Viljami Vanjoki - Tapiolan Honka Miehet

Miehet voitokkaasti joulutauolle

Hongan miesten joukkue palasi kauden avaustappion jälkeen voittokantaan syyskauden viimeisessä ottelussaan sunnuntaina. Helpolla ei vierasvoitto Kaarinan Ura Basketista tosin irronnut, vaan ottelu ratkesi vasta aivan loppuhetkillä. Pisteet lähtivät Espooseen lukemin 66-70.

Honka pelasi avaushetket väkevästi. Tero Laitinen nosteli vierasjoukkueen 5-11 johtoon muutamassa minuutissa. Vähitellen tarkasti heittänyt ja korin alustaansa tarkasti suojellut kotijoukkue otti kuitenkin pelin hallintaansa. Hongan puolustus jäi passiiviseksi ja virhevaikeudet sotkivat viisikoita. Ero venähti pahimmillaan kahdeksaan pisteeseen, mutta Topi Halmeen tarkka heittopeli piti Hongan pelissä mukana eikä kotijoukkue päässyt karkuun. Pitkälle tauolle lähdettin Halmeen ensimmäisen puoliajan neljännen onnistuneen kolmosen jälkeen kotijoukkueen 40-38 johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Hongan isojen pelaajien aktiivinen puolustus piti Ura Basketin jenkkivahvistuksen Kraidon Woodsin aisoissa ja myös kotijoukkueen toinen avainpelaaja Santeri Latvala pysyi Hongan joukkuepuolustuksen pihdeissä. Hyökkäyspäässä kapteeni Viljami Vanjoki kantoi Honkaa vaikeilla hetkillä. Ottelu jatkui todella tasaisena aina neljännen jakson puoliväliin, jolloin Ilkka Sirolan, Vanjoen ja Panu Vertion peräkkäiset korit veivät Hongan 9 pisteen johtoon. Viimeisellä minuutilla kotijoukkue nousi vielä kolmen pisteen päähän, mutta Vertio sinetöi Hongan voiton vapaaheittoviivalta 10 sekuntia ennen loppua.

• Aikamoista rallia, kuten se Littoisissa tuntuu useimpina kertoina olevan sarjasta riippumatta. Uran puolustus sai pakotettua meidät turhan moneen vaikeaan ratkaisuun tai menetykseen, jotka tulivat meidän pelaamisen ulkopuolisilla tavoilla. Kärsivällisyys pallon liikuttamiseen ei aina riittänyt ja jouduimme ottamaan liikaa heittoja ns. broken play –tilanteista. Toisaalta parhaat hyökkäyspään suoritukset olivat erittäin hienoja ja mikä tärkeintä, niitä nähtiin nimenomaan ottelun kriittisillä hetkillä, Hongan päävalmentaja Ville Neva kommentoi.
  • Ottelun ratkaisun avaimeksi muodostui pitkän tauon aikana tehty yhteinen päätös nostaa puolustuksen aktiivisuutta ja pitkälti tämän sekä uhrautuvan levypallopelaamisen ansiosta saimme ottelun hallintaamme neljännellä jaksolla, Neva totesi.

Hongan tehokkaimmat olivat Vanjoki (20/8/3 syöttöä), Halme (12/5) ja Laitinen (13/5/2 torjuntaa). Kotijoukkueelta onnistuivat Riku Laine (16/6) ja Teemu Ritanotko (8/4).

Honka lähtee viettämään ansaittua joulutaukoa divari B:n kärjessä saldolla 14 voittoa ja 1 tappio. Sarjan kolmen kärjessä on tasaista, sillä sekä PeU-Basket (12/2) että Lahti Basketball (11/2) ovat vain yhden pelin perässä. Myös RaPy, PuHu ja Namika Lappeenranta taistelevat vielä tiukasti kärkisijoista.

Hongan seuraava ottelu pelataan 10.1.2016 Hyvinkäällä ja seuraava kotiottelu sunnuntaina 13.1, jolloin vastaan saapuu Karkkila.

Kiitos joukkueelle ja tukijoukoille syyskaudesta 2015!