Miehille komea vierasvoitto Kotkasta

Honka ei suostu häviämään miesten Divari B:ssä. Sunnuntaina kaatui vieraskentällä KTP, joka oli ennen tätä hävinnyt vasta kerran. Honkaa kotijoukkue kiusasi vajaat kaksi jaksoa, mutta ei mahtanut lopulta mitään hurjilla tehoilla hyökänneelle Hongalle, joka jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärjessä yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen.

Honka ratkaisi sunnuntain ottelun lopullisesti kolmannella jaksolla, jolla joukkueen puolustus alkoi toimia hurlumhei-avauspuoliajan (47-61) jälkeen. Irtiottovaiheen hahmot olivat hurjan ottelun pelannut Ilkka Sirola ja takamies Jouko Järvinen. Honka vei kolmannen kympin pistein 14-28 ja kruisaili lopulta 79-111 voittoon.

Hongan hyökkäyspään tehot ovat komeata katsottavaa: 2 pisteen heitot 75 %, kolmoset 39 %, 20 koriin johtavaa syöttöä ja vain 7 menetystä kertovat siitä, että vierasjoukkueen hyökkäyspeli oli sunnuntaina uomissaan.

• Tänään ennen peliä näytti siltä, että olimme numeron tai kaksi isompia ja fyysisempiä kuin illan vastustaja. Silti tämä oli ensimmäinen peli, jossa olimme ajoittain puolustuksemme kanssa pahoissa vaikeuksissa, sillä kotkalainen ennakkoluulottomuus ja heittotaito saivat meidät heikkoina hetkinä näyttämään puolustuksessa jopa huonolta. Mutta hyökkäysesitys oli tänään upea. Ilahduttavinta oli oikeiden valintojen ja huikeiden oivallusten määrä. Pallo liikkui pelaajalta toiselle vauhdilla ja korille leikkaukset olivat valtavan teräviä, Hongan päävalmentaja Ville Neva kertoi.

Hongan tehot jakautuivat tasaisesti, mutta illan kuningas oli Ilkka Sirola, joka ei heittänyt yhtään pelitilanneheittoa ohi ja teki 27 pistettä. Sentteri Tuomas Ebelingin kauden paras peli tuotti 11 pistettä ja 9 levypalloa. A-junioreista Jesse Haapanen ja Lauri Paltemaa heittivät 12 pistettä kumpainenkin.

• Joukkue hyödynsi jatkuvasti Ilkan ja Tuomaksen laadukkaan työn korin alla ja palkitsi siitä. Nuorten pelaajien kehitystyö kulkee yhtenä tärkeimmistä elementeistä prosessissamme ja tänään A-juniorit täyttivät paikkansa erinomaisesti. Lauri (Paltemaa) pelasi ensimmäiset kokonaiset minuuttinsa aikuisten kilpatasolla ja auttoi joukkuetta merkittävästi kyvyllään levittää kenttää, Neva kehui pelaajiaan.

Honka pelaa seuraavana viikonloppuna kaksi ottelua. Lauantaina vieraissa vastaan tulee HNMKY, joka piti Honkaa ahtaalla joukkueiden edellisessä kohtaamisessa lokakuun lopulla. Sunnuntaina Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapuu PuHu Juniorit, joka kärsi lauantaina vasta kauden toisen tappionsa. Ottelu alkaa klo 17:00.