19-vuotiaiden tyttöjen SM-finaalit käyntiin sunnuntaina vieraissa

Nuorten SM-sarjojen playoff-kevät jatkuu seuraavaksi 19-vuotiaiden tyttöjen finaalisarjalla, jonne Hongan tytöt raivasivat tiensä voittamalla Feeniksin välierissä 2-0. Vastassa finaaleissa Helmi Capitals, joka kaatoi oman välierävastustajansa Peli-Karhut niin ikään suoraan kahdessa ottelussa. Molemmat joukkueet ottivat runkosarjassa 12 voittoa ja kärsivät kuusi tappiota. Keskinäisissä kohtaamisissa Helmi on ollut runkosarjavaiheessa vahvempi kahdesti.

Päävalmentaja Olivia Eklund kertaa voitokasta välieräsarjaa hymyillen.

”Välierissä päästiin näyttämään, että olemme ansainneet paikkamme pleijareissa. Kummassakin Feeniks-pelissä olimme koko ajan niskan päällä, mutta karkuun emme päässeet. Ensimmäisestä kohtaamisesta tiukka yhden pisteen voitto. Toisessa saatiin lopulta Forssalaiset tiputettua kyydistä päätösneljänneksellä ja selkeä voitto. Onnistuttiin pelitaktiikassa niin intensiteetin pitämisessä, kuin myös esimerkiksi palloscreen hyökkäämisessä.”

”Joukkueessa on hyvä draivi päällä ja pelaajat ovat latautuneita peleihin. Valmentajana mahtava tilanne kuin tekemisen taso treeneissä ja peleissä on huipussaan. Tämä on se hetki mihin ollaan koko kausi tähdätty!” Eklund kertoo tunnelmista finaalisarjastartin alla.

Honkalaiskapteeni Noora Sipposen luotto omaan joukkueeseen on vahva. Kuva: T. Kallström

Joukkueen kapteeni Noora Sipponen komppaa valmentajansa ajatuksia: ”Treeneissä on äärimmäisen keskittynyt ja käsinkosketeltavan odottavainen tunnelma. Koronan takia keskeytyneet kaudet ja välistä jääneet playoffit halutaan nyt korvata ehdottomasti sillä kirkkaimmalla!”

”Joukkueen vahvuuksiin läpi runkosarjan aina finaaleihin mentäessä on kuulunut kylmähermoisuus kovissa tilanteissa. Koko kevät on jouduttu pelaamaan käytännössä selkä seinää vasten, mutta joukkue on siitä huolimatta raivannut tiensä finaaleihin, mistä ei voi olla kuin ylpeä” Sipponen jatkaa kehuen joukkuetta.

Millainen vastustaja Helmi Capitals sitten on kapteenin sekä valmennuksen silmin katsottuna?

”Helmi on atleettinen joukkue, joka pyörittää konseptiaan erinomaisesti. Meidän aseina kuitenkin toimii pelaajien laaja materiaali. Joukkueestamme löytyy erinomaisia heittäjiä ja korintekijöitä, mutta myös puolustuspään stoppereita, joilla Helmen pelaajat saadaan pysäytettyä. Tärkeintä on kuitenkin puhaltaa yhteen hiileen, uskoa voittoon ja omaan tekemiseen” Sipponen luettelee.

Eklund kertaa voitokkaaseen lopputulokseen tarvittavia elementtejä:

”Helmi pelaa ihan erilaista korista kuin Feeniks. Pieniä viilauksia täytyy siis omaan pelaamiseen tehdä ja valmistautua siihen, että vastustaja muun muassa puolustaa paljon kovempaa. Helmi on tehokas niin paintissa kuin kaaren takana, siihen meidän täytyy olla valmiina. Me lähdetään haastamaan Helmeä ennakkoluulottomasti ja tavoittelemaan Suomen mestaruutta.”

Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.

Finaaliaikataulu:
Game 1: Su 8.5. klo 16.00 Helmi Capitals vs. Tapiolan Honka, Helmi Center
Game 2: Ma 9.5. klo 18.30 Tapiolan Honka vs. Helmi Capitals, Honkahalli Tallink
Game 3. Ti 10.5. klo 19.00 Helmi Capitals vs. Tapiolan Honka, Helmi Center (tarvittaessa)