Tietoa seurasta

TAPIOLAN HONKA RY

Alla on lisätietoa Tapiolan Hongan toiminnasta. Tarkempaa tietoa löydät selailemalla alavalikkoa otsikoita klikkaamalla. Voit myös soittaa seuran toimistoon (09 452 1024) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto (att) tapiolanhonka.fi.

Tapiolan Honka on Suomen suurin koripalloseura

Tapiolan Honka on Suomen suurin koripallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1957. Hongassa on yli 1000 junioripelaajaa ja noin 80 valmentajaa. Koripalloliiton sarjatoimintaan Honka osallistuu vuosittain yli 70 joukkueella. Seuran toiminta-alueena on Etelä-Espoo ja Suur-Tapiola. Tapiolan Honka on Olympiakomitean Tähtiseura.


Seuran toiminta-ajatus

Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua, päälajinaan koripallo, sekä muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa seuran toiminta-alueella. Tapiolan Honka tarjoaa sekä harraste- että kilpakoripalloa, siten että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa ja olla mukana yhdistystoiminnassa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.


Taaperoista senioreihin

Nuorimmat Honkalaiset kuuluvat Taaperoklubiin, jonka jäsenet ovat 1-3 –vuotiaita. Liikuntaleikkikoulujen kautta siirrytään juniorijoukkueisiin, joiden toiminta aloitetaan 5-6 -vuotiaana. Ikäluokkajoukkueita on supermikrojunioreista (5-7-vuotiaat) aina U19 ikäluokkaan asti. Joukkueita on kaikissa ikäluokissa sekä tytöille että pojille ja ne osallistuvat Koripalloliiton sarjatoimintaan.

Aikuisille on harrastejoukkueita lähes kaikilla sarjatasoilla sekä naisille että miehille. Naisten edustusjoukkue pelaa Korisliigassa ja miesten edustusjoukkue I divisioona B:ssä.


Erityisryhmätoiminta

Hongan erityisryhmätoiminta kattaa pyörätuolikoripallojoukkueen sekä Unified-koripallojoukkueen toiminnan.  Pyörätuolikoripallossa on yksi joukkue yhteisesti aikuisille ja nuorille. Toimintaan toivotaan lisää harrastajia, jotta nuorille saadaan oma joukkue. Unified koripallotoiminta on melko uusi toimintamuoto, harjoitukset aloitettiin syksyllä 2013 ja pelaajamäärä on koko ajan kasvanut.


Kuntoklubi liikuttaa aikuisia

Tapiolan Hongan Kuntoklubi on suunnattu Hongan aikuisjäsenille, ja ohjelmassa on monipuolista lihaskuntoharjoittelua kaksi kertaa viikossa.


Leirit

Honka järjestää vuosittain monta erilaista leiriä. Alle 13-vuotiaat leireilevät kesäkuussa Summer Campillä ja läpi kesän pelipaikkakohtaisilla leireillä. Lisäksi koulujen loma-aikoina järjestetään syysloma-, joululoma- ja talvilomaleirit.


Turnaukset

Tapiolan Honka järjestää vuosittain yhteistyössä EBT:n kanssa Tallink-turnauksen. Turnaus on Suomen suurin juniorikoripalloturnaus, johon osallistuu vuosittain noin 400 juniorijoukkuetta. Lisäksi Tapiolan Hongan joukkueita osallistuu vuosittain koti- ja ulkomaan turnauksiin.

Tapiolan Honka järjestää kerran vuodessa (toukokuun lopussa) HONKA 3X3-turnauksen Honkahallilla. Pelimuotona on 3vs3 ja turnauksessa noudatetaan soveltuvin osin FIBA:n virallisia 3x3 sääntöjä. Turnauksessa on sarjoja eri ikäluokille ja pelaajat muodostavat itse omat joukkueensa halutessaan yli seurarajojen.


Uudet pelaajat

Kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan Tapiolan Honkaan.

Lisätietoja löydät TÄSTÄ LINKISTÄ.


