EGBL U14-sarjan voitto historiallisella 20-0 voittosuhteella

Tapiolan Hongan C-tytöt jatkoivat EYBL:n Superfinaaleissa mihin edellisessä väliturnauksessa jäivät Sarjan paras voitto/häviö suhde antoi Hongalle hyvät lähtökohdat Superfinaaliin.

Ensimmäisessä pelissä joukkue kohtasit turnauksen järjestäjä Pietarin Kupchinskiy Olimp. Peli oli käytännössä selvä jo ennen puoliaikaa ja koko 12 pelaajan rosteri rallatteli 23 pisteen voiton.

Toisessa pelissä vastaan asettui Audentes Tallinnasta. Audentesin peli perustui heidän sentterin 190 cm pitkän Anete Adlerin ympärille. Henna Sandvik sekä Aada Rauhansalo pitivät Adlerin pihdeissä puolustuksessa mikä auttoi joukkuetta 19 pisteen voittoon.

Toisesta pelipäivästä kehkeytyi koko turnauksen kovin. Alkulohkon viimeisessä pelissä vastaan asettui Kolibri, Rigasta. Kolibrin aggressiivinen ja nopea pelityyli sekoitti Hongan pelin alun ja puoliajalla Kolibri johti 2 pisteellä. Edellisen päivän tasainen peluutus alkoi näkyä toisella puoliajalla. Tytöt jaksoivat uskoa omaan tekemiseen koko 32 minuutin ajan ja lopulta tytöt väänsivät väkisin 4 pinnan voiton. Lotta Reijosen kolkkien siivittämänä (3/6) välieräotteluun lohkon ykkösenä.

Myöhäisillan välierä Riga Juglaa vastaan alkoi Hongan tahdissa. Ensimmäinen jakso Hongalle 22-9 ja vielä puoliajalla 29-17 johto. Jugla tuli kolmannen jakson alkuun vapautuneesti ja 24 minuutin pelin jälkeen ero oli enää 4 pistettä Hongan hyväksi. Aikalisän jälkeen, Hongan mittavan fanijoukon kannustamana tytöt saivat nostettua pelirytmin uudelle tasolle, joka siivitti joukkueen lopulta 17 pisteen voittoon. Pihla Klemola ja Leila Lavonen pitivät koko sarjan kovimman skoraajan Elisabete Bulanen 13 pisteessä. Aggressiivisesta puolustuksesta esimerkkinä Bulanen heittot 5/20.

Finaalissa vastassa jälleen Kolibri, Rigasta. Edellisen päivän kova kohtaaminen asetti hienon alkuasetelman finaalille. Joukkueen kapteeni Peppi Tyynilä johdatti jengin sellaiseen hurmokseen heti pelin alusta lähtien, että Kolibrin tytöillä ei käytännössä ollut juuri mahdollisuuksia voittoon. Kolibrin aloitusviisikon pelaajien jaloissa selkeästi painoi rankka turnaus, kun taas Hongan pelaajat tuntuivat vasta pääsevän vauhtiin. Joukkue, valmennus ja 26 henkinen fanijoukko pääsi juhlimaan historiallista voittoa (66-35).

Turnauksen All-Star viisikkoon valittiin Lotta Reijonen. Hongan turnauksen paras pelaaja oli Aada Rauhansalo ja jälleen koko turnauksen MVP oli Henna Sandvik. Mainittakoot myös, että Henna valittiin jokaisen turnauksen MVP:ksi!

Historiallinen 20-0 voittosuhde, sekä Superfinaalin voitto vetää joukkueen valmentajan Klaus Rauhansalon hiljaiseksi. ”Taisimme tehdä sekä EYBL:n, että Suomen historiaa voittamalla koko sarjan ensimmäisenä joukkueena ilman tappioita”. Valmentaja Rauhansalo haluaa kiittää koko valmennustiimiä sekä mahtavia vanhempia. ”Onhan se aika hienoa, että tyttöjen vanhempien  lisäksi Pietariin oli matkustanut 5 pariskuntaa -99 ikäluokan vanhempia muistelemaan aikaisempien EYBL Superfinaalien tunnelmaa”.

C-tyttöjen kausi jatkuu CSM-ratkaisuotteluilla, sekä B-tyttöjen valtakunnallisen 1.divarin Final Four-otteluilla. ”Kevät on koripalloilijan parasta aikaa!!”