Seura

TAPIOLAN HONKA RY

Alla on lisätietoa Tapiolan Hongan toiminnasta. Tarkempaa tietoa löydät selailemalla alavalikkoa otsikoita klikkaamalla. Voit myös soittaa seuran toimistoon (09 452 1024) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto (att) tapiolanhonka.fi.

Tapiolan Honka on Suomen suurin koripalloseura

Tapiolan Honka on Suomen suurin koripallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1957. Hongassa on yli 1000 junioripelaajaa ja noin 80 valmentajaa. Koripalloliiton sarjatoimintaan Honka osallistuu vuosittain yli 70 joukkueella. Seuran toiminta-alueena on Etelä-Espoo ja Suur-Tapiola. Tapiolan Honka on Nuoren Suomen Sinettiseura.


Seuran toiminta-ajatus

Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua, päälajinaan koripallo, sekä muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa seuran toiminta-alueella. Tapiolan Honka tarjoaa sekä harraste- että kilpakoripalloa, siten että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa ja olla mukana yhdistystoiminnassa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.


Taaperoista senioreihin

Nuorimmat Honkalaiset kuuluvat Taaperoklubiin, jonka jäsenet ovat 1-3 –vuotiaita. Liikuntaleikkikoulujen ja koripallokerhojen kautta siirrytään juniorijoukkueisiin, joiden toiminta aloitetaan 6-vuotiaana. Ikäluokkajoukkueita on supermikrojunioreille (6-7-vuotiaille), mikrojunioreille (8-9v.), minijunioreille (10-11v.) C-junioreille (12-13v.), B-junioreille (14-15v.) ja A-junioreille (16-18v.). Joukkueita on kaikissa ikäluokissa sekä tytöille että pojille ja ne osallistuvat Koripalloliiton sarjatoimintaan.

Aikuisille on harrastejoukkueita kaikilla sarjatasoilla sekä naisille että miehille. Naisten ja miesten edustusjoukkuetoiminta on siirretty Tapiolan Hongan yhteistyöseura Espoo Unitedille.  Seuran kehitysjoukkueet Pelaavat naisten 1.divisoonaa ja miesten 2.divisioonaa.


Erityisryhmätoiminta

Hongan erityisryhmätoiminta kattaa pyörätuolikoripallojoukkueen sekä Unified-koripallojoukkueiden (2 kpl) toiminnan.  Pyörätuolikoripallossa on yksi joukkue yhteisesti aikuisille ja nuorille. Toimintaan toivotaan lisää harrastajia, jotta nuorille saadaan oma joukkue. Unified koripallotoiminta on melko uusi toimintamuoto, harjoitukset aloitettiin syksyllä 2013 ja pelaajamäärä on koko ajan kasvanut. Pelikaudella 2016-17 seuralla on kaksi Unified-joukkuetta, jotka osallistuvat Suomen koripalloliiton sarjatoimintaan.


Kuntoklubi liikuttaa aikuisia

Tapiolan Hongan kuntoklubi on suunnattu Hongan aikuisjäsenille, ja ohjelmassa on monipuolista lihaskuntoharjoittelua kaksi kertaa viikossa.


Leirit

Honka järjestää vuosittain monta erilaista leiriä. C-, mini- ja mikroikäiset leireilevät kesäkuussa Summer Campillä ja läpi kesän pelipaikkakohtatisilla leireillä. Talvileiri piädetään tammikuun alussa. Lisäksi on syyslomaleiri ja joululomaleiri.


Turnaukset

Tapiolan Honka järjestää vuosittain yhteistyössä EBT:n kanssa Tallink Tournamentin. Turnaus on Suomen suurin juniorikoripalloturnaus. Lisäksi Tapiolan Hongan joukkueita osallistuu vuosittain koti- ja ulkomaan turnauksiin.

Tapiolan Honka järjestää kaksi kertaa vuodessa 3X3-turnauksen Summahallilla. Turnauksessa on sarjoja eri ikäluokille ja pelaajat muodostavat itse omat joukkueensa halutessaan yli seurarajojen.


Uudet pelaajat

Kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan Tapiolan Honkaan. Ota yhteyttä joukkueen valmentajaan tai joukkueenjohtajaan/yhteyshenkilöön, yhteystiedot löytyvät jokaisen joukkueen omalta sivulta. Tarvittaessa voit olla myös yhteydessä seuran toimistoon puhelimitse (09 452 1024) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto (att) tapiolanhonka.fi.


Kausimaksut

Tietoa kausimaksuista ja laskutuksesta löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ.


