honka3x3_white_mid

MIKÄ?

HONKA 3x3 on Hongan järjestämä sarja FIBA 3vs3 turnauksia, joista ensimmäinen järjestettiin Summahallilla 27.12.2015. Toinen, HONKA 3x3 Vol 2, järjestettiin 28.5.2016 (KATSO TULOKSET TÄSTÄ).

Järjestyksessään kolmas turnaus, HONKA 3x3 Vol 3, järjestetään Summahallilla 27.5.2017 (ja tarvittaessa myös 28.5.). Ensimmäinen turnaus oli suunnattu 2000-2007 syntyneille junioreille, mutta kevään 2016 turnauksessa oli sarjoja myös aikuisille. Turnausjärjestäjä varaa aina oikeuden muokata, yhdistää ja eriyttää kaikkia sarjoja ilmoittautumistilanteen mukaan niin, että saadaan kaikille kivat ja mahdollisimman tasaiset pelit. Esimerkiksi eteviä joukkueita voidaan siirtää vanhempien sarjoihin ja jos ikämiesjoukkueita ilmoittautuu riittävästi, niin heille muodostetaan oma sarja jne jne.

KENELLE?

HONKA 3x3 on tarkoitettu ihan kaikille koriksesta innostuneille. Myös juuri sinulle! Tarkoituksena on kerätä kavereista kasaan neljän hengen joukkue ja tulla nauttimaan 3vs3 koriksen rennosta ilmapiiristä. Joukkueita voi muodostaa sarjan ikärajojen puitteissa ihan miten vaan yli normaalien seura- ja joukkuerajojen. Jokaiselle joukkueelle tulee keksiä iskevä, tunnistettava, omaperäinen –mutta hyvän maun mukainen - nimi (esim. Takapihan Taikurit).

MITEN?

HONKA 3x3 pelataan virallisilla FIBA 3x3 säännöillä, jotka tekevät pelin vauhdikkaaksi sekä taidokkaita ja hyväkuntoisia pelaajia suosivaksi. Sääntöjä on hiottu neljän vuoden ajan tuhansissa turnauksissa – mm. Youth Olympic Games, 3x3 World Tour, 3x3 MM- ja EM-kisat - ja ovat pohjana FIBA:n tavoitteelle saada laji vuoden 2020 Tokion olympialaisiin.

Turnaukseen osallistuminen ei edellytä Hongan jäsenyyttä. Myöskään voimassa olevaa koripallolisenssiä ei vaadita. Pelaajat ovat itse vastuussa omasta vakuuttamisestaan.

Juhlintaa
IMG-0830-web

HONKA 3x3 VOL 3
27.-28.5.2017

Turnauksen otteluohjelma, tai linkki siihen, julkaistaan pari päivää ennen turnausta osoitteessa www.tapiolanhonka.fi/honka3x3.

SARJAT 2017

Lauantai 27.5.

 • (#01) Tytöt 2008
 • (#02) Tytöt 2007
 • (#03) Tytöt 2006
 • (#10) Pojat 2008
 • (#11) Pojat 2007
 • (#12) Pojat 2006

Sunnuntai 28.5.

 • (#04) C-tytöt
 • (#07) B-tytöt
 • (#13) Pojat 2005
 • (#14) Pojat 03-04
 • (#15) Pojat-03
 • (#16) Future Legends
 • (#19) Unified (kentällä 2 Unified-pelaajaa ja 1 partneri)

Järjestäjä varaa aina oikeuden muokata, yhdistää ja eriyttää kaikkia sarjoja ilmoittautumistilanteen mukaan niin, että saadaan kaikille kivat ja mahdollisimman tasaiset pelit. Esimerkiksi eteviä joukkueita voidaan siirtää vanhempien sarjoihin ja jos ikämiesjoukkueita ilmoittautuu riittävästi, niin heille muodostetaan oma sarja jne jne.

Kaikkien sarjojen voittajille on tarjolla ikuinen paikka Honka 3x3 turnauksen sarjavoittajana ja mahdollisesti sponsoreiden tarjoamia lisäpalkintoja.

