Hengenpelastajat

Koripallon kasvattajaseura Tapiolan Honka järjestää verenluovutuskampanjan. Honkalaiset haastavat muutkin suomalaisseurat mukaan järjestämään oman kampanjansa kotipaikkakunnallaan.

Honka on perustanut yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa oman Veriryhmän ja kutsuu nyt koko espoolaisen koripalloyhteisön mukaan ojentamaan kätensä yhdessä. Verentarve on jatkuva ja seura toivoo voivansa auttaa isolla porukalla. Tule mukaan ja ole Hengenpelastaja! Yksi luovuttaja auttaa jopa kolmea potilasta.

Miten pääsen mukaan luovuttamaan verta Hongan VeriRyhmässä?

  1. Tee ensin 'Sovinko verenluovuttajaksi'-testi osoitteessa: www.sovinkoluovuttajaksi.fi
  2. Ilmoittaudu mukaan Hongan VeriRyhmään alla olevan lomakkeen kautta. Saat viestiä tulevista ryhmäluovutuksista, joihin voit ilmoittautua.
  3. Voit myös varata itsellesi omatoimisesti verenluovutusajan Espoon Veripalveluun, kauppakeskus Isoon Omenaan. Mainitse Tapiolan Hongan VeriRyhmä ilmoittautuessasi, jotta luovutuskäyntisi kirjataan mukaan Hongan kampanjaan. Ilmoittautuminen omatoimikäynnille TÄÄLLÄ.
  4. Voit ilmoittautua mukaan myös Tapiolan Hongan naisten ja miesten edustusjoukkueiden kotiotteluissa Tapiolan liikuntahallilla 5.12, 11.12 tai 15.12.
  5. Jaa tietoa mahdollisuudesta liittyä mukaan myös ystävillesi tai työpaikallesi ja haasta muut mukaan Hengenpelastajien joukkoon!

Tapiolan Hongan yhteistyökumppanit kannustavat liittymään mukaan Honkalaiseksi Hengenpelastajaksi. Kaikki Hongan VeriRyhmään lomakkeen kautta ilmoittautuneet osallistuvat arvontaan, jossa palkintona Metro Areenan lahjoittamat liput Susijengin MM-karsintaotteluun Ranskaa vastaan helmikuussa. Voit voittaa myös FootBalancen GuickFit-pohjallisia (arvonnassa viisi paria) Tapiolan Hongan logolla varustettuna.

Kampanja-aika: 1.-16.12.2019.

Tapiolan Honka ja Veripalvelu haluavat muistuttaa verenluovutuksen ja rankan urheilun yhteensovittamisesta.

Urheilijoiden tulee tiedostaa, että verenluovuttamisen yhteydessä menetetään noin puoli litraa verta ja se vaikuttaa lyhyellä aikavälillä nestetasapainoon. Jotta nestetasapaino jo ennen luovutusta olisi mahdollisimman kohdillaan, ei juuri ennen luovuttamista voi harrastaa rajua hikiliikuntaa ja tulla sieltä suoraan luovuttamaan Nestetasapainon korjaantumisen takaamiseksi ei samana päivänä luovutuksen jälkeen voi myöskään harrastaa liikuntaa tai urheilua jossa hikoilee tai joka sisältää pistokäden rasitusta.

Luovutusta seuraavana päivänä voi kuntoliikkuja palata harrastuksen pariin, mutta kovatehoiseen tai tavoitteelliseen huippusuoritukseen pääseminen voi kestää hemoglobiinin tilapäisestä laskusta johtuen noin kuukauden verenluovutuksesta.

Tapiolan Honka ei suosittele verenluovutusta kesken kiivaimman kauden aktiivisesti pelaaville / edustusjoukkueidensa pelaajille. Pelaajat voivat kannustaa seurayhteisössä muita mukaan ja ojentaa oman kätensä myöhemmin. Järjestämme mieluusti pelaajille oman tapahtuman keväämmällä.

ILMOITTAUTUMINEN HONGAN VERIRYHMÄÄN: 

Täyttämällä tietosi alle hyväksyt, että Tapiolan Honka saa lähettää sinulle viestejä kampanja-aikana 1.-16.12.2018 sekä mahdollisuudesta luovuttaa verta myöhemmin Veripalvelun kutsuessa VeriRyhmiä verivalmisteiden ollessa vähissä (näitä viestejä maksimissaan kahdesti vuodessa).

Nimi

Sähköpostiosoite

Puhelin

Mediatiedote: 

Koripallon kasvattajaseura Tapiolan Honka järjestää verenluovutuskampanjan. "Honkalaiset Hengenpelastajina" käynnistyy joulukuun alussa ja kahden viikon aikana on tavoitteena saada lukuisia ryhmäluovutuksia aikaiseksi, sekä innostaa muita seuroja mukaan järjestämään vastaavia kampanjoita omilla kotipaikkakunnillaan. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun sekä Espoon veripalvelutoimiston kanssa. Kampanjan kannustajina toimivat Metro Areena sekä FootBalance.

Tapiolan Honka on 1300 jäsenen koripallon kasvattajaseura, jonka ympärillä on laaja yhteisö. Hongassa järjestetään vuosittain monenlaisia tapahtumia. Turnauksia, hyväntekeväisyystempauksia sekä tulevana kesänä koripalloseniorien MM-kisat yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Honka haluaa olla seura, jonka toiminnalla on arvoa yhteisölle ja siksi uusia yhteiskuntavastuullisia tempauksia kehitetään jatkuvasti ydintoiminnan ympärille. Tällä kaudella Tapiolan Honka on sitoutunut Olympiakomitean ja Sitran pilottiseuraksi kehittämään urheiluseuroille toimintamalleja ympäristövastuullisuudessa, osallistuu vuosittaiseen joululahjakeräykseen vähävaraisille perheille ja kampanjoi verenluovutuksen puolesta. Hongan naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2018-19 naisten Korisliigaa ja miesten kehitysjoukkue I-divisioona B:tä.