Vakuutukset

Jokainen pelaaja vastaa itse omasta vakuutuksestaan. Seuran yhteistyökumppani LähiTapiola tarjoaa Hongan junioreille erittäin laadukkaan ja kohtuuhintaisen tapaturmavakuutuksen, joka kattaa urheiluseuratoiminnassa tapahtuvat tapaturmat sekä jonkin verran muyös muita vammoja. Lisäksi kannattaa huomioida, että vanhempien junioreiden (C:stä ylöspäin) vakuutuksen tulisi kattaa myös fysikaalinen hoito ja vamman hoidossa käytettävät tuet (polvi- ja nilkkatuet).

Tästä linkistä saat tarkempaa tietoa LähiTapiolan vakuutuksesta https://www.vakuutuskanava.fi/tapiolanhonka/


Seurasiirto

Suomalaisesta seurasta siirtyvän pelaajan on edustusvapauden saamiseksi pyydettävä sitä kirjallisesti lähtöseuralta. Pyyntö on tehtävä liiton seurasiirtolomakkeelta (löytyy koripalloliiton nettisivuilta www.basket.fi).

Hongan toimistosta saa seurasiirtolomakkeen, jonka pelaaja täyttää ensin omalta osaltaan (henkilötiedot ja allekirjoitus). Sen jälkeen pelaaja hankkii lähtöseuran allekirjoituksen. Jos lomaketta ei saa heti allekirjoitettuna takaisin, voi sen jättämisestä pyytää kuittauksen lomakkeen alareunaan ja leikata alareunan itselleen todisteeksi.

Täytetty seurasiirtolomake toimitetaan Tapiolan Hongan toimistoon, josta lomake toimitetaan maksettuna eteenpäin.

Pelaaja on edustuskelpoinen 1 päivän kuluttua siitä kun siirtolomake ja maksukuitti ovat saapuneet liittoon/alueelle.


Lisenssi

Pelaajan tulee maksaa ennen ensimmäistä otteluaan Koripalloliiton pelaajalisenssi. Lisenssi sisältää pelioikeuden.

Joukkueenjohtajalla tulee olla pelipaikalla joukkueen lisenssilista. Listan seuran kaikkista maksaneista lisensseistä saa Koripalloliiton nettisivuilta.

TAPIOLAN HONKA ON NUORI SUOMI SINETTISEURA

Koripalloliiton ja Nuoren Suomen yhteistyön yksi näkyvimmistä toimintamuodoista on Sinettiseuratoiminta. Nuori Suomi Sinettiseurat ovat nuorisourheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet tunnustuksen laadukkaasta nuorisotoiminnasta.

Miksi Sinettiä kannattaa tavoitella?

Sinetti on valtakunnallinen seuratoiminnan laatumerkki. Se on käytössä tällä hetkellä yli 30 lajeissa ja sinetti on myönnetty 276 seuralle. Sinetti kertoo kunkin lajin parhaiten toteutetusta nuorisourheilusta ja seuratoiminnasta. Sinetin saaneille seuroille Nuori Suomi ry tarjoaa tiedotus- ja markkinointiapuaan sekä seura voi hyödyntää valtakunnallisen markkinoinnin paikallisesti.

Sinetti kertoo myös päättäjille, yrityksille ja seuran toiminta-alueen väestölle seuran toiminnan sisällöstä. Nuoret huomioidaan, kaikille tarjotaan toimintaa, muistetaan myös harrastajat ja tavoitellaan hyvää kilpailumenestystä pitkän ajan suunnitelmilla. Sinettiä on helppo hyödyntää yhteistyösopimuksia tehtäessä, uusia jäseniä hankittaessa ja seuran ulkoisen kuvan kehittämisessä.

Sinettikriteerit

Sinettiseurakriteerit perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

Laatutekijät pohjautuvat suuren asiantuntijajoukon tekemiin lasten ja nuorten urheilun selvityksiin. Selvitysten tavoitteena on ollut kuvata hyväksi urheilijaksi kasvun mahdollistavia tekijöitä. Selvitysten taustayhteisöinä ovat olleet Valo (Nuori Suomi), Olympiakomitea sekä Kilpa- ja huippu-urheiluntutkimuskeskus (KIHU) yhteistyössä lajiliittojen asiantuntijoiden kanssa. Näiden selvitysten lisäksi Sinettikriteerien laadinnassa on otettu huomioon harrasteurheilun näkökulma sekä seuraorganisaationa.

Sinettikriteerit tarkastelevat seuraavia osa-alueita

• Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa
o organisointi ja toimintaperiaatteet
o osaamisen kehittäminen
o viestintä
• Innostuksesta intohimoon – harrastajien ja seuratoimijoiden innostuneisuus
o miten tyytyväisiä lapset, nuoret ja aikuiset ovat toimintaan
o millainen ilmapiiri ja yhteishenki seurassa on
o miten toimintaan pääsee osalliseksi
• Monipuolisuus, lajitaidot ja harjoittelu
• Urheilulliset elämäntavat
Kilpailemisen ja harrastamisen periaatteet

 

TAPIOLAN HONKA