Tapiolan Honka Naiset - Kia Vaalavirta

Naiset hienoon kotivoittoon Vimpelin Vedosta

Tapiolan Honka otti kenties kauden kovimman päänahan naisten Korisliigassa, kun sarjakakkonen Vimpelin Veto kaatui sunnuntaina Tapiolan urheiluhallilla.

Terävästi otteluun tullut Honka oli niskan päällä lähes koko ottelun ajan. Molemmat joukkueet pelasivat fyysistä ja kovaa koripalloa. Ensimmäisellä puoliajalla Honkaa kannatteli Dionne Pounds, joka upotti avauspuolikkaalla peräti 19 pistettä ja vei Hongan 43-35 taukojohtoon.

Kolmannella jaksolla Honka oli useampaan otteeseen karkaamassa, mutta vierasjoukkueen amerikkalaisvahvistuksista Cori Coleman ja väkivahva Alexyz Vaioletama pitivät Vimpelin mukana pelissä. Hongan lopullinen irtiotto tapahtui neljännen jakson puolivälissä, kun Kia Vaalavirta ja Pounds onnistuivat ensin vapaaheittoviivalta ja heti perään Minna Mali kolmen pisteen kaaren takaa, vieden Hongan 71-62 johtoon. Kun kapteeni Heta Korpivaara nosti kotijoukkueen 79-65 johtoon minuutti ennen loppua, ratkesi ottelu lopullisesti.

Hongan voiton avaimet löytyivät sunnuntaina puolustuspäästä. Kotijoukkue pakotti Vimpelin 18 pallonmenetykseen Poundsin ja Carolina Rahkosen kunnostautuessa kolmella riistolla parhaimpina pallorosvoina.

• Puolustuksen energia oli tänään lähellä kauden parasta. Ottelun alussa haimme vielä pelitapaamme, mutta pelaajien yhteistyö ja kamppailupelaaminen paranivat ottelun kuluessa, jonka myötä saimme voittoon tarvittavat stopit, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoi.

Hongan parhaana palkittiin 16-vuotias Vaalavirta, joka keräsi kotijoukkueen parhaan plus-miinus tilaston (+20) ja heitti yhdeksän pistettä. Korpivaara (21/12) ja Pounds (23/8/6 syöttöä) olivat totutun tehokkaita. Vierasjoukkueelta Vaioletama (22/20) ja Coleman (18/8) olivat tehokkaimmat.

Hongan seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 27.1, jolloin sarjakärki Catz saapuu vierailulle Tapiolaan.