2010-pojat pääsivät pelaamisen makuun Honkahallilla ja iloa riitti

Honkahallissa nähtiin lauantaina 11.11 korisviihdettä parhaimmillaan P10-ikäluokan päästessä tositoimiin. Vastustajaksi saatiin ToPoLa:n 09-10 ikäluokkien pojat, jotka tarjosivatkin erinomaisen vastuksen. Runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan neljästä tasaväkisestä ja jännittävästä ottelusta.

Pelien lopputuloksia tärkeämpää oli nähdä pelaajien rohkea heittäytyminen peliin. Onnistumisen ilo ja yhdessä tekemisen meininki välittyivät katsomoon saakka! Pienet virheet ja epäonnistumiset kuitattiin olankohautuksella, eikä kenelläkään näyttänyt jäävän mielipahaa muutamasta ohi menneestä syötöstä tai epäonnistuneesta koriyrityksistä. Myös tuomarit suoriutuivat tehtävistään erinomaisesti opastaen uraansa aloittavia Koposia ja Markkasia pelin saloihin. Tuomarilinja tarjosi mahdollisuudet sujuvaan pelaamiseen varmistaen kuitenkin myös pelin säilymisen koripalloksi tunnistettavana.

§  Viime viikonloppuna pelattiin kauden ensimmäiset ottelut Tallink Tournamentin jälkeen. Pelaajia oli paikalla kaksi joukkueellista. Pelit ToPoLa:a vastaan olivat tosi tasaisia ja onnistumisia, sekä hyviä pelisuorituksia tuli paljon pienestä alkujännityksestä huolimatta. Peleissä ei pidetty pöytäkirjaa, mutta aika hyvin taisi poikien matikkapää jo toimia pisteidenlaskussa siitä huolimatta. Pelaamisessa oltiin otettu hurjia harppauksia viime turnauksen jälkeen. Muistettiin monesti jo mihin suuntaan hyökätään ja mitä päätä puolustetaan, lisäksi syöttöpelaaminen oli kehittynyt valtavasti ja korejakin tuli välillä melkein liukuhihnalla. Pelaamisen into ja hauskuus, kaverin kannustaminen ja silkka ilo välittyi varmasti ihan jokaiselle paikallaolleelle. Näiden pohjalta on hieno jatkaa kautta poikien kanssa, valmennuksesta kerrotaan.

Hongan ”kymppipojissa” koriksen saloja oppii tällä hetkellä lähes 40 innokasta poikaa ja uusi kokeilijoita löytää tiensä treenihalliin jatkuvasti. Supermikroikäluokkien vastuuvalmentajana toimii Tuomas Rahkonen ja P10-ikäluokan päävalmentajana Lauri Järvinen apunaan aktiivinen joukko apukoutseja. Järvinen kertoo poikien joukkueen toiminnasta näin: 

§  Harjoituksissa meno on ollut meidän valmentajien mielestä erittäin reipasta ja vauhdikasta, kuten 40 ekaluokkalaisen pojan treeneissä kuuluukin. Vaikka pelaajia on tullut koko ajan lisää, on se tärkein eli hyvä fiilis pysynyt kohdallaan. Riittävän laaja ja sitoutunut valmennusryhmä on pitänyt huolen siitä, että harjoituksissa liikutaan paljon ja tekeminen on monipuolista. Kiitos koko porukalle siitä! Kaikkea tätä tehdessä on oppimistakin tietysti tapahtunut ja koripalloasioita jäänyt mieleen. Treeneissä hikoillaan paljon ja intoa löytyy valtavasti, tämä on joka kerta hienoa nähdä!

Joukkue jatkaa kauttaan treenaamalla aktiivisesti ja osallistumalla Hongan Supermikroriehaan joulukuun 16.päivä. Lisätietoja joukkueen toiminnasta TÄÄLTÄ.

P10 pojat valmistautumassa huutoon pelin jälkeen valmentajiensa Ville Suurahon ja Lauri Järvisen kanssa.