Hongalle viides peräkkäinen voitto Divari B:ssä

Tapiolan Honka haki keskiviikkoiltana viidennen peräkkäisen voiton miesten divarissa. Voitto ei irronnut helpolla, sillä vierasjoukkue HNMKY tarjosi etenkin avauspuoliajalla miehekkään vastuksen. Toisella puoliajalla Honka löysi hieman kadoksissa olleen oman pelinsä, laittoi puolustuksen todella rautaiseen iskuun ja juoksi Namikalta jalat alta. Pisteet jäivät Espooseen koriluvuin 74-62.

Hongalla oli suuria käynnistysvaikeuksia, johon osasyynä saattoi olla Viljami Vanjoen, Tero Laitisen ja Tuomas Ebelingin puuttuminen kotijoukkueen kokoonpanosta. Eemil Räisänen korin alla ja Tuure Takala kaaren takana aiheuttivat Hongan puolustukselle vaikeuksia, eikä Hongan oma hyökkäyspeli lähtenyt millään lentoon. Jakson loppua kohden Honka pääsi kuitenkin vapaaheittoviivalle ja sitä kautta mukaan peliin. Kolme seuraavaa jaksoa olivat tasaista vääntöä. Hongan kannalta ikäviä uutisia tuli lisäloukkaantumisten muodossa, kun Anselmi Vanjoki loukkasi jalkansa toisella neljänneksellä.

Ilkka Sirola upotti Namikan 20 pisteellään.

Toisella puoliajalla Hongan sinnikkyys palkittiin. Jouko Järvinen sekä ison vastuun Hongan sisäpelistä kantanut Ilkka Sirola olivat toisella puoliajalla elementissään ja terrierimäinen takamies Toni Svärd prässäsi totuttuun tapaan vastustajan pelintekijät hulluuden partaalle. Honka pakotti Namikan yhteensä 31 pallonmenetykseen ja karkasi vähitellen vierasjoukkueelta.

Hongan päävalmenta Ville Nevalle pienehköjen vaikeuksien kautta tullut voitto kelpasi:

• Tämän joukkueen kanssa on kiva tehdä töitä, paino sanalla töitä. Ahkera ja sinnikäs esitys palkittiin voitolla. Luotimme omaan pelaamiseen vaikeammillakin hetkillä ja saimme ongelmat ratkottua. Ilkka Sirola tunnetaan pelaajana, joka auttaa joukkuetta menestymään kaikin mahdollisin keinoin. Tänään vaadittiin pisteitä ja Ile vastasi huutoon. Tonin (Svärd) puolustuksen energia muutti ottelun rytmin ja tuotti meille lisää pallonhallintoja ja sitä kautta helppoja koreja. Myös nuorten miestemme työntekoa ja kehittymistä on ilahduttava katsella. Jesse Haapanen, Lasse Gummerus ja Lauri Lindfors olivat tärkeässä roolissa suoraviivaisuudellaan, Neva kertoi.

Hongan parhaana pelaajana palkittiin Sirola, joka teki 20 pistettä ja repi 6 levypalloa. Jouko Järvinen teki 18 pistettä ja jakoi 8 koriin johtavaa syöttöä, Lasse Gummerukselle kirjattiin 14 pinnaa. Namikalta parhaan palkittiin 15 pistettä heittänyt Tuure Takala.

Honka yrittää pitää voittoputkea elossa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina Tampereella sarjan suosikeihin lukeutuvaa Raholan Pyrkivää vastaan. RaPy on aloittanut sarjan Hongan tavoin ilman tappiota. Ottelu pelataan Tammelan koululla klo 16:00. Hongan seuraava kotiottelu pelataan isänpäivänä 8.11 Korikouvoja vastaan.