Paikalliskamppailun voitto Hongalle naisten Korisliigassa

Hongan naisten Korisliiga-joukkue jatkoi lauantaina vierasottelukierroksella alkanutta kauttaan paikallisvastus Espoo Basket Teamin vieraana Espoonlahdessa. EBT aloitti vakuuttavasti ja johtikin ensimmäisellä puolikkaalla. Kolmannella jaksolla Honka sai seuraavan vaihteen silmään ja päätti ottelun lopulta 70-77 vierasvoittoon.

Tosita kauttaan Espoossa pelaava Kaisa Kuisma pelasi vahvan ottelun EBT:tä vastaan.

EBT lähti otteluun hyvällä jalalla ja erityisesti pelinrakentaja Zykira Lewis (21/4) aiheutti honkalaisille päänvaivaa heitettyään 11, EBT:n avauskympin 19 pisteestä. Toisella jaksolla Honka pääsi vahvemmin peliin mukaan, mutta viimesekunnin kolmonen vei kotijoukkueen vielä kolmen pisteen johtoon puoliajalle siirryttäessä. Honka palasi puoliajalta eri ilmeellä ja nousi vieraista ohi ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Lehtorannan (18/1/2) johdolla. Kaksinumeroisia lukemia Lehtorannan lisäksi tehtailivat Wilesia Hardy (15/8/2) sekä Heta Korpivaara (14/6). Kroppaansa likoon puolustuksessa Lewisin kanssa laittoi erityisesti Saara Sandell (7/2/2), joka varmasti tuntee tehdyn työn saatujen osumien jälkeen.

Vielä viimeiselläkin jaksolla EBT nousi takaisin taisteluun ottelun voitosta. Kellossa reilu kuusi minuuttia ja ottelu tasatilanteessa 58-58. Ottelun kääntäminen Hongan hyväksi lähti pirteän pelin pelanneen Kaisa Kuisman (9/2/1) tarkoilla kaukoheitoilla. Laituri heitti kaksi kovaa kolmosta kaaren takaa putkeen, vieden honkalaiset kuuden pisteen etumatkalle. EBT oli pakotettu rikkomaan puolustaessaan ja joukkuevirheiden ollessa täynnä, Honka viimeisteli voiton lopulta vapaaheittoviivalta. Kotijoukkueen tehokkaimpina lauantain paikalliskamppailussa olivat tupla-tuplan tehtaillut Kamilah Jackson (16/13/6) sekä Lotta Aaltonen (13/7/2).

Ratkaisevia kolmosia heittänyt Kuisma kuvailee ottelua työvoitoksi ja kääntää jo katsetta seuraavaan otteluun, jossa Honka kohtaa viime kauden finaalivastustajan Hyvinkään Pontevan.

• Ei ollut mikään huippupeli meiltä, mutta osoitti sen mitä meistä löytyy kun voitto halutaan. Lewis teki ensimmäisellä puolikkaalla paljon pisteitä, mutta hänetkin saatiin puolustettua paremmin toisella puoliajalla. Erityisesti Sasalta löytyi jalkoja takamiehen pysäyttämiseen.

• Ensi viikon ottelu on mielenkiintoinen, kun kohdataan viime vuoden finaalivastustaja HyPo ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tän päivän otteista pitää parantaa paljon, jotta HyPo kaadetaan, mutta ensi viikko valmistaudutaan siihen hyvin ja ollaan ensi lauantaina kovemmassa iskussa, Kuisma kommentoi.

Hongan naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu tiivistää ottelun tuttuun tapaan hyvin lyhyesti.

• Jokainen voitto on tärkeä, erityisesti vieraskentällä otettu. Pidettiin pallosta kohtuullisesti huolta ja pärjättiin levypalloissa riittävän hyvin, mutta varsinaiseen flow-tilaan ei tänään päästy missään vaiheessa.

Hongan seuraava ottelu pelataan Hyvinkäällä la 14.10 klo 17.00. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tapiolan urheiluhallin kotiparketille päästään 21.10, jolloin vieraaksi saapuu Peli-Karhut.