16-vuotiaille tytöille SM-hopea ja neljäs sija – 14-vuotiaiden SM-lopputurnaus käyntiin tänään

Lähes kaikki valtakunnalliset sarjat on saatu kauden 2017-18 osalta nippuun. Menneenä viikonloppuna mitalisaldokin kasvoi 16-vuotiaiden tyttöjen SM-hopealla. Edessä vielä 14-vuotiaiden SM-sarjan lopputurnaus.

16-vuotiaissa tytöissä hopeaa ja neljäs sija SM-sarjassa

16-vuotiaiden tyttöjen kausi pelattiin päätökseen menneenä viikonloppuna. Suomen mestariksi taisteli Helsingin NMKY ja pronssille niukasti kahdella pisteellä Pyrintö. Hongan tytöille SM-hopea ja neljäs sija. Kauden aikana ikäluokassa kamppailtiin loukkaantumisten kanssa, mutta myös onnistumisia saatiin. Tytöt paikkasivat sivussa olleita tyttöjä upeasti ja vastuuta kannettiin joukkueena. Tuloksellisesti, EGBL-mestaruus U15-sarjassa kauden kruununa. Kahdella joukkueella SM-sarjassa neljän parhaan joukkoon on vähintäänkin kunniakas suoritus, vaikka ratkaisupelien tappiot hetken harmittivatkin. Onnea tytöt ja valmennus!

14-vuotiaiden SM-sarjakausi huipentuu tänään alkavaan lopputurnaukseen

Kisakalliossa ratkotaan tänään alkavassa lopputurnauksessa 14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Suomen mestaruudet. Lopputurnauksessa pelaavat sekä tytöissä että pojissa runkosarjojen kahden lohkon neljä parasta, eli yhteensä kahdeksan joukkuetta tytöissä ja kahdeksan pojissa.

Tytöissä Hongan joukkue sijoittui runkosarjassa lohkonsa kolmanneksi. Lopputurnauksessa Hongan lohkossa vastassa ovat Feeniks Basket, Peli-Karhut ja Pyrintö Red. Ensimmäinen kamppailu tänään perjantaina klo 17.00 Kisakallion Palloiluhallissa, vastassa Feeniks.

Seuraa tyttöjen lopputurnauksen etenemistä ja tuloksia TÄÄLTÄ.

Ikäluokasta joukkueellinen 05-tyttöjä pelaa samana viikonloppuna EGBL Superfinaaleissa Latvian Riikassa. Tämän turnauksen etenemistä ja tuloksia voi seurata TÄÄLTÄ.

Pojissa Honka pelasi SM-sarjaa kahdessa eri lohkossa, kahdella joukkueella. Toiselle joukkueelle ei voittoja kertynyt mutta Honka 2 taasen eteni lohkossaan runkosarjan voittajana lopputurnaukseen. Lopputurnauksen ensimmäisissä kolmessa ottelussa Honka 2 kohtaa EBT Whiten, Pyrintö Whiten ja Turun NMKY:n.

Joukkueen päävalmentaja Niko Nyholm avaa asetelmia viikonlopun otteluihin.

”36 poikaa on päässyt pelaamaan SM-sarjaa tällä kaudella. Hongan joukkueelle runkosarjasta saatiin loistavaa kokemusta tulevaisuutta vasten ja Honka 2 taasen selvitti sarjan puhtaalla pelillä. Lopputurnauksessa vastassa on ikäluokan kahdeksan parasta joukkuetta, eli pelit ei ainakaan helpotu” päävalmentaja summaa.

”Lähdemme turnaukseen joukkueena, luottaen täysin samoihin teemoihin kuin kauden aikana tähänkin asti. Nopeammin – Paremmin – Rohkeammin! Usko omaan tekemiseen on kova.”

”Ikäluokalla on edessä vielä toukokuun lopulla kansainvälisiäkin turnauksia, eli työtä on vielä tämän viikonlopun jälkeenkin. Tervetuloa seuraamaan otteluita Kisakallioon!”

Seuraa poikien SM-lopputurnauksen etenemistä ja tuloksia TÄÄLTÄ.

14-vuotiaiden poikien pelikuvat viime viikonloppuna pelatuista aluefinaaleista Honkahallilla. Kuva: Sonja Herrala