Naisille harmittava jatkoaikatappio Hyvinkäällä

Honka lähti lauantaina Hyvinkäälle haastamaan sarjassa kolmantena olevaa Pontevaa. Joukkueiden kaksi edellistä ottelua tällä kaudella olivat päättyneet kotijoukkueiden voittoon, joten ottelussa oli panosta myös siksi, että voittaja varmistaisi paremman sarjasijoituksen, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin.

Lähtökohdista huolimatta Hongan lataus oli jäänyt jostain syystä pukukoppiin. HyPo avasi ottelun 10-0 ja hallitsi muutenkin avausneljännestä Bria Gossin ja Anni Mäkitalon vahvojen suoritusten vauhdittamana. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen Henna Salomaa pääsi liian usein heittämään vapaasti kaaren takaa ja tuloksena Hongan kannalta liian usein kolme pistettä taululle. Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen tilanne oli 37-28.

Toisella puoliajalla Honka tuli mukaan peliin. Avauspuoliajalla vielä hieman pimennossa pysynyt Didi Pounds löysi jyvän kolmoskaaren takaa ja naulasikin kolmannelle neljännekselle 12 pistettä, Hongan noustessa peliin mukaan. Vielä neljännen jakson alussa näytti Hongan kannalta huonolta, kun espanjalainen Jael Freixanet heitti HyPon 11 pisteen johtoon. Vielä vajaat kolme minuuttia ennen loppua paluun kentille tehnyt Taru Tuukkanen nosti kotijoukkueen 10 pisteen johtoon, mutta Honka ei antanut periksi. Saara Sandell, Heta Korpivaara ja Carolina Rahkonen heittivät Hongan kolmen pisteen päähän ja varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla Salomaa rikkoi Poundsia kolmen pisteen heittoyrityksessä tilanteessa 70-67. Pounds laittoi varmasti kaikki vaparit säkkiin ja mentiin jatkoajalle. Jatkoajalla peli pysyi tasaisena. Pounds upotti uudestaan kolme vaparia 45 sekuntia ennen loppua, tasoittaen pelin 76-76. Ottelun ratkaisi lopulta Salomaa, joka upotti omat vaparinsa runsaat 20 sekuntia ennen loppua. Kun Poundsin voittoheitto osui rautoihin, pääsi Tuukkanen viimeistelemään kotijoukkueen 80-76 voittolukemat vapariviivalta.

Hongan paras pelaaja lauantaina oli Pounds, joka heitti 27 pisteestään 24 toisella puoliajalla ja jatkoajalla. Hongan heikko alku jäi kalvamaan Poundsia:

• Karmivan alun jälkeen taistelimme itsemme hyvin peliin mukaan. Harmittaa, että voitto jäi niin pienestä kiinni. Levypalloissa emme pärjänneet riittävän hyvin, lisäksi teimme muutamia huolimattomuusvirheitä. Emme keskittyneet pelin alussa riittävän hyvin ja se kostautui, Pounds kertoi pelin jälkeen.

Poundsin lisäksi honkalaisista pirteästi esiintyivät etenki 1999-syntyneet nuorukaiset Leila Kaajasalo (9/3) ja Kia Vaalavirta (5/2/4 syöttöä), jotka molemmat kellottivat yli 20 minuutin peliajan. HyPolta Henna Salomaa heitti 20 pistettä ja Bria Goss 14 pinnaa ja 8 syöttöä.

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu näki ottelun ratkaisun hyvin samalla tavalla kuin Pounds:

• HyPo tuli peliin hyvin, mutta me teimme tästä toisella puoliajalla kamppailun. Muutaman kerran olemme tällä kaudella jääneet isoon takaa-ajoasemaan, eikä usko ole riittänyt että sieltä voisi nousta mukaan otteluun. Tänään pelasimme kuitenkin asiallisen toisen puoliajan. Ottelun ratkaisu oli toisella puoliajalla se, että Salomaa sai liikaa heittoja ja annoimme hyökkäyslevypalloista HyPolle liikaa toisia mahdollisuuksia. Meiltä Didi (Pounds) pelasi vahvan toisen puoliajan ja olen tyytyväinen, että nuoret soturit Leila Kaajasalo ja Kia Vaalavirta pelaavat kovalla itseluottamuksella ensimmäistä kauttaan naisten Korisliigassa, Kujansivu summasi.

Harmittavan tappionkin myötä Honka pitää edelleen sarjan nelossijaa hallussaan, tosin yhden ottelun vähemmän pelannut FoA kärkkyy tasapisteissä. Hongan seuraava vastustaja onkin juuri kyseinen forssalaisjoukkue, joka emännöi joukkueiden välistä ottelua tulevana lauantaina 13.2. Hongan seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 6.3 EBT:tä vastaan.