Hongan yhteisömanageri Sonja Herrala toivoo ja uskoo, että "Honkalaiset Hengenpelastajina" saa liikkeelle suuren määrän auttajia.

"Halusimme tänä vuonna kehittää jälleen jotain uutta. Sellaista toimintaa, jolla voimme aktiivisena ja suurena urheiluseurana kantaa yhteiskuntavastuuta. Meidän toiminnan takeina ovat meitä tukevat yritykset ja me taas haluamme omalla panoksellamme antaa takaisin sen mitä pystymme, ainakin mielipidevaikuttajina ja innostajina. Myös omalla esimerkillämme. Tapiolan Hongan toimiston porukalle ja ammattivalmentajille on jo varattu oma verenluovutusaika" Herrala kertaa.

"Idea tällaisesta kampanjasta taisi syntyä ihan Veripalvelun sosiaalisen median päivityksestä, jossa kerrottiin verivalmisteiden olevan vähissä. Innostuttiin heti ja otettiin yhteyttä Espoon Veripalveluun. Sieltä ollaan oltu todella avuliaita ja kampanjan suunnittelu on ollut helppoa. Kovasti innoissaan olemme tätä tekemässä ja usko on vahva, että tästä tulee hieno juttu ja paljon hyvää monille!"

Veripalvelun yhteisömarkkinoinnin koordinaattori Kaisu Maijala iloitsee yhteistyöstä.

"Aktiiviset yhteisöt ja harrasteryhmät kuten Tapiolan Honka, ovat Veripalvelulle tärkeitä kumppaneita kannustaessaan jäseniään, urheilijoita, kannattajia ja taustajoukkoa verenluovutukseen. Oman seuran kautta aihe tulee luontevasti tutuksi ja madaltaa kynnystä myös niille, joille luovuttaminen on kenties vielä ihan uusi juttu. Kavereiden kanssa on helpompi tehdä aikeista totta ja voittaa asiaan mahdollisesti liittyvä pieni jännityskin. Yhdessä auttaminen luo myös positiivista joukkue- ja seurahenkeä"

Yhdellä verenluovutuksella autetaan jopa kolmea potilasta. Hyöty moninkertaistuu porukalla. Kymmenen luovuttajaa auttaa jo 30 verensiirron tarvitsijaa, joita ovat esimerkiksi keskosvauvat, synnyttäneet äidit, leikkaus- ja syöpäpotilaat sekä onnettomuuksien uhrit.

"Luovutuksen jälkeen on mahtavaa tuulettaa porukalla ja rentoutua kahvikupin ääressä tietäen, että apu menee todella tarpeeseen. Ojentamalla kädet yhteisvoimin, Hongan Hengenpelastajat ovat mukana elintärkeässä auttamisen ketjussa, josta hyötyvät niin pienet kuin isotkin potilaat. Olemme todella iloisia, että Honka haluaa pelata tähän kaikkien suomalaisten yhteiseen (veri)pussiin porukalla - näin kaikki voittavat!" Maijala jatkaa.

Veripalvelun tiedottaja Iira Hartikainen kertoo, että erityisesti joulun läheisyydessä veren tarve on suuri.

"Joka päivä tarvitaan kaikkien veriryhmien verivalmisteita eri puolilla maata ja verta kerätään, prosessoidaan ja jaetaan eteenpäin keskitetysti Helsingistä käsin. Espoossa luovutettu veri voi siis päätyä minne päin tahansa Suomea ja päinvastoin. Parhaiten koko maan veren tarpeen näkee aina meidän nettisivujen pisaroista, jotka vaihtelevat päivittäin.

"Nyt kun joulu lähestyy ja pyhäpäivät osuvat viikonlopun jälkeisiin arkipäiviin, tule joulunaika olemaan veren keräyksen kannalta hyvin haasteellinen. Jo ennen joulua tarvitaan paljon verenluovuttajia ja Hongankin kampanjan aikana luovutetut punasolut säilyvät seuraavat viisi viikkoa, eli "joululahjan" voi ehdottomasti käydä antamassa jo nyt!"

"Jotta Suomen verihuolto turvataan myös tulevaisuudessa, tarvitsemme jatkuvasti uusia verenluovuttajia niiden tilalle, joilla yläikäraja alkaa tulla vastaan tai tulee sairauksia jotka lopettavat verenluovutuksen. Erityisesti nuoria miehiä kaivataan - nuoret naiset ovat huomattavasti aktiivisempia verenluovuttajia tällä hetkellä kuin nuoret miehet. Lisäksi tarve on erityisesti uusille O negatiivisen veriryhmän omaaville luovuttajille, sillä tätä hätäverta voidaan antaa kaikkien veriryhmien potilaille. Myös afrikkalaistaustaisista luovuttajista on pulaa. Omaa veriryhmäähän ei tarvitse tietää ennen ensiluovutusta, vaan sen saa tietää noin viikko luovutuksen jälkeen."

 

Lisätiedot medialle tai kampanjoinnista kiinnostuneille:

Sonja Herrala
Yhteisömanageri
Tapiolan Honka
sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475

Kaisu Maijala
Yhteisökoordinaattori
Veripalvelu
kaisu.maijala@veripalvelu.fi

Iira Hartikainen
Tiedottaja
Veripalvelu
iira.hartikainen@veripalvelu.fi

www.veripalvelu.fi

 

 

 

 

TAPIOLAN HONKA