14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarja on käynnistynyt

Tapiolan Hongan 14-vuotiaiden tyttöjen syksyyn kuului menestystä. Joukkueen syyskausi käynnistyi Tallink Tournamentin Kutsu-sarjan voitolla ja jatkui eteläisen alueen SM-karsintasarjalla, josta joukkue jatkoi matkaa sarjaykkösenä komealla 9-1 recordilla. Kevätkaudella joukkue pelaa neljä SM-turnausta, joista ensimmäinen pelattiin kotona tammikuun alussa. 

14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarja käynnistyi ensimmäisellä osaturnauksella Honkahallilla tammikuun alussa. Ensimmäisessä ottelussa paikallisvastus EBT oli vahvempi lukemin 49-60. Turnauspäivän toisessa ottelussa HNMKY White oli helisemässä honkalaisten kanssa alusta loppuun. Honka rallatteli 122-13 voittoon. Seuraava SM-turnaus pelataan Äänekoskella 3.2.

”SM-turnauksien muiden alueiden kärkijoukkueet ovat meille tuttuja eri turnauksista ja odotettavissa on varmasti urheilullisia pelejä läpi kevätkauden” joukkueen valmentaja Juha-Pekka Sipponen kertoo.

”Tavoitteena on tietysti olla mukana lopputurnauksen kärkikahinoissa ja jos siellä paketti pysyy kasassa, on Suomen mestaruus ihan oikealla tasolla oleva tavoite” Sipponen jatkaa.

Valmennuksesta korostetaan kuitenkin, että ottelutuloksiakin tärkeämpiä tavoitteita on.

”Ottelutuloksia tärkeämpää on kuitenkin uusien arkirutiinien omaksuminen. 7-luokalle siirryttäessä koulun tuntimäärät ja vaatimustaso kasvavat ja kun siihen lisätään vielä monille aamuharjoittelu joko urheiluyläkoulun kautta tai omatoimisesti, vaaditaan myös henkistä kasvua jokapäiväisen arjen hallinnassa. Puhummekin joukkueen kanssa paljon siitä, kuinka ottelu- tai turnausviikonloppu tulee nähdä ehjän ja laadukkaan harjoitusviikonlopun huipentumana, eikä minään irrallisena tapahtumana.”

14-vuotiaiden maajoukkuetoiminta on myös käynnistynyt. Hongan joukkueestakin kutsun Sudenpolulle sai kaksi pelaajaa. Noora Sipponen pelasi ikäluokan All Stars Cupissa (vuotta nuorempana) ja myös Ella Muhonen oli kutsuttu, muttei voinut loukkaantumisen vuoksi voinut osallistua.

Hongan 14-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa harjoittelee ja pelaa yhteensä 34 tyttöä. SM-sarjan lisäksi ikäluokassa pelataan eteläisen alueen sarjoissa.