02-tytöt puhtaalla pelillä C-tyttöjen SM-lopputurnaukseen

9.-10.4. viikonloppuna pelattiin taas loistokasta C-tyttökorista, kun nollakakkosten agendalla oli kauden viimeinen valtakunnallisen B-tyttöjen 1. divarin matsi sekä kaksi viimeistä C-tyttöjen SM:n runkosarjaottelua. 

C02tytöt SM2Jo syksyllä alkanut B-tyttöjen valtakunnallinen 1.divisioona on antanut läpi kauden erinomaisia haasteita nollakakkosille, kun vastaan on tullut toinen toistaan taitavampia, isompia ja fyysisempiä joukkueita. Sarja on mennyt Hongan osalta loistavasti, sillä ennen kauden päätösottelua oli tilille kertynyt jo kiitettävät kahdeksan voittoa. Lauantaina 9.4. Summahallille Honkaa vastaan matkasi kivenkova Lapuan Korikobrat, joka oli aiemmilla pelikerroilla osoittanut olevansa sarjan ehdotonta kärkikastia. Ottelu eteni tasaisissa tunnelmissa johtoaseman vaihdellessa muutaman pisteen suuntaansa. Pallo poltteli hieman molempien joukkueiden näpeissä ja menetyksiä tuli melkoisesti. Peli oli ajoittain todella rikkonaista ja Korikobrat pääsikin vapaaheittoviivalta viimeistelemään ottelun aikana jopa 19 pistettä. Lopun kovasta kiristä ja viimeisen erän voitosta huolimatta ottelu päättyi kirvelevään viiden pisteen tappioon.

Sunnuntaina olikin vuorossa taas C-tyttöjen SM-sarjaturnaus ja tällä kertaa pelipaikkana toimi Hongalle tuttuakin tutumpi Tapiolan Urheiluhalli. Järjestävän joukkueen EBT:n lisäksi Espooseen matkasi Säynätsalon Riento.

Ensimmäinen ottelu pelattiin myöskin sarjassa puhtaalla pelillä edennyttä EBT:tä vastaan. Alku näytti hetkellisesti menevät kohtalaisen tasaisissa merkeissä, mutta Hongan prässi alkoi hyvin nopeasti hyydyttämään vastustajaa ja riistoista päästiin nostamaan helppoja koreja. Viimeistään toisella neljänneksellä Honka meni menojaan ja paukutti lopulta taululle selkeät lukemat 36-100.

Jo tutuksi tulleen reilun tunnin huilitauon jälkeen vastaan asettui SäyRi. Kuten jo muutamassa aiemmassa SM-matsissakin, oli sävelet selvät jo ensihetkistä lähtien. Kovan prässin ja tehokkaiden nopeiden hyökkäysten ansiosta tilanne oli jo ensimmäisen erän jälkeen murskaavat 38-5. Loppuottelu menikin huolellista viimeistelyä harjoitellessa ja loppuluvuiksi kirjattiin tyttöjen uusi piste-ennätys 141-15.

B-tyttösarjan päätyttyä on kevään agendalla muutaman valmistavan harjoitusottelun lisäksi enää loppuhuipennus, eli C-tyttöjen SM-lopputurnaus. Turnaus pelataan Kisakalliossa 6.-8.5. Alkulohkossa vastaan astelee RaPy LuLu, Pyrintö White sekä LePy. Nyt vielä kovaa treeniä ja katseet ja tavoitteet kohti sitä kirkkainta SM-mitalia.

Teksti: Heli Herrala
Kuvat: Jaakko Köninki