honka3x3_white_mid

MIKÄ?

HONKA 3x3 on Hongan järjestämä sarja FIBA 3vs3 turnauksia. Turnauksia on järjestetty vuodesta 2015 lähtien. Lue lisää aikaisemmista tapahtumista TÄÄLTÄ.

Järjestyksessään kuudes turnaus, HONKA 3x3 Vol 6, järjestetään Honkahallilla 23.-24.5.2020. HONKA 3x3 -turnaukset on suunnattu juniori-ikäisille pelaajille. Vuoden 2017 tapahtumassa järjestettiin Suomen ensimmäinen Unified 3x3 turnaus.

Turnausjärjestäjä varaa aina oikeuden muokata, yhdistää ja eriyttää kaikkia sarjoja ilmoittautumistilanteen mukaan niin, että saadaan kaikille kivat ja mahdollisimman tasaiset pelit. Esimerkiksi eteviä joukkueita voidaan siirtää vanhempien sarjoihin ja jos ikämiesjoukkueita ilmoittautuu riittävästi, niin heille muodostetaan oma sarja jne jne.

KENELLE?

HONKA 3x3 on tarkoitettu ihan kaikille koriksesta innostuneille. Myös juuri sinulle! Tarkoituksena on kerätä kavereista kasaan neljän hengen joukkue ja tulla nauttimaan 3vs3 koriksen rennosta ilmapiiristä. Joukkueita voi muodostaa sarjan ikärajojen puitteissa ihan miten vaan yli normaalien seura- ja joukkuerajojen. Jokaiselle joukkueelle tulee keksiä iskevä, tunnistettava, omaperäinen –mutta hyvän maun mukainen - nimi (esim. Takapihan Taikurit).

MITEN?

HONKA 3x3 pelataan virallisilla FIBA 3x3 säännöillä, jotka tekevät pelin vauhdikkaaksi sekä taidokkaita ja hyväkuntoisia pelaajia suosivaksi. Samoilla säännöillä pelataan myös vuoden 2020 Tokion olympiakisoissa, joissa 3x3 koripallo on ensimmäistä kertaa mukana olympialajina.

Turnaukseen osallistuminen ei edellytä Hongan tai minkään muunkaan koripalloseuran jäsenyyttä. Myöskään voimassa olevaa koripallolisenssiä ei vaadita. Pelaajat ovat itse vastuussa omasta vakuuttamisestaan.

Juhlintaa
Ensimmäisen kerran pelatussa 3x3 Unified-sarjassa honkalaisten vieraaksi saapui PuHu:n kaksi joukkuetta.
Maria Sajantila toimi koko viikonlopun ajan toimitsijana. Jenkeistä kotihallille kesäksi palannut Ville Wuorenjuuri ohjasi peliä vanhempien ikäluokkien otteluissa ja Event Managerina toimi jo kolmannen kerran Veera Sääski.

HONKA 3X3 VOL 6 

Honka 3x3 Vol 6 joudutaan valitettavasti perumaan koronavirusepidemian takia. Alun perin turnaus oli tarkoitus pelata 23.-24.5. 

Selvitämme mahdollisuuksia järjestää tapahtuma jonain toisena ajankohtana, kun epidemia talttuu.

Pysykää terveinä!

SARJAT 2020

Future Legends 2002-2006 syntyneille 
Pojat 2007
Tytöt 2007
Pojat 2008
Tytöt 2008
Pojat 2009
Tytöt 2009
Pojat 2010
Tytöt 2010
Pojat 2011
Tytöt 2011

Järjestäjä varaa aina oikeuden muokata, yhdistää ja eriyttää kaikkia sarjoja ilmoittautumistilanteen mukaan niin, että saadaan kaikille kivat ja mahdollisimman tasaiset pelit.

Esimerkiksi eteviä joukkueita voidaan siirtää vanhempien sarjoihin ja jos ikämiesjoukkueita ilmoittautuu riittävästi, niin heille muodostetaan oma sarja jne jne.

Kaikkien sarjojen voittajille on tarjolla ikuinen paikka Honka 3x3 turnauksen sarjavoittajana ja mahdollisesti sponsoreiden tarjoamia lisäpalkintoja.

HINNAT 2020

Osallistumismaksu on 60 € per joukkue

Osallistumismaksu laskutetaan joukkueilta / joukkueen yhteyshenkilöltä noin 2 viikkoa ennen turnausta.  

MITÄ ON FIBA 3X3 KORIS?

Virallisten FIBA 3x3 sääntöjen merkittävimmät kohdat ovat:
  • Joukkueen neljästä pelaajasta kolme on kerrallaan kentällä. Virallisia valmentajia ei ole, vaan pelaajat itse päättävät vaihdoista.
  • Pelit ovat pituudeltaan 10 minuttia tehokasta aikaa tai maksimissaan 21 pisteeseen.
  • Kolmosrajan takaa olevasta heitosta 2 pistettä. Pelitilanne- ja vapaaheitoista 1 piste.
  • Korin jälkeen peli ei pysähdy. Hyökkäysvuoron saavan joukkueen annetaan ottaa pallo, jonka jälkeen heidän pitää kiertää pallo kolmen pisteen kaaren ulkopuolelle. Kiertämisen voi tehdä myös kulman kautta ja puolustava joukkue saa puolustaa kierron ajan.
  • 12 sekunnin heittokello, joka käynnistyy joukkueen saadessa pallon; ei siis kierron jälkeen.
  • Pallo “tsekataan” virheiden ja rajojen ylityksen jälkeen. “Tsekkaus” on katukoriksesta tuttu prosessi, jossa hyökkääjä antaa pallon puolustajalle, joka antaa sen takaisin hyökkääjälle.
  • Aikuisten 3x3 pelejä pelataan erityisellä 3x3 pallolla, jolla on naisten pallon koko (koko 6) mutta miesten pallon paino (paino 7). Tällaisia virallisia palloja tekee tällä hetkellä Wilson ja niiden saatavuus on rajattu, joten naisten pallo (koko 6) käy tilalle. Juniorisarjoissa pelataan juniorisarjojen palloilla.
  • Pelissä lasketaan ainoastaan joukkuevirheitä, ei henkilökohtaisia virheitä. Vastustajan joukkuevirheistä 7-9 joukkue saa 2 vapaaheittoa (1 piste kustakin) ja 10 virheestä alkaen 2 vapaaheittoa JA pallonhallinnan.
  • Sääntöjä voidaan soveltaa tietyin osin eri turnaustasoilla.

HONKA 3x3 turnauksissa sääntöjä sovelletaan sopivin osin ja tarvittaessa improvisoiden, keskittyen siihen että FIBA 3x3 pelin vauhdikkuuden ja pelin jatkuvuuden periaatteet säilytetään. Lähtökohtaisesti ottelut pelataan "fair play"  meiningillä. Joka kentällä on kuitenkin nimetty tuomari/pelinohjaaja, joka varmistaa pelin sujuuvuden, sääntöjen noudattamisen ja päättää pyydetäänkö ottelussa itse virheet vai tuomaroidaanko se.

LINKKEJÄ:

Kaikissa turnaukseen, rekisteröitymiseen tai ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä,  ota empimättä yhteyttä honka3x3@tapiolanhonka.fi. Autamme mielellämme!

Honka 3x3
Aki Ulander - Honka 3x3
Yokoris-Korijarit

Pictures copyright: Tapiolan Honka ry. All rights reserved

LOGO FIBA Endorsed04

TAPIOLAN HONKA