Naiset taipuivat Catzille, Peli-Karhut kaatui jatkoajalla

Hongan naisten viikonloppu päättyi tuloksellisesti kohtuullisesti. Lauantaina sarjakärki Catz oli Espoossa lopulta parempi Hongan hienosta taistelusta huolimatta. Sunnuntaina vastassa oli sarjajumbo Peli-Karhut, jonka yli Honka oli jo jyräämässä selvään voittoon, mutta vierasjoukkue nousi viimeisellä jaksolla 15 pisteen takaa tasoihin ja pakotti pelin jatkoajalle. Jatkoajalla Hongan hermo kesti, ja pisteet jäivät Espooseen.

Sara Rokkanen onnistui Catzia vastaan, mutta sarjakärki oli silti vielä liian vahva Hongalle.

Lauantaina Honka roikkui Catzin kyydissä kolmen jakson verran hyvän puolustuspelaamisen ja sitkeän taistelun turvin. Ennen viimeistä neljännestä eroa oli vierasjoukkueelle vain neljä pistettä, mutta Catz löi emännille luun kurkkuun heti neljännen jakson alkajaisiksi, kun Meriem Eerikinharju naulasi kaksi kolmen pisteen koria peräjälkeen ja Hongalla oli vaikeuksia hyökkäyspään toteuttamisessa. Catz karkasi 15 pisteen johtoon, josta Honka ei enää toipunut. Loppusummerin soidessa taululla olivat Catzin voittolukemat 56-69.

• Yritys ja puolustus olivat tänään hyvällä tasolla, mutta hyökkäyspään toteutukseen jäi liikaa parannettavaa. Saimme tänään vaihtopenkiltä hyvin energiaa ottelun vaikeilla hetkillä, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi pelin jälkeen.

Hongan parhaana pelaajana palkittiin 21 pistettä heittänyt ja 8 levypalloa poiminut Sara Rokkanen. Heta Korpivaaralle tupla-tupla (15/12). Catzilta Elena Reshetko heitti 17 pistettä ja Eerikinharju 11. Tapiolaan paluun tehnyt Jennifer Schlott heitti vieraille 6 pistettä.

Heta Korpivaara kuritti Peli-Karhuja 22 pisteen ja 18 levypallon edestä.

Sunnuntaina Honka sai vastaansa Peli-Karhut, joka oli avannut voittotilinsä tämän kauden naisten Korisliigassa lauantaina kahden jatkoajan jälkeen tulleella voitolla Pyrinnöstä. Osittain kenties Peli-Karhujen edellisen illan pitkän ottelun ja osittain kotijoukkueen hyvän valmistautumisen ansiosta, Honka sai otteluun lentävän lähdön. Dionne Poundsin ja Korpivaaran johdolla Honka karkasi ensimmäisen kympin aikana 30-15 johtoon. Penkiltä Carolina Rahkonen toi mukavasti energiaa kahdella onnistumisellaan. Toisella ja kolmannella jaksolla Honka sai pidettyä eron 10-15 pisteen välillä lähes koko ajan ja ennen viimeistä jaksoa kotivoitto näytti vääjäämättömältä tosiasialta. Peli-Karhut kaivoi kuitenkin jostain vielä hieman energiaa. Honka ei tuntunut saavan palloa koriin enää mistään ja Lotta Richterin johdolla vierasjoukkue kuroi eroa umpeen. Lopulta vieraiden jenkkivahvistukset Amber Battle ja Dominique Mosley toivat PeKan tasoihin ja mentiin jatkoajalle. Honka ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan hoiti jatkoajan tyylipuhtaasti. Lopputulos Hongan 79-72 voitto.

• Hyvä valmistautuminen ja startti otteluun. Viimeiselläkin neljänneksellä saimme luotua riittävästi hyviä heittopaikkoja, mutta Peli-Karhut hyödynsi ohiheittomme siirtymähyökkäyksessä. Jatkoajalla oli tärkeää, että uskalsimme toteuttaa omaa pelitapaamme rohkeasti, Kujansivu pohdiskeli.

Sunnuntaina Hongan tehokkaimmat olivat tupla-tuplat tehtailleet Korpivaara (22/18) ja Iina Salmenkivi (11/10). Dionne Pounds (15/8) ja Sara Rokkanen (12/0) heittivät myös kaksinumeroiset pistelukemat. Peli-Karhuilta Richter (22/2) ja Mosley (17/11) olivat tehokkaimmat.

Honka jatkaa viikonlopun jälkeen sarjassa kolmossijalla tasapisteissä sarjakakkosen Vimpelin Vedon kanssa. Honka pelaa seuraavaksi kaksi vierasottelua (Huima ja Catz). Seuraava kotiottelu pelataan vasta 2.12 ja tuolloinkin vastassa on Peli-Karhut.