Tampereellakin

Hongan 2010-syntyneiden tyttöjen joukkue on tuplannut kokonsa alkaneen kauden aikana. Elokuussa 25 iloista tyttöä harjoitteli koripalloa joukkueessa, nyt salissa on menoa ja meininkiä jo 50 tytön voimalla.

Ekaluokkalaisten tyttöjen suosikkiharrastus näyttäisi olevan tällä hetkellä koripallo, ainakin Tapiolan ympäristössä. Sana on kulkenut näytetuntien kautta ja joukkueessa vallitseva into ja ilo on levinnyt pelaajien kavereille, joita on saapunut joukkueeseen testaamaan uutta harrastusta. Lähes jokainen treeneihin asti tulleista tytöistä on jäänyt joukkueeseen. Joukkueen valmentajilla on narut hyvin käsissä, vaikka käsiä treeneissä tarvitaankin jo melko monet. Mikroikäluokkien vastuuvalmentajana toimii Tuomas Rahkonen ja supermikrotyttöjen joukkueen päävalmentajana Heli Herrala, apunaan useita apuvalmentajia Hongan vanhemmista junioreista isi- ja äitivalmentajiin.

Herrala kuvailee vauhdikkaan supermikroryhmän meininkiä näin:

  • Meidän joukkueen vahvuuksia on ehdottomasti iloinen ja rempseä meininki niin treeneissä kuin peleissäkin. Kaikki joukkuekaverit otetaan huomioon ja tsempataan aina parhaimpiin suorituksiin. Joukkue pääsi Tampereen turnauksessa yllättämään valmennusstaffinkin esittämällä huikeaa joukkuetekemistä, syöttelemällä peleissä useammankin hyökkäyksen läpi ilman yhtäkään pomppua. Into pelaamiseen näkyy myös treeneissä – pelit ja pelinomaiset harjoitteet tuntuvat sytyttävän tytöt eniten treeneistä toiseen.

Sini-koutsin ohjeita kuunnellaan tarkasti.

Supermikrotytöt Pikkususiriehassa Tampereella 29.10

Paikallinen Pyrintö järjesti viime viikonloppuna Pikkususirieha-turnauksen Tampereella. Pojat olivat pelanneet lauantaina ja sunnuntaina Vehmaisten koulun valtasivat tytöt. Mukana oli myös Hongan T10 kahden joukkueen voimin. Pyrinnön lisäksi T10-sarjaan osallistui joukkueita BC Nokialta ja HyPolta, uusia jännittäviä vastustajia siis.

Turnausreissu oli tytöille ensimmäinen ja mukana olikin innokkaiden pelureiden lisäksi kiitettävästi tukijoukkoja kannustamassa. Toimistolta oli sopivasti saatu kauden seuratuote mukaan ja joukkue esiintyikin myös kentän ulkopuolella tyylikkään yhtenäisenä uusissa Honka-huppareissaan.

Päivän aikana saatiin Heli-valmentajalta tärkeitä oppitunteja mm. urheilijan ravitsemuksesta; runsas aamupala on pitkän turnauspäivän aamuna tarpeen, ei hampurilaisia ja ranskalaisia vaan kunnollinen lounas ja herkkuja vasta viimeisen pelin jälkeen. Ohjeet otettiin vakavasti ja niinpä buffetin mokkapalat, mehut, lakut ynnä muut löysivät ostajansa vasta päivän lopuksi.

Turnaus päättyi molemmilla joukkueilla illalla vasta seitsemältä. Aamu oli Espoosta startanneille alkanut jo kahdeksalta. Kun välissä oli vedetty punaposkiset alkuverryttelyt ulkona, roikuttu köysissä, pompittu pomppupalloilla sekä hukattu, etsitty, että myös löydetty niin huppareita, juomapulloja kuin kavereitakin, niin ainakin JoJon autossa takapenkillä oli hyvin rauhallista. Kysymykseen ”mikä oli parasta päivässä?”, tuli kuitenkin Ronjalta selkeä vastaus: pelit!

Tosiaan, kyllä siellä myös pelattiin. Green otti kolmesta pelissään voiton Nokiasta, isäntien kahden kokoonpanon ollessa aavistuksen tehokkaampia viimeistelyssä. White puolestaan putsasi pöydän voittamalla kaikki neljä peliään. Turnauksen tärkeimpänä antina oli kuitenkin yhdessä joukkuekavereiden kanssa vietetty aika ja uudet iloiset kokemukset koriksen parissa!

Hymy herkässä mitali kaulassa ja kunniakirja kädessä.

Lisätietoja joukkueen toiminnasta löydät TÄÄLTÄ. 

Terveiset Tampereen turnauksesta meille kirjoitti joukkueenjohtaja Ville Varo.