MITÄ ON FIBA 3X3 KORIS?

Virallisten FIBA 3x3 sääntöjen merkittävimmät kohdat ovat:
 • Joukkueen neljästä pelaajasta kolme on kerrallaan kentällä. Virallisia valmentajia ei ole, vaan pelaajat itse päättävät vaihdoista.
 • Pelit ovat pituudeltaan 10 minuttia tehokasta aikaa tai maksimissaan 21 pisteeseen.
 • Kolmosrajan takaa olevasta heitosta 2 pistettä. Pelitilanne- ja vapaaheitoista 1 piste.
 • Korin jälkeen peli ei pysähdy. Hyökkäysvuoron saavan joukkueen annetaan ottaa pallo, jonka jälkeen heidän pitää kiertää pallo kolmen pisteen kaaren ulkopuolelle. Kiertämisen voi tehdä myös kulman kautta ja puolustuva joukkue saa puolustaa kierron ajan
 • 12 sekunnin heittokello, joka käynnistyy joukkueen saadessa pallon; ei siis kierron jälkeen
 • Pallo “tsekataan” virheiden ja rajojen ylityksen jälkeen. “Tsekkaus” on katukoriksesta tuttu prosessi, jossa hyökkääjä antaa pallon puolustajalle, joka antaa sen takaisin hyökkääjälle.
 • Aikuisten 3x3 pelejä pelataan erityisellä 3x3 pallolla, jolla on naisten pallon koko (koko 6) mutta miesten pallon paino (paino 7). Tällaisia virallisia palloja tekee tällä hetkellä Wilson ja niiden saatavuus on rajattu, joten naisten pallo (koko 6) käy tilalle. Juniorisarjoissa pelataan juniorisarjojen palloilla.
 • Pelissä lasketaan ainoastaan joukkuevirheitä, ei henkilökohtaisia virheitä. Vastustajan joukkuevirheistä 7-9 joukkue saa 2 vapaaheittoa (1 piste kustakin) ja 10 virheestä alkaen 2 vapaaheittoa JA pallonhallinnan.
 • Sääntöjä voidaan soveltaa tietyin osin eri turnaustasoilla.

Honka 3x3 turnauksissa sääntöjä sovelletaan sopivin osin ja tarvittaessa improvisoiden, keskittyen siihen että FIBA 3x3 pelin vauhdikkuuden ja pelin jatkuvuuden periaatteet säilytetään. Lähtökohtaisesti ottelut pelataan "fair play"  meiningillä. Joka kentällä on kuitenkin nimetty tuomari/pelinohjaaja, joka varmistaa pelin sujuuvuden, sääntöjen noudattamisen ja päättää pyydetäänkö ottelussa itse virheet vai tuomaroidaanko se.

Vaikka Suomessa, ja Hongassa myös, on pitkät katukoris-perinteet jo 80- ja 90-luvun Reebok, Dumle streetbasket turnauksista asti niin FIBA 3x3 säännöillä pelaaminen on kuitenkin Suomessa uutta. Viime vuosina Suomessa 3x3 pioneerina on ollut HNMKY Yökoris, joka omien turnauksien lisäksi on lähettänyt joukkueita turnauksiin mm. Virossa, Venäjällä ja Ruotsissa. Heidän, ja jatkossa muidenkin suomalaisten 3x3 järjestäjien, turnauksien aikatauluja voi seurata heidän omista sosiaalisista medioistaan tai 3x3 Planetin Suomen tapahtumat sivulta.

Virossa FIBA 3x3 on tosi suosittua mm. Sprite Streetball ja koulukiertueiden kautta.

Lisää säännöistä voi oppia:

Kaikissa turnaukseen, rekisteröitymiseen tai ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä,  ota empimättä yhteyttä honka3x3@tapiolanhonka.fi. Autamme mielellämme!

Honka 3x3
Aki Ulander - Honka 3x3
Yokoris-Korijarit

Pictures copyright: Tapiolan Honka ry. All rights reserved

LOGO FIBA Endorsed04

TAPIOLAN HONKA