Naisille vierastappio Äänekoskelta

Tapiolan Hongan naisten Korisliigajoukkue teki lauantaina hukkareissun Äänekoskelle. Viimeisellä neljänneksellä lopullisen irtioton tehnyt kotijoukkue Huima piti sarjapisteet Keski-Suomessa 74-52 voitolla.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä. Saara Sandellin kolmosella Honka pääsi pisteen taukojohtoon ensimmäisen kympin jälkeen. Huiman tarkka kaukoheittopeli nosti emännät toisen neljänneksen alussa nopeasti kuuden pisteen johtoon ja piti johdon pitkään taukoon saakka. Kolmannella neljänneksellä Honka tuli Dionne Poundsin ja Heta Korpivaaran koreilla tuntumaan ja ennen viimeistä jaksoa tilanne oli kotijoukkueelle 50-45. Viimeisellä neljänneksellä Huiman vahva hyökkäyslevypallopeli oli Hongalle liikaa. Kotijoukkue pääsi säännönmukaisesti yrittämään korintekoa useita kertoja ohiheiton jälkeen ja kun lisäksi Noora Lakaniemi ja Anni Jämsä osuivat tarkasti kaaren takaa, jäi Honka vaille mahdollisuuksia. Loppulukemat emännille 74-52.

Huima dominoi ottelun levypallokamppailua ja vei peräti 21 hyökkäyslevaria. Lisäksi Huiman puolustus pakotti Hongan 23 pallonmenetykseen. Lisäksi vahvasti koria kohti hyökännyt kotijoukkue heitti 32 vapaaheittoa, kun Hongan vastaava luku oli 6. Nämä olivat kotijoukkueen voiton avaintekijät ja saman totesi myös Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu:

• Huiman fyysisyys oli voiton avain. Annoimme heille aivan liikaa hyökkäyslevypalloja ja vapaaheittoja, Kujansivu totesi lyhyesti ja ytimekkäästi.

Hongan parhaat korintekijät olivat totuttuun tapaan Dionne Pounds (20/4) ja Heta Korpivaara (17/11). Huimalta Ka-Deidre Simmons (13/3) ja Anni Jämsä (13/1) olivat parhaat korintekijät, mutta kentän tehokkain oli Kenya Robinson (11/17/3 syöttöä).