17-vuotiaat tytöt avaavat nuorten pudotuspelit

Tapiolan Hongan WU17-joukkue on raivannut tiensä SM-sarjassa neljän parhaan joukkoon. Honka sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja välierissä vastaan asettuu runkosarjan ykkönen Lahti Basketball. Honka lähtee ottelusarjaan hieman altavastaajana, sillä Lahti hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun.

Joukkueen valmentaja Tuomas Rahkonen on kuitenkin luottavainen ja innoissaan alkavista välieristä: ”Olemme valmistautuneet hyvin ja huolella viikonlopun peleihin. Joukkue on ehjä, saamme täyden kokoonpanon kasaan ja meillä on loistavat mahdollisuudet päästä esiintymään SM-finaaleissa”.

Myös pelaajat odottavat innolla tulevia välieriä, sillä korona-aika on kahtena keväänä lopettanut pudotuspelit ennen kuin ne edes alkoivat ja yhdelläkään pelaajalla ei ole kokemusta nuorten pudotuspeleistä.

”On tosi hyvä fiilis kun pääsee kamppailemaan Suomen mestaruudesta! Tämä on uusi kokemus meille kaikille ja me lähdetään hyvällä energialla peliin. Lahti on kova vastus ja peleistä tulee varmasti tiukkoja”, kertoo joukkueen runkopelaajiin lukeutuva Fanny Martola.

Välierät alkavat lauantaina 2.4 Lahti Basketballin kotiottelulla ja jatkuvat sunnuntaina 3.4 klo 13:00 Tapiolan liikuntahallilla.  Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa ja tarvittaessa joukkueet kohtaavat vielä tiistaina 5.4 Lahdessa.

Tervetuloa kannustamaan Hongan tytöt finaaliin!