06-pojat kansainvälisillä kentillä BBBL:ssä

Pojat 06 – BBBL stage 1, Riika, lokakuu 2016

Matkaraportti.

Aikaisempien ikäluokkien innoittamana myös pojat 06 osallistuvat tänä vuonna BBBL-sarjaan (Baltic Boys Basketball League). Ensimmäinen osaturnaus pelattiin 14-16.10. Latvian Riikassa. Matkassa oltiin 9 pojan rosterilla yhden pojan sairastuttua juuri ennen reissua. Tallinkin ja Villun järkkäämä bussi veivät oman porukan lisäksi Topo/KTP yhdistelmäjoukkueen ja molempien jengien isot kannustusjoukot paikan päälle.

Ennen pelejä valmentajat summasivat tavoitteet ja syyt osallistua BBBL-sarjaan.

”Päätimme osallistua BBBL-sarjaan hakeaksemme kovia pelejä ja testataksemme tasoamme kovia korismaita vastaan. Lisäksi joukkuematkat yhdistävät hyvin joukkuetta. Lisäksi toivomme, että kovuus näkyy myös kotimaan kentillä.”

Kohti Latviaa. Mitä pelaajilla mielessä?

”Joku Latvian turnaus, jossa kovia pelejä tulossa ja pitää pelata kovempaa kuin Suomessa. On tiedossa erilaista korista, koska ei ole 3s sääntöä ja kolkit lasketaan. Vastustajilla varmaan kovempi pallon paine ja kovat kontaktit. Liettulaiset varmaan rikkoo paljon, kun ne pelaa niin kovaa. Loppujen lopuksi todettiin silti, että tullaan menestymään hyvin”.

Ensimmäiset kierros pelattuna, mitä valmennus kommentoi nyt?

”Yllätyimme, miten hyvin pärjättiin mutta tämä eka stage taisi vasta olla lämmittelyä, koska seuraavilla kierroksilla on vielä kovempia vastuksia luvassa. Pojat tsemppasi todella kovaa ja tämä osoitti, että oltiin hyvin valmiina turnauksen vaatimuksiin. Palkitsimme turnauksen jälkeen pelaajan, jolla polvisuojukset menivät turnauksen tiimellyksessä rikki ja pelien jälkeen pelaaja makasi sängyssä valittaen särkyjä joka paikassa. Hyvä esimerkki tsempistä ja kovuudesta mitä näissä peleissä tarvitaan”.

bbbl-5

Rosteri rivisssä

…entä pojat, mitä jäi mieleen?

”Vika peli Moskovan Dynamo, 7p voitto. Oli kiva pelata, koska oli haastetta. Ei liian vaikea eikä liian helppo. Löydettiin lopulta keino pysäyttää vastustajan nopea vasenkätinen takamies”. Heräsi myös kysymys, onkohan venäläiset koripalloilijat maansa johtajan käskystä raakoja ja ottivat esim. siksi pelin aikana niskalenkin, ranteesta kiinni tai koittivat vetää housut alas..?

Perinteiseen tapaan nuoret koripalloilijat keräävät ulkomaanmatkoilta myös hämmentäviä ruokakokemuksia. Pojat 06 ei tee tässä poikkeusta. Erilaisista ruokakokemuksista jäi erityisesti mieleen ensimmäisenä ruokana tarjoilti Borsch-keitto, joka aiheutti shokkireaktion. Pojat kannustettiin kuitenkin syömään keitto loppuun ja lopulta suoritus onnistuikin. Ruokailu sujui muuten ihan OK, paitsi salaatit olivat hieman totutusta poikkeavia inkiväärillä maustettuna.

bbbl-2-oct16

Lämmittelyä valmentaja Akin notkealla esimerkillä.

Ehkäpä kaikkein mieleenpainuvimpana ei-pelillisenä juttuja jäi mieleen perjaitai-ilta, tarkemmin sanottuna ennen viimeistä peliä tehty lämppä ulkona. Pilkkopimeässä kävellessä puhe kääntyi ”Youtube-klovneihin” Yksi pelaajista rehvasteli miksi ihmeessä niitä pelkäätte? Juuri samalla viereisen pihan aidan takaa pimeydestä hyökkää koira haukkumaan pojille ja tästä pojat saivatkin äkkilähdön lipettiin. Sykkeet saatiin korkealle ja tämä toimi erittäin hyvänä herätyksenä ennen peliä! Myöhemmin koira nimettiin ”nakki-koiraksi” ja sitä käytiin moikkaamassa useasti. ”Nakki-koiraa” jäädäänkin odottamaan eniten seuraavista Riika-reissuilta.

Hieno turnausmatka kaikkineen ja matsien loppusaldona kolme voittoa, yksi kahden jatkoerän jälkeen kärsitty niukka tappio Liettuan ASKA:lle sekä ekan matsin tappio Topo/KTP:lle. Tuloksia ja tilastoja löytyy BBBL:n sivuilta.

06-poikia valmentaa: Aki Ulander, Olivia Eklund, Pasi Muhonen, Arttu Myllymäki sekä Markku Salmikivi.

Teksti: Jojo Mikko Laavainen