Kia Vaalavirta - Tapiolan Honka Naiset

Naisille viikonloppuna kaksi tappiota

Hongan naisten joukkueen kaksoiskierros sujui viikonloppuna mollivoittoisissa tunnelmissa. Lauantaina Forssan Alku haki niukalla voitolla pisteet Tapiolasta ja sunnuntaina Vimpelin Veto oli vahvempi omalla kotikentällään.

Lauantain ottelu oli tasainen alusta saakka. Vierasjoukkue FoA nykäisi ensimmäisen kerran kolmannen jakson puolivälissä, mutta tuon nykäisyn Honka sai vielä kirittyä kiinni. Honka nousi Heta Korpivaaran korilla neljännen jakson alussa vielä pisteen päähän, tilanteessa 57-58. Tuon jälkeen vierasjoukkue kuitenkin nykäisi Crystal Learyn ja Minna Stenin johdolla yhdeksän pisteen kaulan. Honka nousi vielä aivan ottelun lopussa Sara Rokkasen kolmosella kahden pisteen tuntumaan, mutta Precious Bridges onnistui vapariviitalta ja sarjapisteet matkasivat Forssaan lukemin 76-80.

• Tasainen ottelu. Hyökkäyspelimme oli kohtuullista, mutta puolustuksesta puuttui energia. FoA pääsi tekemään helppoja koreja. Paremmalla puolustuksella ottelu olisi ollut voitettavissa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu harmitteli.

Ilman loukkaantunutta Minna Malia ja sairastellutta Iina Salmenkiveä pelanneen Hongan parhaana palkittiin 20 pistettä heittänyt Heta Korpivaara. Aloitusviisikkoon Salmenkiven tilalle noussut Julia Ruokomäki pelasi hienon pelin tehden 9 pistettä ja repien 10 levypalloa. Myös Malin korvaajaksi pelintekijän tontille nostettu 16-vuotias Kia Vaalavirta esiintyi ennakkoluulottomasti.

Sunnuntaina Hongalla oli edessä pitkä bussimatka Vimpeliin, jossa vastassa oli yksi sarjan kovimmista joukkueista, Vimpelin Veto. Edellisen päivän ottelusta, pitkästä matkasta ja loukkaantumisista huolimatta Honka pelasi hyvän ottelun. Veto hallitsi ottelun alkua ja karkasi ensimmäisellä neljänneksellä jo 15 pisteen johtoon. Honka ei lannistunut, vaan nousi Didi Poundsin koreilla toisella neljänneksellä mukaan peliin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 41-34. Kolmannella jaksolla Hongan ennakkoluuloton pelaaminen ja vahva puolustus jatkui ja ennen viimeistä kymppiä eroa oli kotijoukkueelle enää kaksi pistettä (49-47). Viimeisen neljänneksen alussa kotijoukkueen Cori Colemanin veivät emännät jälleen 10 pisteen karkumatkalle, mutta Honka nousi vielä kerran tuntumaan. Aivan loppuun saakka eivät Hongan paukut kuitenkaan riittäneet, ja kotijoukkue vei voiton koriluvuin 76-68.

Sunnuntain ottelussa Hongan paras korintekijä oli tupla-tuplan 22/10 tehnyt Korpivaara. Sara Rokkanen heitti 21 pistettä ja Dionne Pounds 15.

Kahdesta tappiosta huolimatta Honka jatkaa sarjassa neljäntenä. Syyskautta on jäljellä vielä yksi ottelu, tulevana lauantaina Pyrintö kotona Tapiolassa. Sen jälkeen joukkueelle on luvassa runsaan kolmen viikon tauko peleistä.