14-vuotiaat tytöt Suomen mestareiksi

Hongan U14 tyttöjen kausi sai huipennuksen menneenä viikonloppuna Kisakallion SM-lopputurnauksessa. Lopputurnaukseen pääsi kahdesta lohkosta neljä parasta joukkuetta eli Suomen mestaruustaisto käytiin kahdeksan joukkueen välillä. Honka lähti turnaukseen A-lohkon ensimmäiseltä sijalta voittamattomana.

Kapteeni Aada Hautala summasi fiiliksiä ennen lopputurnausta: ”Kausi on ollut todella riemukas ja opettavainen. Ollaan saatu paljon onnistumisia, mutta epäonnistumisetkin ovat olleet läsnä. Olemme tehneet paljon töitä koko kauden ja toivottavasti se palkitsee meidät viikonloppuna! Viikonlopulta odotamme tiukkoja ja hyviä pelejä sekä kovaa kannustusta. Lähdemme pelaamaan kovaa sekä pitämään hauskaa!” Ja näitä fiiliksiähän koko viikonloppu oli täynnä. Suomen mestaruuden metsästämisessä nähtiin heittäytymistä joukkueen eteen, tsemppaamista ja ennen kaikkea yhdessä pelaamista.

Alkulohko alkoi perjantaina Puhua vastaan, mikä päättyi honkalaisryhmän voittoon loppulukemin 67-39. Lauantaina tiedossa oli kaksi ottelua, EBT:tä ja Tiksiä vastaan. Espoo Basket Team oli aamun ottelussa enemmän valmiina ja vei ottelun nimiinsä 20 pisteellä. Lauantain toisessa ottelussa Honka meni omia menojaan eikä Tiks pytynyt tarjoamaan vastusta. Loppulukemat Hongalle 67-36. Voittosaldo vei honkalaiset lähemmäs tavoitetta, jonka tavoittelu aloitettiin sunnuntaina välierän merkeissä Helsingin Namikaa vastaan.

Välierässä honkalaisen voitontahto kiilui entistä enemmän silmissä, minkä näki myös huikeasta pelin aloituksesta. Honkalaisryhmä vei ensimmäisen erän lukemin 7-34, jonka jälkeen selkeä ero pysyi koko ottelun. Välierästä voitto 27 pisteellä ja askel koko kauden haluttuun tavoitteeseen, SM-finaaliin. Finaalin vastustajaksi asettui jo alkulohkossa kohdattu kivenkova Espoo Basket Team. Odotettavissa oli huikea revanssi sekä taistelu mestaruudesta paikallisderbyn merkeissä.

Finaali olikin eri tarina se – tasaista vääntöä, jännitystä, kannustamista ja rumpujen pärinää. Sisuuntuneiden honkalaisten peli-ilme oli aivan eri verrattuna aikaisempaan keskenäiseen otteluun. Nyt ei mietitty menneitä, vaan taisteltiin Suomen mestaruudesta kovaa ja täysillä. Honkalaisryhmä piti johtopaikkaa peräti koko ottelun, kunnes EBT nousi ensimmäistä kertaa johtoon viimeisen viiden minuutin kohdalla 8 pisteellä. Honkalaisryhmä ei tästä lannistunut, vaan täysi tsemppi ja loppukirivaihe laitettiin päälle. Huikeasti yhdessä tasoihin ja ohi. Hongan tytöt kaatoivat Espoo Basket Teamin trilleripelin jälkeen loppulukemin 59-57. Hongan parhaaksi pelaajaksi palkittiin korvaamatonta työtä molemmissa päissä kenttää puurtanut joukkueen kapteeni Aada Hautala.

Ikäluokan päävalmentaja Panu Pedersen summaa tunnelmat kultamitali kaulassa: ”Huikea kausi, joka päättyi SM-finaalien arvoiseen peliin. Kiitos EBT:lle jälleen upeasta pelistä. Peli tarjosi koko draaman kaaren, mitä koriksesta peli voi tarjota. Lopussa saimme vielä uuden kirin käyntiin ja mentiin lopussa ohi. Kiitos erityisesti tytöille, he ovat tehneet erinomaisesti töitä koko vuoden ja ovat hitsautuneet yhteen mahtavasti. Kiitos myös staffille, ilman heidän panosta emme olisi mestareita. Kiitos kuuluu myös vanhemmille ja muille tukijoukoille! Upeaa tytöt, upeaa!”

Tavoite saavutettu, kultamitalit kaulassa, pokaali ilmassa ja korisukat leikattuna – mikä sen parempi lopetus menestyksekkäälle kaudelle. Tapiolan Honka onnittelee suuresti koko joukkuetta, valmennusta ja staffia! 💚

Kuvat: Juha Meronen

Ottelun tasoituskori Sanni Mäkisen 3 pisteen heiton johdolla.
Mestaruuden voittokori, Iines Raitanen syöttää ja Nelli Kivioja viimeistelee.