Kausimaksut

Tietoa kausimaksuista ja laskutuksesta löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ.


myClub

Tapiolan Honka käyttää myClub-jäsenpalvelua, jonka avulla seura hallinnoi jäsenrekisteriä, laskutusta, tapahtumailmoittautumisia ja jäsenviestintää.

Jokaisella seuran jäsenellä (tai alaikäisten kohdalla huoltajalla) on oma myClub-tili, jossa jäsenet voivat pitää omia jäsentietojaan ajan tasalla, ilmoittautua tapahtumiin jne.


Vakuutukset

Jokainen pelaaja vastaa itse omasta vakuutuksestaan. Seuran yhteistyökumppani LähiTapiola tarjoaa Hongan junioreille erittäin laadukkaan ja kohtuuhintaisen tapaturmavakuutuksen, joka kattaa urheiluseuratoiminnassa tapahtuvat tapaturmat sekä jonkin verran myös muita vammoja. Lisäksi kannattaa huomioida, että vanhempien junioreiden (U14 ylöspäin) vakuutuksen tulisi kattaa myös fysikaalinen hoito ja vamman hoidossa käytettävät tuet (polvi- ja nilkkatuet).

Tästä linkistä saat tarkempaa tietoa LähiTapiolan vakuutuksesta https://www.vakuutuskanava.fi/tapiolanhonka/


Seurasiirto

Suomalaisesta seurasta siirtyvän pelaajan on edustusvapauden saamiseksi tehtävä seurasiirto. Suomen Koripalloliitto siirtyy sähköisen seurasiirron käyttöön pelikaudella 2018-19. Palvelu on käytössä heinäkuun 2018 aikana. Lisätietoja seurasiirroista löydät Suomen Koripalloliiton verkkosivuilta.


Lisenssi

Pelaajan tulee maksaa ennen ensimmäistä otteluaan Suomen Koripalloliiton pelaajalisenssi. Lisenssi sisältää pelioikeuden.

Joukkueenjohtajalla tulee olla pelipaikalla joukkueen lisenssilista. Jokaisen pelaajan tulee päivittää oma lisenssinumeronsa (Sportti ID) omiin tietoihinsa myClubissa. Näin joukkueenjohtaja saa lisenssilistat tulostettua.


Tietosuoja

Tapiolan Honka noudattaa henkilötietojen käsittelyssä lainsäädäntöä, mukaan lukien EU:n tietosuoja-asetusta, viranomaisten määräyksiä ja hyvää tietojenkäsittelytapaa.

Henkilötietoja kerätään ja käsitellään vain ennalta määrättyihin asianmukaisiin tarkoituksiin ja vain silloin, kun se on tarpeen.

Lue lisää: http://www.tapiolanhonka.fi/tietosuoja/


TAPIOLAN HONKA ON OLYMPIAKOMITEAN TÄHTISEURA

Tapiolan Honka on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään.

Koripalloseura Tapiolan Honka on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

"Urheiluseurojen yhteisöllisyys on suuri voimavara suomalaiselle urheilumenestykselle. Tähtiseura-ohjelmalla haluamme vahvistaa yhteistyötä seurojen välillä ja edistää osaltamme hyvinvointia yhä useamman suomalaisen arjessa. Osana Tähtikuviota jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan aina huippu-urheilijaksi asti entistä suuremman taustatuen avulla. Onnittelemme seuraa Tähtimerkistä", kertoo ohjelman tavoitteista Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille
Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

"Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä ja saavuttaa menestystä. Tähtiseura-yhteisöön liittymällä seura saa apua ja työkaluja toiminnan kehittämiseen ja uudistumiseen, vuorovaikutuksessa yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Seurojen yhdessä muodostama Tähtikuvio loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään", kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja innostuneena.

Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa.

Lisätietoja
www.olympiakomitea.fi/tähtiseurat

Huom. Tähtiseuraohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt.

TAPIOLAN HONKA