Honka-joukkue kansainvälisessä FIBA 3×3 satelliittiturnauksessa

 Viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa Go Expo!-messuilla pelattiin kansainvälinen 16 joukkueen FIBA 3x3 satelliittiturnaus, jossa myös Espoo United/Tapiolan Honka pelaajista koottu Honka Playboys joukkue oli mukana. Honkalaisten pelit korkeatasoisessa turnauksessa päättyivät kahdelle kokeneelle venäläisjoukkueelle kärsityn tappion jälkeen alkulohkoon.
Joukkueessa pelasivat Tuomas Ebeling (kapteeni), Jesse Haapanen, Lauri Lindfors ja Ville Wuorenjuuri. Joukkueen nimi, Honka Playboys, valittiin kunnioituksesta edellisen sukupolvien korispioneereille ja hieman samassa hengessä pelaajat totuttelivat kansainvälisen 3x3-kilpakoripallon tempoon ja taktiikkaan.
 "Oli kyllä tosi hauska pelata. On tämä vähän eri peli kuin normikoris ja hetken kesti tottua actioneihin mitä vastustajat pelasivat. Ja pitää olla valmis tosi fyysiseen 1-1 vääntöön. Kolme-kolmosen pelivauhti on kova, hetkeksikään ei voi herpaantua", Wuorenjuuri kommentoi kokemusta.
Honka-tiimin vastustajat olivat kaksi kokenutta venäläisjoukkuetta, joista toisessa pelasi mm. Venäjän #1 rankattu ja Venäjän 3x3-maajoukkueessakin pelannut 32-vuotias Leo Lagutin ja toinenkin joukkue selvisi turnauksessa neljän joukkoon.
Yökoriksen järjestämä 16 joukkueen satelliittiturnaus oli kovatasoisin Suomessa koskaan järjestetty 3x3-turnaus. Neljän kutsutun suomalaisjoukkueen lisäksi turnauksessa oli 12 ulkomaalaisjoukkuetta Venäjältä, Serbiasta, Ruotsista, Turkista, Virosta, Latviasta ja Liettuasta. 1000 euron palkintorahan ja paikan Hollannin haastajaturnauksessa vei latvialainen BK Märupe.

Lue lisää pelatusta turnauksesta TÄÄLTÄ.

3x3:sta pelataan Honkahallilla seuraavaksi 26.-27.5. Tällöin Tapiolan Honka järjestää suuren suosion saavuttaneen neljännen HONKA 3x3 Vol 4, Feat. Ballzy -turnauksen. Luvassa on sarjoja lähes kaiken ikäisille junioreille ja myös aikuisille. Myös Unified-joukkueille järjestetään oma sarja.

Honka 3x3 turnaussivut löydät TÄÄLTÄ.

Comments are closed.

TAPIOLAN HONKA