Hongalle kaksi niukkaa tappiota miesten divarissa

Miesten edustusjoukkue joutui viikonloppuna tunnustamaan vastustajan paremmaksi molemmissa pelaamissaan otteluissa. Perjantaina miesten Divari B:n kärkikamppailussa Tapiolassa, Honka hävisi yli 600 katsojan harmiksi Lahti Basketballille lukemin 71-79. Sunnuntaina Honka hävisi kolmannen kerran tällä kaudella, kun Korikouvot oli kotikentällä parempi koriluvuin 70-65.

Perjantaina Tapiolan urheiluhallille saapui vieraita Lahesta niin kentälle kuin katsomoonkin. Uuden amerikkalaisvahvistuksensa Deonta Stocksin johdolla vierasjoukkue aloitti pelin räväkämmin, mutta Honka hiipi ensimmäisen kymmenminuuttisen lopulla tasoihin Tero Laitisen onnistumisten siivittämänä.

Honka oli karata Lahdelta toisella neljänneksellä Jouko Järvisen johdolla. Kuva: Johan Weckström

Honka oli karata Lahdelta toisella neljänneksellä Jouko Järvisen johdolla…

Toisella neljänneksellä Lasse Gummerus ja Jouko Järvinen heiluttivat tahtipuikkoa ja Hongalla oli etsikkoaika iskeä lisää eroa tauluun ja kotijoukkue kävikin kahteen otteeseen kahdeksan pisteen johdossa, mutta Lahden Otto Aallon kovat henkilökohtaiset suoritukset (9 pistettä runsaassa minuutissa) sekä Stocksin kaksi kolmosta toivat vierasjoukkueen taas tuntumaan ja koppiin lähdettiin lukemissa 41-40.

...mutta lopulta Lahti puolusti Otto Aallon johdolla Hongalta mehut pois. Kuvat: Johan Weckström

…mutta lopulta Lahti puolusti Otto Aallon johdolla Hongalta mehut pois. Kuvat: Johan Weckström

Kolmannen neljänneksen alussa Aalto ja kokenut Reijo Ojanen heittivät nopealla tahdilla vierasjoukkueen 43-50 johtoon. Honka tuli aikalisän jälkeen nopeasti pisteen päähän ja viimeiselle neljännekselle mentiin kutkuttavan jännittävissä 57-60 lukemissa. Viimeisellä jaksolla Lahti meni vääjäämättä menojaan. Deonta Stocksin tarkka työskentely vapaaheittoviivalta esti Hongan kiriyritykset ja pisteet lähtivät Lahden matkaan.

• Täytyy nostaa esiin Deonta Stocksin kovat korit sekä nuoren Otto Aallon huikea henkilökohtainen runi siinä kohtaa, kun me olimme selkeästi ottelussa kuskin paikalla, Hongan päävalmentaja Ville Neva totesi Lahti-ottelusta.

Hongalta Jouko Järvinen heitti 19 pistettä ja jakoi 5 syöttöä. Panu Vertio, Ilkka Sirola, Tero Laitinen ja Lasse Gummerus heittivät kaikki 10 pistettä mieheen. Kentän pistekunkku oli Lahden Stocks, joka heitti 36 pistettä ja pakotti Hongan rikkomaan peräti 11 kertaa. Lisäksi Stocksille kertyi 6 koriin johtavaa syöttöä. Aalto pelasi myös erinomaisen pelin, tehden 19 pistettä ja repien 8 levypalloa.

Sunnuntaina Honka koitti karistaa Lahti-tappion niskastaan ja palata voittojen tielle Kouvolassa. Kotijoukkue Korikouvot oli kuitenkin asiasta eri mieltä. Erittäin tasaisessa ottelussa johtoasema vaihtui 14 kertaa ja tasatilanteessa käytiin niin ikään 14 kertaa. Kuten perjantainakin, Honka pääsi pitkälle tauolle pisteen johtoasemassa. Kolmas jakso mentiin käytännössä täysin kori korista, mutta neljännellä jaksolla Honka ei saanut toimitettua palloa koriin millään. Vierasjoukkueelle tuli jakson puolivälissä lähes viiden minuutin pisteetön jakso. Vaikka kotijoukkuekaan ei kyennyt tuona aikana tekemään kuin kahdeksan pistettä, nousi se 66-62 johtoon. Panu Vertio kavensi eron kaksi minuuttia ennen loppua kolmosella yhteen pisteeseen, mutta kotijoukkueen sankariksi nousi Erno Johansson, jonka kolmonen vei isännät kahden korin karkumatkalle vajaa minuutti ennen loppua. Loppulukemat 70-65 Korikouvoille.

• Kotijoukkueen fyysisesti kova pelaaminen oli hieno osoitus kehittyvästä suomalaisesta koripallosta. Nuoret Miikka Luosmaa ja Teemu Knihtinen pelasivat erityisen miehekkäästi, Neva sanoi.

Hongan tehokkain pelaaja oli sunnuntaina Tero Laitinen (16/14). Laitinen pääsi vierasjoukkueesta ainoana pelaajana +/- tilastossa plussan puolelle. Topi Halme heitti 14 pistettä. Isänniltä Miikka Luosmaa (15/15)  ja Arttu Saarijärvi (12/12) tekivät komeat tupla-tuplat. Nevankin kehuma Knihtinen heitti 9 pinnaa.

Tappioista huolimatta Neva löysi otteluista myös positiivisia asioita tulevaa silmällä pitäen:

• Paremmin valmistautuneet joukkueet voittivat kaksi tiukkaa peliä, ja tällä kertaa ne emme olleet me.Vaikeilla hetkillä meidän kaikkien täytyy pystyä kärsivällisemmin luottamaan yhteisiin asioihin, kuten keskittymään kaikkien viiden pelaajan osalta jokaiseen levypallotilanteeseen tai liikuttamaan palloa enemmän puolelta toiselle vieläkin paremman heittopaikan rakentamiseksi. Nyt hävisimme kahdessa peräkkäisessä ottelussa levypallot, mitä ei ole vielä tällä kaudella tapahtunut. Lisäksi tilankäyttömme oli todella heikkoa vaikeimpina hetkinä. Luonnollisesti harmittaa vietävästi, niin kuin varmasti jokaista muutakin joukkueen jäsentä. Isossa kuvassa saatiin kuitenkin hyviä oppimiskokemuksia tänä viikonloppuna ja tästä eteenpäin täytyy osata keskittyä asioihin joihin voi vaikuttaa eli katsoa seuraavaa tilannetta, Neva analysoi.

Honka jatkaa tappioista huolimatta sarjan kärjessä, mutta Lahti, PeU-Basket ja LrNMKY hengittävät niskaan. Hongan pelit jatkuvat kiivastahtisena. Keskiviikkona vastassa on vieraissa PuHu ja sunnuntaina kotikentällä KTP poikkeuksellisesti jo klo 13 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!